Connect with us

EVENIMENT

Horia Tecău, trei medalii pentru tenisul românesc la Jocurile Olimpice e un obiectiv foarte ambiţios

PublicatJucătorul de tenis Horia Tecău, numărul 22 mondial la dublu, a declarat, joi, că trei medalii pentru tenisul românesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor reprezintă un obiectiv foarte ambiţios, însă menţionează că nimeni nu poate fi oprit să viseze la o asemenea performanţă.

El a menţionat că la dublu mixt va juca împreună cu Simona Halep, iar la dublu masculin cel mai probabil cu Florin Mergea.

“La dublu mixt Simona Halep e o jucătoare foarte puternică şi de fiecare dată când intră pe teren e un avantaj. Deci clar Simona e alegerea. Iar la dublu masculin opţiunile sunt Florin Mergea şi Marius Copil. Acum cu Florin am o experienţă incredibilă, ne cunoaştem foarte bine, avem o medalie la Rio… deci un cuplu Tecău – Mergea bine pregătit e cea mai bună variantă pentru România de a câştiga o medalie. Trei medalii la tenis la Jocurile Olimpice e un obiectiv foarte ambiţios. Situaţia e un pic diferită faţă de 2016, dar nimic nu o să poată să ne oprească să visăm la aceste medalii. Va fi greu, până la urmă şi o medalie din acestea trei va fi o mare performanţă. Dar visăm sus, ne dorim cât mai mult” a spus Tecău.

Jucătorul a subliniat că în 2021 îşi doreşte să joace mai puţin, dar să câştige punctele de care are nevoie pentru a se califica la Tokyo.

“Anul viitor vreau să mă bucur de tenis, de turneele la care pot participa. Este într-adevăr o schimbare, în circuit se joacă în condiţii diferite faţă de până acum. De aceea vreau să joc mai puţin, dar mai bine şi să punctez acolo unde trebuie. Adică să îmi iau punctele la turneele mari, să nu fie nevoie să stau foarte mult în turnee. Pentru că e o neplăcere să stai atât doar într-o cameră de hotel şi pe terenul de tenis. E ceva nou, pentru că noi suntem obişnuiţi să ieşim. Iar în prima jumătate a anului viitor nu cred că se va schimba ceva. Sunt multe turnee care au redus premiile, altele nu vor mai avea loc… iar jucătorii sunt nemulţumiţi pentru că au scăzut premiile, condiţiile de cazare nu mai sunt aceleaşi. Deci e ceva nou… iar eu aleg să joc mai puţin şi mai concentrat. Să punctez ca să mă calific la Jocurile Olimpice. Şi clar că îmi doresc să mai câştig un turneu de Mare Şlem, pentru că mereu va fi un obiectiv pentru mine”, a afirmat el.

Întrebat cu cine va face pereche la Australian Open, după ce s-a despărţit de olandezul Jean-Julien Rojer, partenerul său din ultimii 7 ani, Horia Tecău a răspuns: “Când o să am ceva concret o să anunţ. Deocamdată sunt câteva discuţii, dar nimic sigur şi nu vreau să dau nişte nume fără a fi 100%”.

Horia Tecău a menţionat că a trecut destul de uşor peste perioada în care a fost infectat cu COVID-19. “A fost o perioadă de pauză, am avut câteva simptome, într-o singură zi m-am simţit mai rău, adică am avut febră şi m-a durut capul. Deci pentru mine a fost o experienţă blândă. Am stat în casă foarte mult, iar pentru mine ăsta a fost un lucru nou”, a explicat numărul 22 mondial.

În ceea ce priveşte viitorul său după încheierea carierei de jucător, Tecău (35 de ani) este hotărât să continue ca antrenor: “M-am gândit, pentru mine următorul pas va fi tot în tenis, în antrenorat, ca să împărtăşesc din experienţa pe care am acumulat-o către copii”.

Horia Tecău a participat, joi, la un eveniment organizat la complexul sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare în cadrul căruia au fost prezentaţi oficial jucătorii de tenis Marius Copil şi Raluca Olaru ca sportivi legitimaţi la CS Dinamo. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”. Doi angajați au fost arestați la domiciliu

Publicat

spitalul victor babes

Un instalator și un șef serviciu tehnic, angajați ai Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, în momentul izbucnirii incendiului de la TIR-ul ATI au fost arestați la domiciliu.

Procurorii au cerut arestare preventivă pentru cei doi angajați de la Spitalul „Victor Babeș”, însă instanța a decis, miercuri, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile.

Tragedia de la Victor Babeş, în care au murit 3 pacienţi din unitatea mobilă ATI, s-a petrecut din cauza unei erori umane. Avocatul familiei uneia dintre victime spune, însă, că nu doar cei angajați reținuți miercuri sunt vinovaţi.

Conform procurorilor, instalatorul este acuzat că a manipulat, în 12 aprilie, în mod necorespunzător componente de reglare a presiunii de oxigen aferente instalației Unității Mobile de Terapie Intensivă, fapt ce a determinat creșterea presiunii de oxigen peste valoarea de 6 bari, având drept consecință oprirea automată a ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienților internați în salonul ATI, conducând astfel la decesul a trei pacienți.

Inginerul-șef nu și-a îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu, potrivit procurorilor, „prin aceea că nu a asigurat funcționarea în parametrii tehnici corespunzători a instalației de oxigen aferente Unității Mobile de Terapie Intensivă amplasate în curtea spitalului, a cărei presiune în perioada 10.04.2021-12.04.2021, s-a situat la valori ridicate, determinând astfel funcționarea ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienților internați în salonul ATI al unității mobile în afara parametrilor optimi”.

Procurorii susțin că în 12 aprilie, constatându-se necesitarea reducerii presiunii de oxigen, inginerul-șef, care nu se afla la locul de muncă, i-a cerut instalatorului să reducă presiunea „fără a-l fi instruit în prealabil asupra principiilor de funcționare a instalației”.

„Astfel, pe fondul neasigurării funcționării în parametri optimi a instalației de oxigen, precum și a instruirii deficitare a personalului din subordine, s-a creat necesitatea intervenției asupra instalației, intervenție realizată defectuos de inculpatul RC, fapt ce a condus la oprirea automată a ventilatoarelor din dotarea Unității Mobile de Terapie Intensivă și la decesul celor trei pacienți”, se arată în comunicat.

Trei persoane au murit în aprilie la Spitalul Victor Babeș din cauza unei probleme care a provocat întreruperea aparatelor de oxigen din unitatea ATI mobilă. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Decizie definitivă: profesorii au dreptul să le solicite studenților să vină vaccinați la examene

Publicat

Profesorii au dreptul să le solicite studenților să vină vaccinați la examene. Este decizia Curții de Apel Iași care a fost luată după ce Liga Studenților Iași a contestat în instanță decizia conducerii Universității de Medicină şi Farmacie„Gr. T. Popa” din Iaşi.

Liga Studenţilor din Universitatea Al. I. Cuza și cinci studente ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, au deschis acțiunea în instanță solicitând suspendarea hotărârii luate de conducerea instituției. Decizia Curții de Apel este definitivă.

Recent, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi a decis, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie că nu toţi studenţii pot intra în sesiune. Rectorul universităţii a spus că doar studenţii vaccinaţi împotriva COVID-19, cei care deţin un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau cei care prezintă o adeverinţă că au fost infectaţi de virus pot fi primiţi în sesiunea de examene din această vară.

Ulterior, peste 2.000 de studenţi ai UMF Iaşi au semnat o petiţie prin care au cerut conducerii instituţiei să abroge măsura.

Liga Studenţilor s-a solidarizat cu studenţii medicinişti şi a atacat hotărârea în instanţă. La UMF Iaşi sunt aproximativ 9.000 de studenți. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul a stabilit cum se va deconta naveta elevilor

Publicat

Naveta elevilor va fi decontată în sume stabilite, miercuri, prin ordonanță de Guvern, valoarea medie a unui abonament fiind de 770 de lei per elev pentru 34 de săptămâni. Pentru prima dată în România, va fi plătită și naveta elevilor care au de parcurs mai mult de 50 de kilometri.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care face posibilă decontarea navetei elevilor.

Cîmpeanu a precizat că este un prim pas important în rezolvarea acestei probleme care trenează de mult timp.

„Ministerul Educației a fundamentat un echilibru între nevoi reale, disponibilități bugetare și execuțiile anilor precedenți. Spre exemplu, în anul 2019, naveta elevilor a necesitat o sumă de aproape 80 de milioane de lei. Anul acesta, Ministerul Educației are în buget 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei. 100 de milioane de lei pentru 130.000 de beneficiari estimați, vreme de 34 de săptămâni ar trebui – asta e durata cursurilor într-un an calendaristic, dar a rămas mai puțin, din păcate – cu o valoare medie de 770 de lei per elev pentru cele 34 de săptămâni”, a spus Cîmpeanu.

Sunt trei elemente de noutate în OUG adoptată de Guvern.

Primul element este acela al decontării la un nivel triplu, de la 10 lei la 30 de lei pe lună și elev pentru primii 3 kilometri, la care se adaugă un tarif de 3 lei per kilometru pentru următorii 47 de kilometri până la 50 de kilometri.

„Asta înseamnă, spre exemplu, 171 de lei un abonament lunar pentru o distanță de 50 de km”, a precizat ministrul Educației.

Naveta va fi decontată și elevilor care au de parcurs distanțe care depășesc 50 de km, aceasta fiind, de fapt, o premieră pentru România.

Al treilea element de noutate este că familia elevului nu mai este nevoită să plătească sumele pentru transportul de la localitatea de domiciliu până la unitatea de învățământ a elevului. Ministerul Educației, prin inspectorate școlare și școli plătește aceste sume care vor fi decontate pe bază de documente justificative la finalul lunii. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident violent în județul Buzău. Un biciclist a murit în urma unui impact

Publicat

Accident mortal în județul Buzău. În urma impactului dintre o mașină și un biciclist, cel din urmă a murit.

Din primele date de la fața locului a reieșit că un biciclist în vârstă de 50 de ani, din Țintești, care se deplasa pe DJ203D pe direcția Buzău către localitatea de domiciliu, ar fi fost surprins și accidentat de autoturismul condus pe aceeași direcție de un șofer de 44 de ani, de asemenea din Țintești.

Accidentul s-a soldat cu decesul biciclistului.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Citește mai departe