EVENIMENT
IDEI pentru MASA de REVELION 2022. Rețete rapide pentru meniul festiv din noaptea de ANUL NOU

În principiu, masa de Revelion este compusă din mâncăruri tradiționale, specifice Sărbătorilor de iarnă indiferent de zonă: preparate de casă din carne de porc, pește, vițel și pasăre.
Totuși, în cazul în care ultima zi din an te-a prins ”descoperit”, iată mai joc câteva rețete de mâncăruri pe care să le prepari rapid, în maxim o oră.
Citește și Mesaje de Anul Nou 2022 * Felicitari de Anul Nou 2022 * Mesaje de Revelion 2022 * Mesaje haioase de Anul Nou 2022 * URĂRI de La Mulți Ani 2022
Gustarea rece poate fi compusă din pastramă de porc, tobă, piftie, cașcaval, salam, șunculiță țărănească, salată beuf, icre, măsline, roșii umplute cu vinete, ardei gras decorat cu brânză și mărar, salată de crudități cu pui.
Pe lângă tradiționalele preparate din carne de porc, salatele de vinete sau salatele de beuf, putem avea la aperitiv pentru masa de Revelion și preparate puțin mai sofisticate.
Un astfel de preparat este somonul afumat cu castraveți și cremă de brânză care se spune că aduce noroc în noptea dintre ani. Sau dorada în sare, iar pentru aperitive sunt de neuitat bruschetele cu cremă de păstrăv afumat. Iar ca să nu pierdeți gustul afumăturilor ”chef Ovidiu” ne-a transmis o rețetă excelentă de Ciorbă albă de cârnați și cartofi.
Vă oferim câteva idei pentru meniul de Revelion:
Idei pentru masa de Revelion 2022: Tartine cu pastă de ton
Este o rețetă extrem de simplă. Totul se poate face în 5 minute. Pasta de ton din conservă va fi un aperitiv delicios și foarte ușor de făcut. Este o pastă de pește rapidă potrivită pentru aperitive și tartine.
Ingrediente pentru 6 persoane
- 2 conserve de ton bucăți în suc propriu sau chiar în ulei
- o jumătate de lămâie
- o jumătate de pachet de unt
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- o ceapă mică
- măsline pentru ornare
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se scoate tonul din conservă după ce se scurge apa/uleiul. Apoi se fărâmițează cu ajutorul unei furculițe. Se adaugă untul si se amestecă bine până se face o pastă omogenă. Se stoarce lămâia și se amestecă în continuare, apoi sarea și piperul. Gustați în permanență pentru a putea regla cât de sărată iese pasta. la final adăugați ceapa tăiată foarte mărunt și uleiul de măsline.
Amestecați până se omogenizează. Apoi puneți câteva felii de pâine la prăjit și te tăiați în formă de triunghi, dreptunghi sau pătrat. Puneți pasta de ton pe bucățelele de pâine prăjită și ornați cu măsline. Sigur o să primiți aprecieri de la musafiri.
Ouă umplute cu brânză Cheddar
Ingrediente:
12 ouă
2 linguri de brânză Cheddar rasă
1/2 ceașcă de maioneză
1 lingură de muștar
4 felii de bacon
Mod de preparare:
Fierbe ouăle timp de 10-12 minute și toarnă apă rece peste ele până când ajung la temperatura camerei. Decojește-le cu grijă și taie-le în jumătăți.
Într-o tigaie curată, prăjește baconul până când capătă o culoare maronie. Scurge-l pe șervetele uscate. Îndepărtează gălbenușurile și amestecă-le cu maioneză, muștar, brânza Cheddar și bucățele mărunte de bacon. Umple jumătățile de ouă cu acest amestec și răcește-le în frigider timp de câteva ore.
Poți decora ouăle umplute cu Cheddar și bacon cu câteva frunze de pătrunjel. Acestea se servesc reci, la antreu.
Cârnăciori înveliți în bacon, la cuptor
Ingrediente:
- cca 70 g zahăr brun
- 450 g bacon, tăiat felii
- câteva bucățele de cârnăciori afumați
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Învelește fiecare cârnăcior în câte o felie de bacon, prinde-o cu o scobitoare și pune-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a băga totul în cuptor, presară niște zahăr peste preparat. După 30-40 de minute, gustarea este gata.
Pateuri cu carne
Ingrediente:
- 2 foi de plăcintă
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 linguriță de sare kosher
- 3/4 căni de lapte integral
- 1/4 linguriță de piper negru măcinat
- 1 piept de pui rotisat
- 1/4 cană de parmezan ras
- 1 cană de buchețele de broccoli tăiate mărunt
- 1 ou
Mod de preparare:
Topește untul într-o cratiță la temperatura medie, adaugă făina și amestecă mixul timp de 1-2 minute. Adaugă treptat laptele și continuă să amesteci și să fierbi compoziția timp de 6 minute. Îndepărtează cratița de pe foc și incorporează sarea, piperul, parmezanul, pieptul de pui tăiat mărunt și bucățelele de broccoli, pe care le-ai pregătit dinainte într-un vas cu aburi.
Citește și IDEI pentru MASA de REVELION 2021. Preparate speciale pentru meniul festiv din noaptea de ANUL NOU
Decupează foile de plăcintă astfel încât să le poți așeza în forme de brioșe și să ai și „căpăce” pentru fiecare. Unge o tavă compartimentată special pentru brioșe și tapeteaz-o cu făină. Așază foile de plăcintă în fiecare compartiment, umple-le cu amestecul de pui și broccoli și acoperă-le cu alte foi de plăcintă.
Bate oul cu o lingură de apă într-un bol mic, cu ajutorul unei furculițe și unge mini-pateurile cu amestecul obținut. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc.
Ciuperci umplute cu parmezan
- aproximativ 20 ciuperci champignon, mari (proaspete)
- 2 cepe albe, tocate mărunt
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- 100 g parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se curață ciupercile, se spală bine și se desfac piciorușele. Pălăriile se lasă într-un castron cu apă până la utilizare, iar picioarele acestora se toacă mărunt. Într-o tigaie se adaugă uleiul, ceapa, usturoiul și picioarele ciupercilor și se călesc împreună, până când se înmoaie și zeama lăsată de acesea se evaporă. Când sunt gata se asezonează cu sare și piper după gust și se lasă la răcit aproximativ 15 minute.
Între timp se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul. Se adaugă peste compoziția preparată anterior și se amestecă bine. Se unge o tavă încăpătoare cu ulei. Se scurg pălăriile de apă și se asează în tavă. Se presară deasupra sare și piper, apoi se umple fiecare ciupercă cu compoziția de mai sus.
Se adaugă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30 minunte. Când sunt aproape gata se scoate tava și se presară parmezanul peste ciuperci. Se adaugă iar la cuptor până când parmezanul se topește și începe să se rumenească.
Sfat: Pentru a verifica dacă ciupercile s-au copt, se înțeapă marginea acestora cu o furculiță. Dacă furculița intră ușor în ele înseamnă că sunt gata.
Se servesc ca atare, cu pâine proaspăt preparată în casa, sau pot fi servite ca garnitură pentru fripturi.
Rulou cu somon și cremă de brânză
Ingrediente:
- 1 pachet de cremă de brânză
- 1 lingură mărar proaspăt și tocat sau o linguriță de mărar uscat
- 4 foi de tortilla
- un somon afumat, tăiat fin
- 16 frunze de spanac
- 16 felii de ardei gras roșu
Mod de preparare:
Amestecă mărarul cu crema de brânză. Pune câte 50 g din compoziție pe fiecare tortilla, apoi câte un sfert din somon. Acoperă cu 3-4 frunze de spanac și 4 felii de ardei roșu. Rulează foile de tortilla, strângându-le tare, și învelește-le în folie alimentară. Bagă-le în frigider pentru cel puțin 2 ore, dar nu mai mult de 24 de ore, înainte de servire.
Frigărui cu piept de pui
Ingrediente:
- 4 buc. piept de pui fără os și piele, tăiat cubulețe
- 450 g bacon feliat
- cca 100 g sos de barbecue
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 130 de grade Celsius. Învelește fiecare cub de carne în câte o felie de bacon, prinde-l cu o scobitoare sau bețișor de frigărui și cufundă în sosul de barbecue. Bagă frigăruile în cuptor. După 20 de minute scoate tava, toarnă sos barbecue peste frigărui și bagă-le înapoi în cuptor, tot pentru 20 de minute.
Vezi mai mult pe Alba24.ro
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
VIDEO Ce spune primarul Gabriel Pleșa despre bugetul alocat pentru evenimente, la Alba Iulia: Nu, nu consider că sunt suficienți

Administrația Locală a Municipiului Alba Iulia a alocat în 2025, pentru evenimente, un buget de 2, 9 milioane de lei. Din acești bani ar urma să se organizeze evenimente pentru a atrage turiști, dar și pentru localnicii din oraș.
Comparativ Oradea are un buget mult mai mare, de aproape 10 milioane de lei. Prezent la o conferință de presă susținută joi, 17 aprilie la Palatul Principilor din Alba Iulia, Gabriel Pleșa a făcut o serie de declarații pe tema bugetului alocat pentru…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Bogdan Mara (director sportiv CFR Cluj): Cine leagă două victorii ia un AVANS. Băieții au PRIME de obiectiv importante

În duminica Paștelui se joacă pe Arena Națională meciul dintre CFR Cluj și FCSB. Bogdan Mara, oficialul ardelenilor, nu crede că titlul se va decide, indiferent de rezultatul partidei.
„E un meci extrem de important și e cel mai strâns play-off din istorie. Cine leagă două victorii ia un avans. Să fie sănătoși dacă ei cred că sunt campioni dacă vor câștiga acest meci”, a spus Mara pentru Fanatik.
Bogdan Mara (director sportiv CFR Cluj): Cine leagă două…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO Avertismentul unui consumator de droguri închis la Aiud: Nu suntem pregătiți să facem față unei crize de copii drogați

În ziua în care un tânăr din București murea de supradoză într-un video live pe Tik Tok, la câteva sute de kilometri distanță, un consumator de droguri închis la Aiud făcea o afirmație atât de dură, dar atât de adevărată: ”Nu suntem pregătiți să facem față unei crize de copii drogați”.
O afirmație care este de fapt un avertisment. Un avertisment care a înmărmurit reporterii alb24.ro prezenți în Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, dar și pe cei din jurul…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Analistul Ion Novăcescu a încercat o sumară analiză de profiling despre omul de afaceri Dorel Goia în emisiunea de la Cluj Live TV, la care a fost invitat de către jurnalistul Cluj24, Florin Danciu.
Personajul din mijlocul imaginii este unul dintre cei mai bogați, puternici și discreți români.
Pe internet o să găsiți doar vreo două imagini cu el de când era tânăr.
Este un mare industriaș clujean, care controlează grupul Teraplast din Bistrița (evaluat la cca….
Citește mai mult pe Cluj24.ro