Connect with us

EVENIMENT

Horia Tecău, trei medalii pentru tenisul românesc la Jocurile Olimpice e un obiectiv foarte ambiţios

Publicat

Jucătorul de tenis Horia Tecău, numărul 22 mondial la dublu, a declarat, joi, că trei medalii pentru tenisul românesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor reprezintă un obiectiv foarte ambiţios, însă menţionează că nimeni nu poate fi oprit să viseze la o asemenea performanţă.

El a menţionat că la dublu mixt va juca împreună cu Simona Halep, iar la dublu masculin cel mai probabil cu Florin Mergea.

„La dublu mixt Simona Halep e o jucătoare foarte puternică şi de fiecare dată când intră pe teren e un avantaj. Deci clar Simona e alegerea. Iar la dublu masculin opţiunile sunt Florin Mergea şi Marius Copil. Acum cu Florin am o experienţă incredibilă, ne cunoaştem foarte bine, avem o medalie la Rio… deci un cuplu Tecău – Mergea bine pregătit e cea mai bună variantă pentru România de a câştiga o medalie. Trei medalii la tenis la Jocurile Olimpice e un obiectiv foarte ambiţios. Situaţia e un pic diferită faţă de 2016, dar nimic nu o să poată să ne oprească să visăm la aceste medalii. Va fi greu, până la urmă şi o medalie din acestea trei va fi o mare performanţă. Dar visăm sus, ne dorim cât mai mult” a spus Tecău.

Jucătorul a subliniat că în 2021 îşi doreşte să joace mai puţin, dar să câştige punctele de care are nevoie pentru a se califica la Tokyo.

„Anul viitor vreau să mă bucur de tenis, de turneele la care pot participa. Este într-adevăr o schimbare, în circuit se joacă în condiţii diferite faţă de până acum. De aceea vreau să joc mai puţin, dar mai bine şi să punctez acolo unde trebuie. Adică să îmi iau punctele la turneele mari, să nu fie nevoie să stau foarte mult în turnee. Pentru că e o neplăcere să stai atât doar într-o cameră de hotel şi pe terenul de tenis. E ceva nou, pentru că noi suntem obişnuiţi să ieşim. Iar în prima jumătate a anului viitor nu cred că se va schimba ceva. Sunt multe turnee care au redus premiile, altele nu vor mai avea loc… iar jucătorii sunt nemulţumiţi pentru că au scăzut premiile, condiţiile de cazare nu mai sunt aceleaşi. Deci e ceva nou… iar eu aleg să joc mai puţin şi mai concentrat. Să punctez ca să mă calific la Jocurile Olimpice. Şi clar că îmi doresc să mai câştig un turneu de Mare Şlem, pentru că mereu va fi un obiectiv pentru mine”, a afirmat el.

Întrebat cu cine va face pereche la Australian Open, după ce s-a despărţit de olandezul Jean-Julien Rojer, partenerul său din ultimii 7 ani, Horia Tecău a răspuns: „Când o să am ceva concret o să anunţ. Deocamdată sunt câteva discuţii, dar nimic sigur şi nu vreau să dau nişte nume fără a fi 100%”.

Horia Tecău a menţionat că a trecut destul de uşor peste perioada în care a fost infectat cu COVID-19. „A fost o perioadă de pauză, am avut câteva simptome, într-o singură zi m-am simţit mai rău, adică am avut febră şi m-a durut capul. Deci pentru mine a fost o experienţă blândă. Am stat în casă foarte mult, iar pentru mine ăsta a fost un lucru nou”, a explicat numărul 22 mondial.

În ceea ce priveşte viitorul său după încheierea carierei de jucător, Tecău (35 de ani) este hotărât să continue ca antrenor: „M-am gândit, pentru mine următorul pas va fi tot în tenis, în antrenorat, ca să împărtăşesc din experienţa pe care am acumulat-o către copii”.

Horia Tecău a participat, joi, la un eveniment organizat la complexul sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare în cadrul căruia au fost prezentaţi oficial jucătorii de tenis Marius Copil şi Raluca Olaru ca sportivi legitimaţi la CS Dinamo. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Elevă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificată la faza națională a Olimpiadei de religie, cultul baptist

Publicat

elevă a Școlii gimnaziale „avram iancu” din alba iulia, calificată

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană, au transmis reprezentanții instituției de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

drum garbau aghiresu cj 7.jpg

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată reprezentanții CPJ Cluj, în urma lucrărilor de întreținere, vor fi realizate aproape 150 de accese la proprietățile oamenilor.

Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: Sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea zodiilor. Sfaturi pentru două zile minunate

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Berbec (21 martie – 19 aprilie):

Weekendul acesta este despre auto-reflecție, Berbec. Ia-ți timp să te concentrezi asupra nevoilor tale interioare și să faci lucrurile care îți aduc bucurie.

Poate fi benefic să petreci timp în natură sau să te dedici unor activități creative care te ajută să te conectezi cu sinele tău interior.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Radare de weekend în județul Alba: Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de poliție

Publicat

radar politia romana 1000x600.jpeg

Radare de weekend în județul Alba. Reprezentanții IPJ Alba au făcut publică lista drumurilor din județ, pe care vor fi amplasate echipaje de poliție dotate cu radare, pentru supravegherea traficului rutier. 

Amplasarea radarelor în perioada 20-21 aprilie 2024

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe