Connect with us

EVENIMENT

Amenzi de aproape un milion de lei, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Publicat

Arhivă Foto

Poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au aplicat, în ultimele 24 de ore, 4.248 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 992.250 de lei, în cadrul acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Peste 4.300 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 834 de acţiuni de verificare la nivel naţional”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, luni, AGERPRES.

Au fost efectuate 56.543 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Premiul Nobel pentru Literatură. Titlul merge la o scriitoare franceză

Publicat

nobel

Premiul Nobel pentru Literatură a ajuns în acest an la scriitoarea franceză Annie Ernaux.

 

Annie Ernaux a câștigat „pentru curajul și luciditatea clinică cu care descoperă rădăcinile, înstrăinările și constrângerile colective ale memoriei personale”

Ernaux, a cărei operă este în mare parte autobiografică, are 82 de ani.

Premiul este acordat de Academia Suedeză și este în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (914.704 dolari), potrivit Reuters.

Printre favoriții de la casele de pariuri pentru premiul din acest an s-au aflat scriitorul francez Michel Houellebecq, care și-a câștigat faima internațională cu romanul său din 1998 Atomised, kenyanul Ngugi wa Thiong’o, poeta canadiană Anne Carson și indianul Salman Rushdie.

Premiul Nobel pentru Literatură. Titlul merge la o scriitoare franceză: cărțile publicate

Annie Ernaux, născută Duchesne, este o scriitoare franceză. Opera sa literară este în esență autobiografică. Cartea ei Les Années a fost publicată în Franța în 2008 și are un mare succes.

În 1974, Ernaux a publicat primul ei roman autobiografic Les Armoires vides. În 1984, a primit Prix Renaudot pentru La Place.

Romanul Les Années, publicat în 2008, a câștigat mai multe premii. Tot în 2008 a primit „Prix de la langue française” pentru întreaga sa lucrare.

În 2011, ea a publicat L’Autre Fille, o scrisoare către sora ei care a murit la vârstă de șase ani.

În aprilie 2016, ea a publicat o altă lucrare autobiografică, Mémoire de fille, în care tratează primele experiențe sexuale realizate în vara anului 1958 și gustul lor pe tot parcursul vieții.

Premiile pentru realizări în domeniul științei, literaturii și păcii au fost înființate prin testamentul chimistului și inginerului suedez Alfred Nobel, a cărui invenție a dinamitei l-a făcut bogat și celebru, și sunt acordate din 1901. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Trei răniţi după ce un autoturism s-a izbit cu două microbuze, pe A1

Publicat

gg

Trei persoane sunt rănite după ce un autoturism s-a izbit cu două microbuze, pe A1.

g

Accidentul s-a produs pe A1 București-Pitești, la km 13+500, pe sensul de mers spre Capitală, în zona localității Ciorogârla.

Au fost implicate un autoturism cu 2 persoane, un microbuz de transport călători cu 17 persoane și un microbuz de transport marfă, în care erau 2 persoane.

gg

 

FOTO: Trei răniţi după ce un autoturism s-a izbit cu două microbuze, pe A1: cine sunt victimele

Comform pompierilor, trei dintre persoanele care se aflau în microbuzul de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital. Este vorba despre două femei în vârstă de 19 și 61 de ani și de un bărbat în vârstă de 44 de ani.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateria microbuzului de marfă.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Pericol în Vaslui. Cisternă răsturnată, scurgeri de combustibil

Publicat

vf

Pompierii vasluieni intervin cu patru autospeciale în urma producerii unui accident rutier pe DN 24B, la intrarea în municipiul Huși,  în zona Dobrina.

vf

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o autocisternă răsturnată,  șoferul fiind evacuat.

Din autocisternă se scurg lichide combustibile.

FOTO, VIDEO: Pericol în Vaslui. Cisternă răsturnată, scurgeri de combustibil: starea șoferului

Pompierii militari au asigurat zona, au îndepărtat bornele bateriilor și asigură măsurile specifice în astfel de cazuri.

Se intervine pentru blocarea scurgerilor de combustibil.

Șoferul autocisternei, un bărbat în vârstă de 47 ani a fost evaluat medical, a primit primul ajutor, iar acum este transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Huși.

Citește mai departe

EVENIMENT

România nu poate atrage fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR. Marcel Ciolacu: „Trebuie să avem simţul realităţii”

Publicat

românia nu poate atrage fondurile pentru toate spitalele trecute în

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a făcut o declarație în cursul zilei de astăzi, spunând că există șanse destul de mici ca statul român să poată atrage toate fondurile pentru spitalele trecute prin PNRR sau prin exerciţiile financiare. Tocmai de aceea este extrem de important ca Guvernul să discute serios cu mediul privat pentru a stabili ce sume pot fi atrase de către sistemele public şi privat de sănătate.

Marcel Ciolacu, veste rea despre fondurile alocate spitalelor

„Trebuie să dimensionăm, să avem simţul realităţii asupra capacităţii administrative a statului român de a atrage toţi banii europeni, atât din fostul exerciţiu financiar, cât şi prin PNRR, cât şi prin viitorul exerciţiu financiar european. Nu trebuie să ne facem bugete şi să spunem că vom atrage toate sumele de investiţii publice…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe