Connect with us

ACTUALITATE

Iașiul ia Clujul drept model la politica de parcări. Suntem cu 7 ani în urma lor

Publicat

parking mot 1.jpg

Deși pentru clujeni pare incredibil, iată că municipiul capitală a Transilvaniei este luat drept model de către Iași, tocmai la politica de parcări. ”Iașul este cu 7 ani în urma Clujului la parcări” – spun cei de la Iașul nostru, care au cerut sfatul unui expert clujean în mobilitate urbană.

Ieșenii văd un lucru bun taxarea agresivă a locurilor de parcare din Centru, de exemplu.

De fapt lipsa parcărilor este în top 3 motive de nemulțumire la nivelul cetățenilor din Iași, acolo existând zone cu doar 11 locuri disponibile pentru 300 de apartamente.

Primarul Emil Boc este luat drept exemplu pentru că a luat măsuri nepopulare în domeniul mobilității urbane, însă ar fi rezolvat o bună parte din provocări.

Însă nici la Cluj situația parcărilor nu este roz.

În anul 2020 inventarul locurilor de parcare amenajate al municipiului Cluj-Napoca cuprindea 47.293 de locuri de parcare publice din care 42.123 erau localizate în cartierele rezidențiale și 5.170 în zona centrală (plata la oră). Acest stoc este suplimentat de o serie de parcări private de mare capacitate accesibile publicului larg, de regulă amplasate în vecinătatea marilor centre comerciale. Actuala rețea de parcări de mare capacitate deservește bine zona centrală, dar nu reușește să acopere cererea de parcare în centrele secundare cum ar fi Piața Mărăști sau în cartierele de locuințe colective.

Abia în ultimii 5-7 ani administrația publică locală a început să investească treptat în construirea de parcări multietajate pe locul ocupat de garaje. Mizând în mare măsură pe veniturile generate din parcarea la stradă, administrația publică locală a construit 7 parkinguri rezidențiale cu un total de 2.261…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO. „Civilizație” à la Cluj. „Ninge” cu tichete de parcare la un magazin din Mănăștur

Publicat

kaufland parcare 1.jpg

Se întâmplă în Clujul de 5 stele. Lângă bariera de la parcarea magazinului Kaufland din Mănăștur, e plin de tichete aruncate pe jos.

„Fenomenul” a fost semnalat de un cititor Cluj24.ro, care a trimis și fotografii.

„Civilizație” à la Cluj. „Ninge” cu tichete de parcare la un magazin din Mănăștur

„Și-au făcut parcare cu tichete la Kaufland în Mănăștur și a început să <<<ningă>> cu tichete aruncate din mașini la ieșire. Dacă nu sau gândit și la un coș de gunoi…”, a spus cititorul Cluj24.ro.

kaufland parcare (2)

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Karel Guzman, suspendat 4 etape după bătaia de la meciul U-BT Cluj – CSM Oradea. Sancțiuni DURE și amenzi în ambele tabere

Publicat

1679749522 u bt 2.jpg

Federatia Romana de Baschet a anunțat sancțiunile după scandalul de la meciul U-BT Cluj-Napoca – CSM Oradea. Aruncătorul lui U-BT Cluj, Karel Guzman, s-a ales deja cu un dosar penal, după ce a sărit la bătaie cu jucătorul echipei adverse Nikola Markovic.

Scandalul a avut loc în 18 martie, la derby-ul U-BT – CSM Oradea. Karel Guzman, care a fost suspendat, a ieșit din sală și s-a întors cu o rangă, fiind cu greu oprit de colegii de echipă.

Karel Guzman, suspendat 4 etape după bătaia de la meciul U-BT Cluj  – CSM Oradea. Sancțiuni DURE și amenzi în ambele tabere

În urma evenimentelor petrecute…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BĂTAIE între doi bărbați pe Calea Florești din Cluj. Polițiștii au oprit SCANDALUL și au deschis dosar penal

Publicat

politie masina.jpg

Polițiștii clujeni au intervenit sâmbătă pentru a opri o bătaie între doi bărbați, pe Calea Florești. Polițiștii au chemat și ambulanța, însă bătăușii nu au vrut să meargă la spital.

Conflictul a izbucnit în jurul orei 10.00, portrivit IPJ Cluj.

BĂTAIE între doi bărbați pe Calea Florești din Cluj. Polițiștii au oprit scandalul și au deschis dosar penal

La data de 25 martie a.c., în jurul orei 10.05, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că pe Calea Florești, din municipiu, exista o stare conflictuală între 2 persoane.

La fața locului s-au deplasat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cătălin Silegeanu: „La mulți ani, Poliție Română”

Publicat

image.jpeg

Pe 25 martie sărbătorim oamenii pentru care dreptatea, ordinea și siguranța publică au devenit vocație și misiune. În ciuda controverselor în care a fost amestecată instituția lor, polițiștii vor rămâne primii apărători ai drepturilor cetățenești, scuturi pentru victime și piloni ai luptei împotriva infracționalității.

 

Tuturor celor care acționează în spiritul legii cu devotament, riscând binele propriu în folosul celui comun, le datorăm recunoștință și respect. Fără acești oameni, societatea s-ar cufunda în haos. Uniforma nu este despre material sau culoare, ci despre servirea patriei cu preocupare față de semeni.

 

 

La mulți ani, Poliție Română

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe