Connect with us

EVENIMENT

IGPR: 55 de sancţiuni și 13 infracţiuni constatate pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul transportului naval de pasageri

Publicatdunare

Structurile de poliţie transporturi navale au constatat, în 24 de ore, 13 infracţiuni prevăzute de legislaţia aplicabilă domeniului naval şi au aplicat 55 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 19.000 lei, în urma unor acţiuni ce privesc respectarea legislaţiei în domeniul transportului naval de pasageri şi agrementului nautic, precum şi verificarea personalului navigant şi a conducătorilor de ambarcaţiuni.

„Pentru prevenirea evenimentelor de navigaţie şi asigurarea unui climat de siguranţă pe linia navigaţiei civile, la data de 14 august, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin structurile de poliţie transporturi navale, în cooperare cu partenerii tradiţionali, Autoritatea Navală Română şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, au desfăşurat cu 32 de mijloace de mobilitate navală şi 41 de autospeciale, ample activităţi comune de patrulare navală şi de verificare pe Fluviul Dunărea şi lacurile interioare navigabile Snagov şi Bicaz şi pe malurile acestora”, informează un comunicat al IGPR transmis, duminică, AGERPRES.

Aproape 200 de nave au fost verificate

În cadrul acţiunilor comune desfăşurate au fost verificate 198 nave, din care 117 ambarcaţiuni de agrement, 65 de ambarcaţiuni de pescuit comercial, patru nave de pasageri, nouă bacuri şi trei nave de transport de marfă.

Au fost legitimate 277 de persoane şi alte 53 având calitatea de personal navigant sau conducător ambarcaţiune au fost testate cu etilotestul de către reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

„Au fost constatate 13 infracţiuni prevăzute de legislaţia aplicabilă domeniului naval şi au fost aplicate 55 sancţiuni contravenţionale (dintre care 9 aplicate de reprezentanţii Autorităţii Navale Române şi 2 de către reprezentanţii IGPF), în valoare totală de aproximativ 19.000 lei”, arată sursa citată.

De asemenea, efective ale Direcţiei de Poliţie Transporturi au asigurat măsuri de ordine şi siguranţă publică în Portul Constanţa şi în porturi dunărene unde au loc festivităţi de tipul „Porţilor Deschise” organizate de Marina Militară.

Acţiunile comune vor continua şi duminică. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Coliziune VIOLENTĂ între 3 autoturisme, în Sălaj. Sunt 3 răniți

Publicat

O coliziune s-a produs marți după-amiază între 3 autoturisme, în județul Sălaj. Sunt 3 răniți.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că trei autoturisme au fost implicate într-o coliziune pe DN 1H, la ieșirea din municipiul Zalău către localitatea Hereclean, județul Sălaj.

În urma impactului, trei persoane rănite primesc îngrijiri medicale în ambulanță, la fața locului.

Circulația este oprită în ambele sensuri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 11 tone de deşeuri, electrocasnice uzate, interzise la frontieră să fie introduse în ţară prin Vama Borș II – Bihor

Publicat

sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 11 tone de deşeuri, constând în electrocasnice uzate, au fost depistate la PTF Borş II de poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, fiind interzisă intrarea în ţară a mijlocului de transport, a informat, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, autovehiculul era încărcat cu 11.277 de kilograme de deşeuri formate din electrocasnice uzate, pentru care şoferul vehiculului nu a putut prezenta documente necesare importului.

„În data de 27 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un cetăţean maghiar, în vârstă de 21 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu deşeuri formate din electrocasnice uzate, pentru care şoferul nu poseda documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 11.277 de kilograme de deşeuri.

Autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de trafic pe șosele din cauza unui transport agabaritic

Publicat

Marți,  28 septembrie, începând cu ora 18:00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că, în această după-amiază, începând cu ora 18.00, se va desfășura un transport agabaritic, pe traseul: Port Oltenița, județul Călărași – Frumușani – DN 4 – DNCB – IMGB.

Transportul este format dintr-un camion cu lungimea de 43,57 metri și masa de 114 tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de un echipaj al poliției rutiere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident FEROVIAR în județul Suceava. În ce stare sunt victimele

Publicat

Două persoane au fost rănite, marţi, după ce un tren a lovit mașina în care erau.

Autoturismul a fost acroșat de trenul Regio Câmpulung Moldovenesc – Suceava pe raza localității Bucșoaia.

Au fost implicate trei persoane.

Intervin la fața locului pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului cu modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2) cu sprijinul unui echipaj SAJ.

În urma evaluărilor, vor fi transportate două persoane la spital pentru investigații suplimentare.

Citește mai departe