Connect with us

EVENIMENT

IDEI pentru MASA de REVELION 2022. Rețete rapide pentru meniul festiv din noaptea de ANUL NOU

Publicat

sursa foto: pixabay

În principiu, masa de Revelion este compusă din mâncăruri tradiționale, specifice Sărbătorilor de iarnă indiferent de zonă: preparate de casă din carne de porc, pește, vițel și  pasăre.

Totuși, în cazul în care ultima zi din an te-a prins ”descoperit”, iată mai joc câteva rețete de mâncăruri pe care să le prepari rapid, în maxim o oră.

Citește și Mesaje de Anul Nou 2022 * Felicitari de Anul Nou 2022 * Mesaje de Revelion 2022 * Mesaje haioase de Anul Nou 2022 * URĂRI de La Mulți Ani 2022

Gustarea rece poate fi compusă din pastramă de porc, tobă, piftie, cașcaval, salam, șunculiță țărănească, salată beuf, icre, măsline, roșii umplute cu vinete, ardei gras decorat cu brânză și mărar, salată de crudități cu pui.

Pe lângă tradiționalele preparate din carne de porc, salatele de vinete sau salatele de beuf, putem avea la aperitiv pentru masa de Revelion și preparate puțin mai sofisticate.

Un astfel de preparat este somonul afumat cu castraveți și cremă de brânză care se spune că aduce noroc în noptea dintre ani. Sau dorada în sare, iar pentru aperitive sunt de neuitat bruschetele cu cremă de păstrăv afumat. Iar ca să nu pierdeți gustul afumăturilor ”chef Ovidiu” ne-a transmis o rețetă excelentă de Ciorbă albă de cârnați și cartofi.

Vă oferim câteva idei pentru meniul de Revelion:

Idei pentru masa de Revelion 2022: Tartine cu pastă de ton

pasta de ton

Este o rețetă extrem de simplă. Totul se poate face în 5 minute. Pasta de ton din conservă va fi un aperitiv delicios și foarte ușor de făcut. Este o pastă de pește rapidă potrivită pentru aperitive și tartine.

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 2 conserve de ton bucăți în suc propriu sau chiar în ulei
  • o jumătate de lămâie
  • o jumătate de pachet de unt
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • o ceapă mică
  • măsline pentru ornare
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se scoate tonul din conservă după ce se scurge apa/uleiul. Apoi se fărâmițează cu ajutorul unei furculițe. Se adaugă untul si se amestecă bine până se face o pastă omogenă. Se stoarce lămâia și se amestecă în continuare, apoi sarea și piperul. Gustați în permanență pentru a putea regla cât de sărată iese pasta. la final adăugați ceapa tăiată foarte mărunt și uleiul de măsline.

Amestecați până se omogenizează. Apoi puneți câteva felii de pâine la prăjit și te tăiați în formă de triunghi, dreptunghi sau pătrat. Puneți pasta de ton pe bucățelele de pâine prăjită și ornați cu măsline. Sigur o să primiți aprecieri de la musafiri.

Ouă umplute cu brânză Cheddar

Ingrediente:

12 ouă
2 linguri de brânză Cheddar rasă
1/2 ceașcă de maioneză
1 lingură de muștar
4 felii de bacon

Mod de preparare:

Fierbe ouăle timp de 10-12 minute și toarnă apă rece peste ele până când ajung la temperatura camerei. Decojește-le cu grijă și taie-le în jumătăți.

Într-o tigaie curată, prăjește baconul până când capătă o culoare maronie. Scurge-l pe șervetele uscate. Îndepărtează gălbenușurile și amestecă-le cu maioneză, muștar, brânza Cheddar și bucățele mărunte de bacon. Umple jumătățile de ouă cu acest amestec și răcește-le în frigider timp de câteva ore.

Poți decora ouăle umplute cu Cheddar și bacon cu câteva frunze de pătrunjel. Acestea se servesc reci, la antreu.

Cârnăciori înveliți în bacon, la cuptor

Ingrediente:

  • cca 70 g zahăr brun
  • 450 g bacon, tăiat felii
  • câteva bucățele de cârnăciori afumați

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Învelește fiecare cârnăcior în câte o felie de bacon, prinde-o cu o scobitoare și pune-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a băga totul în cuptor, presară niște zahăr peste preparat. După 30-40 de minute, gustarea este gata.

Pateuri cu carne

Ingrediente:

  • 2 foi de plăcintă
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare kosher
  • 3/4 căni de lapte integral
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 piept de pui rotisat
  • 1/4 cană de parmezan ras
  • 1 cană de buchețele de broccoli tăiate mărunt
  • 1 ou

Mod de preparare:

Topește untul într-o cratiță la temperatura medie, adaugă făina și amestecă mixul timp de 1-2 minute. Adaugă treptat laptele și continuă să amesteci și să fierbi compoziția timp de 6 minute. Îndepărtează cratița de pe foc și incorporează sarea, piperul, parmezanul, pieptul de pui tăiat mărunt și bucățelele de broccoli, pe care le-ai pregătit dinainte într-un vas cu aburi.

Citește și IDEI pentru MASA de REVELION 2021. Preparate speciale pentru meniul festiv din noaptea de ANUL NOU

Decupează foile de plăcintă astfel încât să le poți așeza în forme de brioșe și să ai și „căpăce” pentru fiecare. Unge o tavă compartimentată special pentru brioșe și tapeteaz-o cu făină. Așază foile de plăcintă în fiecare compartiment, umple-le cu amestecul de pui și broccoli și acoperă-le cu alte foi de plăcintă.

Bate oul cu o lingură de apă într-un bol mic, cu ajutorul unei furculițe și unge mini-pateurile cu amestecul obținut. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc.

Ciuperci umplute cu parmezan

Ingrediente:

  • aproximativ 20 ciuperci champignon, mari (proaspete)
  • 2 cepe albe, tocate mărunt
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel
  • 100 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Se curață ciupercile, se spală bine și se desfac piciorușele. Pălăriile se lasă într-un castron cu apă până la utilizare, iar picioarele acestora se toacă mărunt. Într-o tigaie se adaugă uleiul, ceapa, usturoiul și picioarele ciupercilor și se călesc împreună, până când se înmoaie și zeama lăsată de acesea se evaporă. Când sunt gata se asezonează cu sare și piper după gust și se lasă la răcit aproximativ 15 minute.

Între timp se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul. Se adaugă peste compoziția preparată anterior și se amestecă bine. Se unge o tavă încăpătoare cu ulei. Se scurg pălăriile de apă și se asează în tavă. Se presară deasupra sare și piper, apoi se umple fiecare ciupercă cu compoziția de mai sus.

Se adaugă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30 minunte. Când sunt aproape gata se scoate tava și se presară parmezanul peste ciuperci. Se adaugă iar la cuptor până când parmezanul se topește și începe să se rumenească.

Sfat: Pentru a verifica dacă ciupercile s-au copt, se înțeapă marginea acestora cu o furculiță. Dacă furculița intră ușor în ele înseamnă că sunt gata.

Se servesc ca atare, cu pâine proaspăt preparată în casa, sau pot fi servite ca garnitură pentru fripturi.

Rulou cu somon și cremă de brânză

Ingrediente:

  • 1 pachet de cremă de brânză
  • 1 lingură mărar proaspăt și tocat sau o linguriță de mărar uscat
  • 4 foi de tortilla
  • un somon afumat, tăiat fin
  • 16 frunze de spanac
  • 16 felii de ardei gras roșu

Mod de preparare:

Amestecă mărarul cu crema de brânză. Pune câte 50 g din compoziție pe fiecare tortilla, apoi câte un sfert din somon. Acoperă cu 3-4 frunze de spanac și 4 felii de ardei roșu. Rulează foile de tortilla, strângându-le tare, și învelește-le în folie alimentară. Bagă-le în frigider pentru cel puțin 2 ore, dar nu mai mult de 24 de ore, înainte de servire.

Frigărui cu piept de pui

Ingrediente:

  • 4 buc. piept de pui fără os și piele, tăiat cubulețe
  • 450 g bacon feliat
  • cca 100 g sos de barbecue

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 130 de grade Celsius. Învelește fiecare cub de carne în câte o felie de bacon, prinde-l cu o scobitoare sau bețișor de frigărui și cufundă în sosul de barbecue. Bagă frigăruile în cuptor. După 20 de minute scoate tava, toarnă sos barbecue peste frigărui și bagă-le înapoi în cuptor, tot pentru 20 de minute.

Vezi mai mult pe Alba24.ro

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe