EVENIMENT
Horia Tecău, trei medalii pentru tenisul românesc la Jocurile Olimpice e un obiectiv foarte ambiţios

Jucătorul de tenis Horia Tecău, numărul 22 mondial la dublu, a declarat, joi, că trei medalii pentru tenisul românesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor reprezintă un obiectiv foarte ambiţios, însă menţionează că nimeni nu poate fi oprit să viseze la o asemenea performanţă.
El a menţionat că la dublu mixt va juca împreună cu Simona Halep, iar la dublu masculin cel mai probabil cu Florin Mergea.
„La dublu mixt Simona Halep e o jucătoare foarte puternică şi de fiecare dată când intră pe teren e un avantaj. Deci clar Simona e alegerea. Iar la dublu masculin opţiunile sunt Florin Mergea şi Marius Copil. Acum cu Florin am o experienţă incredibilă, ne cunoaştem foarte bine, avem o medalie la Rio… deci un cuplu Tecău – Mergea bine pregătit e cea mai bună variantă pentru România de a câştiga o medalie. Trei medalii la tenis la Jocurile Olimpice e un obiectiv foarte ambiţios. Situaţia e un pic diferită faţă de 2016, dar nimic nu o să poată să ne oprească să visăm la aceste medalii. Va fi greu, până la urmă şi o medalie din acestea trei va fi o mare performanţă. Dar visăm sus, ne dorim cât mai mult” a spus Tecău.
Jucătorul a subliniat că în 2021 îşi doreşte să joace mai puţin, dar să câştige punctele de care are nevoie pentru a se califica la Tokyo.
„Anul viitor vreau să mă bucur de tenis, de turneele la care pot participa. Este într-adevăr o schimbare, în circuit se joacă în condiţii diferite faţă de până acum. De aceea vreau să joc mai puţin, dar mai bine şi să punctez acolo unde trebuie. Adică să îmi iau punctele la turneele mari, să nu fie nevoie să stau foarte mult în turnee. Pentru că e o neplăcere să stai atât doar într-o cameră de hotel şi pe terenul de tenis. E ceva nou, pentru că noi suntem obişnuiţi să ieşim. Iar în prima jumătate a anului viitor nu cred că se va schimba ceva. Sunt multe turnee care au redus premiile, altele nu vor mai avea loc… iar jucătorii sunt nemulţumiţi pentru că au scăzut premiile, condiţiile de cazare nu mai sunt aceleaşi. Deci e ceva nou… iar eu aleg să joc mai puţin şi mai concentrat. Să punctez ca să mă calific la Jocurile Olimpice. Şi clar că îmi doresc să mai câştig un turneu de Mare Şlem, pentru că mereu va fi un obiectiv pentru mine”, a afirmat el.
Întrebat cu cine va face pereche la Australian Open, după ce s-a despărţit de olandezul Jean-Julien Rojer, partenerul său din ultimii 7 ani, Horia Tecău a răspuns: „Când o să am ceva concret o să anunţ. Deocamdată sunt câteva discuţii, dar nimic sigur şi nu vreau să dau nişte nume fără a fi 100%”.
Horia Tecău a menţionat că a trecut destul de uşor peste perioada în care a fost infectat cu COVID-19. „A fost o perioadă de pauză, am avut câteva simptome, într-o singură zi m-am simţit mai rău, adică am avut febră şi m-a durut capul. Deci pentru mine a fost o experienţă blândă. Am stat în casă foarte mult, iar pentru mine ăsta a fost un lucru nou”, a explicat numărul 22 mondial.
În ceea ce priveşte viitorul său după încheierea carierei de jucător, Tecău (35 de ani) este hotărât să continue ca antrenor: „M-am gândit, pentru mine următorul pas va fi tot în tenis, în antrenorat, ca să împărtăşesc din experienţa pe care am acumulat-o către copii”.
Horia Tecău a participat, joi, la un eveniment organizat la complexul sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare în cadrul căruia au fost prezentaţi oficial jucătorii de tenis Marius Copil şi Raluca Olaru ca sportivi legitimaţi la CS Dinamo. Agerpres
EVENIMENT
Sfinții Constantin și Elena 2025. Tradiții și superstiții în 21 mai. Ce nu este bine să faci

Sfinții Constantin și Elena 2025. Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena.
Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena sunt două figuri fundamentale pentru creștinismul universal. Sărbătoarea este una cu profundă încărcătură religioasă și spirituală, iar tradițiile și obiceiurile legate de această zi sunt respectate de secole în multe regiuni din România.
Potrivit Bisericii Ortodoxe, datorită împăratului…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Călătorie spre capătul lumii: expoziția „Visul primei nopți polare” despre Racoviță aduce aventura Antarcticii la Cluj

O aventură spectaculoasă din inima Antarcticii a ajuns în centrul Clujului. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei găzduiește una dintre cele mai impresionante expoziții ale anului: „Visul primei nopți polare – Belgica – expediția antarctică 1897–1899”, o incursiune vizuală și emoțională în prima expediție științifică la Polul Sud, din care a făcut parte și savantul român Emil Racoviță.
Deschisă publicului până în 30 septembrie 2025,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Noua carte de identitate simplă, disponibilă la Cluj. DJEP Cluj preia, de astăzi, cereri pentru eliberarea ei

De astăzi, în județul Cluj, sunt disponibile și cărțile de identitate simple, fără cip, pentru cei care nu doresc documente electronice. Acestea se eliberează contra cost, spre deosebire de cărțile de identitate cu cip, și pot fi obținute pe baza unei cereri la serviciul de evidență a populației.
Consiliul Județean Cluj informează că, începând cu data de 20 mai 2025, la nivelul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj și a serviciilor publice…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Întreprinderile publice ale Consiliului Județean Cluj au încheiat anul 2024 pe profit. 9 milioane de lei încasate din dividende

Întreprinderile aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj au încheiat anul 2024 pe plus, cu profituri semnificative care se întorc acum în bugetul județului. Veniturile din încasarea dividendelor s-au ridicat la aproximativ 9 milioane de lei.
În cadrul ședinței ordinare din luna mai 2025, forul administrativ județean va supune aprobării situațiile financiare anuale ale celor cinci operatori economici la care Consiliul Județean Cluj este acționar unic ori…
Citește mai mult pe Cluj24.ro