Connect with us

EVENIMENT

China raportează 67 de noi cazuri, niciunul din vechiul epicentru de la Wuhan

Publicat


China a raportat 67 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus şi încă 6 decese produse în cursul zilei de miercuri, transmite joi DPA.

Niciun nou caz nu a fost înregistrat în epicentrul original al epidemiei, în provincia Hubei, conform unui comunicat dat publicităţii joi de Comisia Naţională chineză pentru Sănătate.

Autorităţile din Hubei au ridicat măsurile de izolare strictă ce i-a împiedicat pe rezidenţi să părăsească această provincie timp de peste 2 luni.

În afara capitalei acestei provincii, Wuhan, rezidenţii sănătoşi pot călători din nou în orice altă parte a Chinei. Cetăţenii din Wuhan rămân izolaţi până la 8 aprilie.

Toate cazurile raportate joi sunt “importate”, conform autorităţilor medicale.

Tot joi, autorităţile chineze au anunţat decizia de a limita în mod sever traficul aerian internaţional spre şi dinspre China, într-un efort de a stopa cazurile “importate”. Fiecare linie aeriană din China va putea opera câte o singură rută spre destinaţii externe pe săptămână, conform Administraţiei de Aviaţie Civilă din China (CAAC).

În mod similar, orice companie aeriană din afara Chinei nu poate opera mai mult de o singură rută spre şi dinspre China pe săptămână. De asemenea, fiecare zbor nu trebuie să depăşească 75% din capacitatea de pasageri a avionului. Aceste noi măsuri vor fi aplicate de duminică.

De la începutul epidemiei, în luna decembrie a anului trecut, infecţia respiratorie acută COVID-19 a ucis 3.287 de persoane în China, dintr-un total de 81.285 infectaţi – dintre care, până în acest moment, 74.051 s-au însănătoşit complet. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un număr de 202 cetăţeni români repatriaţi din Italia şi-au încheiat carantina în centrul de la Mamaia

Publicat

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat că 202 persoane aflate în carantină instituţionalizată la Hotelul Flora, din Mamaia, după repatrierea din Italia, pleacă sâmbătă spre judeţele de domiciliu.

‘Este vorba despre 202 cetăţeni românii repatriaţi din Italia, ce au sosit pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, Constanţa pe data de 21 martie. Aceşti oameni, care provin din toate zonele ţării, se întorc acasă cu autocarele puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne’, a precizat George Niculescu.

El a mai spus că alte 13 persoane infectate cu COVID-19, care au fost tratate în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, au fost declarate vindecate, urmând să fie externate.

‘Anunţ cu bucurie că 13 persoane, internate până astăzi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, au fost declarate vindecate. Este vorba despre pacienţi proveniţi din centrele de carantinare şi care au fost testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Aceştia s-au recuperat rapid, graţie schemelor de tratament aplicate de medicii constănţeni, şi vor fi transportaţi în judeţele de domiciliu, cu ajutorul ambulanţelor private. În următoarele 14 zile vor sta în autoizolare pentru eliminarea oricărui risc”, a detaliat prefectul Niculescu. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: Încă șase persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Numărul deceselor în România a ajuns la 146

Publicat

Grupul de Comunicare strategică a anunțat, sâmbătă seara, că încă șase persoane infectate cu noul coronavius au murit. Astfel, până în data de 4 aprilie 2020, numărul total al persoanelor decedate în România a ajuns la 146. Cnform sursei citate, până la ora 13.00, 3.613 persone au fost confirmate ca infectate cu  COVID-19 în România.

Citește și DATE OFICIALE: 3.613 – numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în România. S-au înregistrat 430 de cazuri noi. Numărul deceselor: 141

Deces 141

Bărbat, 51 ani din jud. Hunedoara.
Persoană cu ciroză hepatică, se internează în data de 31.03.2020 la Spitalul Municipal Hunedoara- Secția Boli Infecțioase, după care e transferată în secția ATI.
Data recoltare: 31.03.2020.
Data deces: 31.03.2020.
Data confirmare: 03.04.2020.

Deces 142

Bărbat, 78 ani din jud. Hunedoara
Persoană cu cancer bronhopulmonar, se internează în data de 31.03.2020 la Spitalul Municipal Hunedoara- Secția Boli Infecțioase.

Data recoltare: 31.03.2020.
Data deces: 31.03.2020.
Data confirmare: 02.04.2020.

Deces 143

Femeie, 79 ani din jud. Hunedoara.
Persoană cu cancer gastric și mamar, se internează în data de 31.03.2020 la Spitalul Municipal Hunedoara- Secția Boli Infecțioase.
Data recoltare: 31.03.2020.
Data deces: 31.03.2020.
Data confirmare: 02.04.2020.

Deces 144

Bărbat, 53 ani din București.
Se internează în data de 24.03.2020 la INBI Matei Balș.
Data deces: 04.04.2020.
Data confirmare: 24.03.2020.

Deces 145
Bărbat, 84 ani din jud. Suceava.
Data internării:27.03.2020.
Data recoltarii:27.03.2020.
Data confirmării:02.04.2020.
Data deces:03.04.2020.
Contact cu fiica – caz confirmat Covid 19.

Deces 146

Bărbat, 61 ani din jud. Suceava.
Data internării:13.03.2020.
Data recoltării: 27.03.2020.
Data confirmarii: 03.04.2020.
Data deces: 31.03.2020.
Comorbiditati: boala Parkinson.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat reţinut la Iaşi după ce a fost găsit având asupra sa o pungă cu 45 grame de heroină

Publicat

heroina, seringa, droguri
sursa foto: Arhiva

Procurorii DIICOT au dispus, sâmbătă, reţinerea unui bărbat care a fost descoperit în ziua precedentă de către poliţiştii din cadrul SRPT Iaşi – Biroul de Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor, la coborârea dintr-un tren, cu o pungă în care se aflau 45 de grame de heroină.

“În cauză s-a stabilit că, la data de 03.04.2020, lucrătorii de poliţie din cadrul SRPT Iaşi – Biroul de Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor au interceptat o persoană de sex masculin care a coborât dintr-un tren, iar la vederea acestora a încercat să fugă. Înainte de a fi imobilizat, bărbatul a aruncat peste gardul împrejmuitor al unei biserici din apropierea gării o pungă de culoare albă, în care se afla cantitatea de 45 de grame de heroină, ce urma să fie comercializată pe raza municipiului Iaşi”, menţionează un comunicat transmis sâmbătă de DIICOT.

Poliţiştii i-au cerut bărbatului şi să prezinte declaraţia pe propria răspundere prevăzută de către Ordonanţa Militară nr 3, constatând care acesta consemnase în fals că se deplasează în interes profesional.

Inculpatul urma să fie prezentat sâmbătă Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Spitalul Câmpulung Moldovenesc ÎNCHIS total şi cel de la Fălticeni parţial. 111 cadre medicale confirmate cu COVID-19

Publicat

Spitalul Municipal Fălticeni a fost închis parţial, iar cel din Câmpulung Moldovenesc total, pe o perioadă de 14 zile, pentru decontaminare, după ce peste 100 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la testul COVID-19, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Manuela Trifan.

La Spitalul Fălticeni se va închide doar pavilionul central, în care funcţionau secţiile Cardiologie, Chirurgie, Anestezie -Terapie Intensivă, Radiologie, Medicină Internă şi Compartimentul de Primiri Urgenţe, unde în cazul a 44 de cadre medicale testul la COVID-19 a ieşit pozitiv.

”44 de teste pozitive au fost din cadrul personalului care deservea corpul principal al spitalului. Nici un pacient cu probleme. Au rămas funcţionale celelalte pavilioane la care nu am niciun test pozitiv la personal, respectiv Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie, Pneumo, Infecţioase, TBC şi Medicina Internă, care funcţionează la Vadu Moldovei”, a precizat Manuela Trifan.

Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc va fi închis integral timp de 14 zile pentru decontaminare, după ce 67 de cadre medicale şi şapte pacienţi au fost confirmaţi pozitiv la testarea COVID-19. Cadrele medicale vor sta în autoizolare la domiciliu, iar pacienţii au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

”Am avut 74 de teste pozitive, din care şapte la pacienţi de pe Medicină Internă. Personalul medical era din toate secţiile şi nu puteam să închid parţial. Vreau să vă spun că pozitivii ăştia, în principal, sunt asimptomatici şi nu avea rost să fac o carantină acolo, în spital. Pentru că testele eu le-am recoltat săptămâna trecută, din cauză că mi-au ajuns târziu rezultatele, ei practic au stat acolo împreună o săptămână, implicit s-au dus şi acasă, au stat în familie şi atunci am preferat autoizolarea personalului la domiciliu. Cei şapte pacienţi pozitivi au fost transferaţi la Spitalul Suceava (…) Îl pregătesc (n.red. spitalul) şi în două săptămâni îl am curat şi rămâne non-COVID”, a mai spus directoarea DSP Suceava. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate