Connect with us

EVENIMENT

Hope and Homes for Children lansează o campanie în sprijinul copiilor şi tinerilor vulnerabili afectaţi de COVID-19

Publicat

Foto: (c) www.hopeandhomes.ro

Hope and Homes for Children lansează o campanie umanitară pentru a ajuta copii şi tineri din 13 cele mai afectate judeţe ale ţării cu alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru a plăti lunar chirii pentru familii care riscă să fie evacuate din locuinţe, potrivit unui comunicat al fundaţiei transmis, joi, AGERPRES.

„Românii care trăiesc astăzi în sărăcie resimt acut criza actuală: mulţi dintre ei şi-au pierdut orice sursă de venit, nu au acces la utilităţi, iar riscul lor de îmbolnăvire este foarte mare”, menţionează fundaţia.

Ştefan Dărăbuş, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală şi de Sud, a declarat că, de la începutul stării de urgenţă în România, peste un milion de oameni şi-au pierdut, temporar sau definitiv, locul de muncă.

„Copiii, tinerii şi familiile din comunităţile sărace sunt cu atât mai expuşi riscului de marginalizare. Izolarea le-a adâncit greutăţile: familiile pe care le ajutăm şi-au pierdut singurele surse de venit, nu au alimente de bază sau medicamente ori sprijin pentru utilităţi, chirii sau întreţineri. Hope and Homes for Children România ajută de peste 20 de ani aceşti oameni, doar că acum ajutorul nostru şi al celorlalte organizaţii care îşi dedică activitatea categoriilor sociale vulnerabile devine o chestiune vitală”, a afirmat Dărăbuş.

Hope and Homes for Children precizează că are capacitatea să direcţioneze donaţiile obţinute în cadrul campaniei „Ajut din inimă” către aproape 500 de copii şi tineri din 13 cele mai afectate judeţe ale ţării şi familiile acestora. Nevoile urgente ale familiilor care trăiesc în sărăcie extremă sunt: achiziţia de alimente de bază, bunuri de strictă necesitate, medicamente şi produse de igienă, dar şi plata chiriei, plata cheltuielilor de întreţinere sau a utilităţilor.

Campania beneficiază de susţinere din partea ambasadorilor Fundaţiei Hope and Homes for Children România: jurnalista Amalia Enache, violonistul Alexandru Tomescu şi actorul Marius Manole, ale căror voci vor face auzit mesajul campaniei în spotul radio „Ajut din inimă”. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Accident feroviar în Halta Bădeni – Iași. Mașină lovită de un tren personal. O victimă în stare CRITICĂ

Publicat

a,mbulanta smurd accident nou general
arhiva foto

Un grav accident feroviar a avut loc, vineri dimineață, în județul Iași. O persoană este în stare critică după ce un autoturism a fost lovit de tren.

Potrivit ISU Iași, accidentul a avut loc în Halta Bădeni, Scobinți.

Din primele informații, un tren personal a lovit un autoturism.

În urma impactului a rezuoltat o victimă inconstienta, incarcerata. ESte vorba despre conducatorul autoturismului, care a rămas prins între fiarele contorsionate ale mașinii.

La fața locului au intervenit trei autospeciale de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor calificat, precum și un echipaj medical de la SAJ Iași.

Știre în actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Ultima săptămână de primăvară aduce temperaturi de vară și ploi puține. Prognoza meteo 30 mai – 6 iunie

Publicat

Sfârșitul primăverii și prima săptămână a lunii iunie aduce temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Potrivit meteorologilor, în intervalul 30 mai – 06 iunie cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările meteorologile pentru perioada 30 mai – 06 iunie 2022:

Prognoza meteo pe patru săptămâni, în perioada 30 mai – 6 iunie. Săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo pe patru săptămâni, în perioada 30 mai – 6 iunie. Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pe patru săptămâni, în perioada 30 mai – 6 iunie. Săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza meteo pe patru săptămâni, în perioada 30 mai – 6 iunie. Săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Incendiu violent în Poienile Zagrei, Bistrița-Năsăud. Casă, magazin alimentar și anexe gospodărești, mistuite de flăcări

Publicat

incendiu bn 1

Un incendiu violent a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în localitatea Poienile Zagrei din județul Bistrița-Năsăud. Focul a distrus o casă și anexele gospodărești. Persoanele care locuiau în gospodărie au reușit să iasă la timp din locuință.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, incendiul a fost anunțat în jurul orei 02.00, la o gospodărie (casa de locuit, anexe, magazin alimentar, pe raza localității Poienile Zagrei.

incendiu bn 2

La locul incendiului au intervenit pompierii militari năsăudeni, cu patru echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD, alături de SVSU Zagra.

FOTO/VIDEO: Incendiu violent în Poienile Zagrei, județul Bistrița-Năsăud. De la ce a pornit focul

”Din fericire, nu au fost înregistrate victime, persoanele care locuiau in casa s-au autoevacuat, o femeie a suferit un atac de panică, dar nu s-a impus transportul acesteia la spital”, au precizat reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Incendiul se manifesta generalizat pe o suprafața totala desfășurată de 450 mp și amenință să se extindă la gospodariile învecinate, foarte aproapiate.

Au fost evacuate bunurile din zonele de manifestare a incendiului, precum și mai multe butelii, care prezentau riscul producerii unei deflagrații.

După finalizarea intervenției și îndepărtarea elementelor de contructie care prezentau riscul prăbușirii, în urma anchetei de la fata locului s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o cauză de natură electrică (efectul termic al curentului electric).

Citește mai departe

EVENIMENT

Volodimir Zelenski a denunţat din nou iniţiativele de pace care ar avantaja Rusia

Publicat

volodimir zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat din nou într-un discurs rostit prin videoconferinţă în Parlamentul Letoniei, iniţiativele privind negocieri de pace care în opinia sa ar avantaja Rusia.

„Există oameni, iar mulţi dintre ei sunt printre cei mai puternici ai acestei lumi, care consideră că nu contează toate naţiunile, care cred că o naţiune poate fi uitată în încercarea de a menţine pacea, chiar pacea temporară, chiar pacea iluzorie; chiar pacea care a avut preţul a zeci de mii de oameni ucişi, a sute de mii de oameni deportaţi, a milioane de oameni care şi-au părăsit patria. Lor li se pare în regulă acest lucru, o pace cu preţul vieţilor altora. Dar acest lucru nu ar trebui să fie normal”, a declarat Volodimir Zelenski în discursul rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Parlamentului Letoniei.

 

Volodimir Zelenski a denunţat din nou iniţiativele de pace care ar avantaja Rusia: o nouă reacţie la afirmaţiile lui Henry Kissinger

 

Aceasta este o nouă reacţie a lui Volodimir Zelenski faţă de afirmaţiile fostului secretar de Stat american Henry Kissinger, care a sugerat la Forumul Economic Mondial de la Davos negocieri cu Rusia pe baza situaţiei frontierelor anterioară lansării invaziei militare ruse în Ucraina, adică menţinerea ocupaţiei ruse asupra regiunii Crimeea şi a unor zone din Donbas.

Zelenski criticase deja dur, miercuri, propunerea lui Henry Kissinger, amintind de atrocităţile comise de armata rusă în Ucraina.

În discursul rostit joi după-amiază în Parlamentul Letoniei, Zelenski a insistat că Occidentul trebuie să impună Rusiei sancţiuni suplimentare, inclusiv un embargou privind importurile de petrol.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate