Connect with us

ACTUALITATE

Hotelierii din Republica Moldova vor să înveţe de la români tehnici de management

Publicat

receptie hotel

Hotelierii din Republica Moldova intenţionează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să înveţe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente, cum ar fi vânzări, rezervări, promovare, dar şi lucrul cu personalul, informează Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Potrivit unui comunicat, remis duminică AGERPRES, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, împreună cu SKAL Internaţional Bucureşti, a organizat în perioada 24-27 ianuarie 2020 un infotur pentru o delegaţie formată din 20 de reprezentanţi ai hotelurilor din Republica Moldova, aceştia fiind interesaţi să cunoască dotările camerelor şi facilităţile acordate de hotelurile româneşti, dar şi metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervări, promovare, dar şi lucrul cu personalul.

Cu acest prilej, hotelierii din Republica Moldova au vizitat 14 hoteluri de 4 şi 5 stele din Bucureşti, atât ale lanţurilor internaţionale, cât şi investiţii româneşti, printre care Capital Plaza, Ambasador, Sheraton, Intercontinental, Cismigiu, Lido, Pullman şi Phoenicia Grand Hotel, care a fost gazda principală a grupului. În programul vizitei a fost inclus un tur al Capitalei, dar şi restaurantele Cercul Militar Naţional şi Pescăruş, unde s-au servit produse tradiţionale româneşti.

„Pentru început, partenerii noştri din Republica Moldova doar au vizitat hotelurile, urmând ca anul viitor să facă şcolarizare practică. În Republica Moldova, nu sunt multe lanţuri hoteliere, motiv pentru care hotelierii din această ţară, cei care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să înveţe de la noi, pentru că hotelurile româneşti sunt competitive pe piaţa europeană. Această acţiune este susţinută financiar integral de membrii FPTR printre care se numără şi SKAL International Bucureşti. Am ales această perioadă în mod special, pentru a sărbători împreună cu colegii noştri moldoveni Ziua Unirii Principatelor Române”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.

La rândul său, Stanislav Rus, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Hotelurilor şi Restaurantelor din Republica Moldova, a precizat că scopul acestui infotur constă în continuarea promovării şi dezvoltării parteneriatului turistic dintre Republica Moldova şi România pe segmentul hotelier, eficientizării dialogului profesionist dintre hotelieri, dar şi familiarizării hotelierilor moldoveni cu cele mai bune practici şi tehnici de management folosite în administrarea business-ului hotelier din ţara noastră.

Acesta a fost al doilea infotur pentru Asociaţia Hotelierilor din Republica Moldova.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) este singura federaţie reprezentativă la nivel de de sector de activitate „turism, hoteluri, restaurante”
având în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 73.752 de persoane şi deţine peste 80% din cifra de afaceri a acestui domeniu de activitate. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe