EVENIMENT
Hepatita misterioasă face noi victime. Bilanțul copiilor care au murit din cauza ei urcă la 4

Trei copii de 2, 8 și 11 ani din Indonezia au murit din cauza unei forme neidentificate de hepatită. Simptomele se potriveau cu cele ale bolii hepatice acute de „origine necunoscută”. Bilanțul global urcă la cel puțin patru morți.
Trei copii din Indonezia au murit din cauza unei misterioase boli de ficat, a anunțat Ministerul Sănătății, ridicând bilanțul global la cel puțin patru morți.
Ministerul indonezian al Sănătății a declarat că cei trei copii au murit în spitale din Jakarta luna trecută, după ce au prezentat unele dintre simptomele cunoscute deja, precum greață, vărsături, diaree și dureri abdominale. Copiii, în vârstă de 2, 8 și 11 ani, au avut, de asemenea, febră, icter, convulsii și pierderea cunoștinței, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Siti Nadia Tarmizi.
„În acest moment, suspectăm cazurile ca fiind hepatită acută, dar trebuie să confirmăm că au fost cauzate de virusurile hepatitice cunoscute A, B, C, D și Rb”, a declarat Tarmizi.
Ministerul a făcut apel la părinți să își ducă imediat copiii la spital în cazul în care aceștia prezintă oricare din simptome.
Forma gravă de hepatită acută a fost identificată în ultimele săptămâni la aproape 170 de copii din 11 țări
Forma gravă de hepatită acută a fost identificată în ultimele săptămâni la aproape 170 de copii din 11 țări, ceea ce a stârnit îngrijorarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cu privire la „originea necunoscută” a bolii, scrie The Guardian. Marți, însă, OMS a anunțat că numărul a urcat la cel puțin 228 de cazuri, iar alte zeci sunt în curs de investigare.
Simptomele de care suferă copiii înainte de semnele de inflamare a ficatului au inclus greață, vărsături, diaree și dureri abdominale. Cel puțin un deces a fost raportat anterior.
Apariția unei posibile noi boli care afectează doar copiii mici – majoritatea au sub 10 ani și nu au nicio afecțiune de bază – a provocat îngrijorare în comunitatea medicală din lume, confruntată deja cu pandemia COVID.
(sursa: Mediafax)
Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News
EVENIMENT
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.
„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.
Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii
În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…
Citește mai mult pe Cluj24.ro