Connect with us

ACTUALITATE

Ia românească, celebrată la Ankara cu evenimentul ‘Simfonia Florilor’

Publicat

sursa foto: Ie Nationala Romaneasca/Facebook

Ia românească va fi celebrată pe 13 iunie, la Ankara, cu parada „Simfonia Florilor”, ce prezintă costume de patrimoniu şi design modern, informează un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

În cadrul prezentării de modă „SimfonIA Florilor”, brandul „Flori de Ie” va prezenta 30 de costume tradiţionale româneşti de patrimoniu, precum şi o colecţie de design vestimentar modern inspirată din cultura şi tradiţiile româneşti, dedicată special acestui eveniment aniversar al iei româneşti la Ankara. Această colecţie este realizată cu sprijinul designerului pentru accesorii florale Andreea Radu şi al Andreei Ghencea.

Evenimentul va avea loc într-un spaţiu special amenajat pus la dispoziţie de către Atakule, primul centru comercial din Turcia şi simbolul oraşului Ankara. Cu acest prilej, turnul Atakule va fi luminat în culorile drapelului României şi va prezenta pe ecranele sale mesajul „Sărbătorim ia românească” în limbile turcă şi engleză.

Formaţia de jazz „World Mix Band”, condusă de profesorul trompetist român Julian Lupu din cadrul Orchestrei Bilkent din Ankara, va concerta în cadrul evenimentului, care va fi urmat de un cocktail.

Evenimentul va fi deschis de către ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Şopandă, şi de fondatorul „Flori de Ie”, Cristina Chiriac, fiind invitate să participe aproximativ 300 de persoane – reprezentanţi ai mediului politic, diplomatic, academic şi de afaceri, precum şi ai comunităţii de români din zona metropolitană Ankara.

Acţiunea este organizată cu sprijinul Şcolii Profesionale de Design Beypazari din cadrul Universităţii Ankara şi al Turkish Airlines.

Totodată, la 14 iunie, consilierul cultural al Ambasadei României în Ankara şi vicepreşedinte al organizaţiei nonguvernamentale Spouses of Heads of Mission Ankara (SHOM), Lavinia Ochea, va organiza, în colaborare cu fondatorul „Flori de Ie” şi fondatorul brandului pentru accesorii florale „Happy Forever by Andreea”, Andreea Radu, cea de-a doua ediţie a evenimentului caritabil în sprijinul copiilor refugiaţilor sirieni.

În cadrul acţiunii denumite „Fascinating Fascinator Garden Tea Party”, care va avea loc în gradina Ambasadei României, vor fi expuse ii şi costume tradiţionale româneşti, precum şi accesorii pentru păr inspirate din cultura românească. Va avea loc o tombolă cu produse tradiţionale româneşti şi internaţionale, fondurile urmând să fie donate către centrul non-profit pentru susţinerea familiei şi copiilor Al-Farah ASAM (Association for Solidarity with Asylum Seekers and Migrants) pentru achiziţionare de haine şi jucării pentru copii refugiaţilor sirieni din zona metropolitană Ankara.

La eveniment este invitată să participe Hulya Cavuşoglu, soţia ministrului de externe al Republicii Turcia şi preşedinte al DMEDD (Spouses Association of the Ministry of Foreign Affairs of Turkey), precum şi aproximativ 90 de persoane, membri ai organizaţiilor SHOM şi DMEDD şi personalităţi feminine din mediul diplomatic, academic, politic şi de afaceri şi al autorităţilor locale din Ankara. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe