Connect with us

EVENIMENT

Horia Tecău, trei medalii pentru tenisul românesc la Jocurile Olimpice e un obiectiv foarte ambiţios

PublicatJucătorul de tenis Horia Tecău, numărul 22 mondial la dublu, a declarat, joi, că trei medalii pentru tenisul românesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor reprezintă un obiectiv foarte ambiţios, însă menţionează că nimeni nu poate fi oprit să viseze la o asemenea performanţă.

El a menţionat că la dublu mixt va juca împreună cu Simona Halep, iar la dublu masculin cel mai probabil cu Florin Mergea.

“La dublu mixt Simona Halep e o jucătoare foarte puternică şi de fiecare dată când intră pe teren e un avantaj. Deci clar Simona e alegerea. Iar la dublu masculin opţiunile sunt Florin Mergea şi Marius Copil. Acum cu Florin am o experienţă incredibilă, ne cunoaştem foarte bine, avem o medalie la Rio… deci un cuplu Tecău – Mergea bine pregătit e cea mai bună variantă pentru România de a câştiga o medalie. Trei medalii la tenis la Jocurile Olimpice e un obiectiv foarte ambiţios. Situaţia e un pic diferită faţă de 2016, dar nimic nu o să poată să ne oprească să visăm la aceste medalii. Va fi greu, până la urmă şi o medalie din acestea trei va fi o mare performanţă. Dar visăm sus, ne dorim cât mai mult” a spus Tecău.

Jucătorul a subliniat că în 2021 îşi doreşte să joace mai puţin, dar să câştige punctele de care are nevoie pentru a se califica la Tokyo.

“Anul viitor vreau să mă bucur de tenis, de turneele la care pot participa. Este într-adevăr o schimbare, în circuit se joacă în condiţii diferite faţă de până acum. De aceea vreau să joc mai puţin, dar mai bine şi să punctez acolo unde trebuie. Adică să îmi iau punctele la turneele mari, să nu fie nevoie să stau foarte mult în turnee. Pentru că e o neplăcere să stai atât doar într-o cameră de hotel şi pe terenul de tenis. E ceva nou, pentru că noi suntem obişnuiţi să ieşim. Iar în prima jumătate a anului viitor nu cred că se va schimba ceva. Sunt multe turnee care au redus premiile, altele nu vor mai avea loc… iar jucătorii sunt nemulţumiţi pentru că au scăzut premiile, condiţiile de cazare nu mai sunt aceleaşi. Deci e ceva nou… iar eu aleg să joc mai puţin şi mai concentrat. Să punctez ca să mă calific la Jocurile Olimpice. Şi clar că îmi doresc să mai câştig un turneu de Mare Şlem, pentru că mereu va fi un obiectiv pentru mine”, a afirmat el.

Întrebat cu cine va face pereche la Australian Open, după ce s-a despărţit de olandezul Jean-Julien Rojer, partenerul său din ultimii 7 ani, Horia Tecău a răspuns: “Când o să am ceva concret o să anunţ. Deocamdată sunt câteva discuţii, dar nimic sigur şi nu vreau să dau nişte nume fără a fi 100%”.

Horia Tecău a menţionat că a trecut destul de uşor peste perioada în care a fost infectat cu COVID-19. “A fost o perioadă de pauză, am avut câteva simptome, într-o singură zi m-am simţit mai rău, adică am avut febră şi m-a durut capul. Deci pentru mine a fost o experienţă blândă. Am stat în casă foarte mult, iar pentru mine ăsta a fost un lucru nou”, a explicat numărul 22 mondial.

În ceea ce priveşte viitorul său după încheierea carierei de jucător, Tecău (35 de ani) este hotărât să continue ca antrenor: “M-am gândit, pentru mine următorul pas va fi tot în tenis, în antrenorat, ca să împărtăşesc din experienţa pe care am acumulat-o către copii”.

Horia Tecău a participat, joi, la un eveniment organizat la complexul sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare în cadrul căruia au fost prezentaţi oficial jucătorii de tenis Marius Copil şi Raluca Olaru ca sportivi legitimaţi la CS Dinamo. Agerpres

EVENIMENT

Avertizare Cod galben de ceață în județul Harghita

Publicat

Meteorologii au emis duminică seara o avertizare Cod galben de ceață, valabilă în mai multe localități din județul Harghita până la ora 2.00.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu din județul Harghita.

În aceste zone se va semnala ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Avertizarea este în vigoare până la ora 2.00.

Sursa: Mediafax

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Masca de protecţie trebuie purtată şi după administrarea celei de-a doua doze de vaccin

Publicat

Ministerul Sănătăţii a transmis, duminică, o informare cu privire la faptul că, şi după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID, este recomandată purtarea măştii de protecţie şi respectarea regulilor de distanţare socială.

“Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măştii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinaţi. Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de COVID-19, nu a fost studiat dacă este prevenită şi infecţia asimptomatică. Din acest motiv, cercetătorii încă nu ştiu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic şi poate transmite mai departe virusul”, precizează ministerul într-o postare pe Facebook.

Astfel, potrivit sursei citate, nu se cunoaşte încă gradul de eficacitate a celor două vaccinuri împotriva infecţiilor asimptomatice şi nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului şi care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul şi, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată.

Vaccinarea, arată MS, oferă un nivel crescut al imunităţii în aproximativ două săptămâni numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel).

“Până când trec aceste două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin, vă puteţi infecta şi dezvolta formele severe de COVID-19”, menţionează MS.

Totodată, se arată în informare, vaccinul nu garantează imunitate 100% iar eficacitatea în prevenirea bolii COVID-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer şi de 94,1% pentru vaccinul Moderna. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Trafic blocat pe DN17, în Suceava, după ce o mașină a intrat într-un stâlp

Publicat

Traficul este blocat duminică seara pe DN17 Suceava-Vatra Dornei, după ce o mașină a intrat într-un stâlp.

Potrivit Centrului Infotrafic, șoferul unei mașini a pierdut controlul direcției, pe DN17 Suceava – Vatra Dornei, în comuna Prisaca Dornei, a părăsit șoseaua și a intrat într-un stâlp.

ISU Suceava anunță că bărbatul de 41 de ani, rănit, a fost transportat la UPU Suceava.

Traficul în zonă este blocat, anunță polițiștii.

Sursa: Mediafax

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele şi sălile de jocuri se redeschid de luni în Bucureşti la 30% din capacitate

Publicat

Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti se vor redeschide la 30% din capacitate, începând de luni, ora 0,00, urmare a unei decizii adoptate, vineri, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, s-a dispus reluarea activităţii în spaţii închise, la o capacitate de maxim 30% în domeniul HORECA, precum şi în domeniul cultural, de divertisment şi recreativ începând cu data de 25.01.2021, ora 0,00, cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1.000 de locuitori.

Municipiul Bucureşti rămâne pentru a cincea zi în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, după ce duminică a înregistrat 2,37 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor anunţate de Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS).

Vineri, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a afirmat că decizia Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a ţinut cont de scăderea ratei de infectare cu noul coronavirus înregistrată în ultimele zile.

“În Bucureşti, astăzi (vineri – n.r.) am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot “împotrivă” şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6,00 – 21,00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat Berbeceanu în cadrul unei declaraţii acordate presei.

 

El a menţionat, totodată, că în săli de spectacol, teatre şi cinematografe va fi permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate. De asemenea, operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc li se va permite funcţionarea în limita a 30% din capacitatea sălilor, în intervalul orar 6,00 – 21,00.

Prefectul Capitalei a atras atenţia că a cerut organelor în drept să intensifice controalele pentru a se asigura că normele în vigoare sunt respectate şi a cerut bucureştenilor prudenţă în continuare.

“Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric, vom fi intransigenţi. Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a spus prefectul.

Hotărârea CMBSU mai prevede că de luni activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 23,00.

În aceeaşi hotărâre se mai stipulează că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1493/2788/149/2020. AGERPRES

Citește mai departe