Connect with us

ACTUALITATE

IGPR: Concurs de educaţie digitală pentru copii şi tineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet

Publicat

laptop it calculator
Arhivă foto

În intervalul 6 – 10 februarie, Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor (ARB) vor găzdui concursul „Clubul de Siguranță Online”, dedicat educației digitale a copiilor și tinerilor cu vârste între 11 și 16 ani.

Concursul are loc în cadrul proiectului naţional de prevenire a criminalităţii informatice „Siguranţa Online”.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet, copiii şi tinerii sunt invitaţi să descopere cum să se protejeze în spaţiul virtual şi să îşi testeze abilităţile digitale, cunoştinţele participanţilor fiind premiate pe loc, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, AGERPRES.

Pe parcursul celor cinci zile de desfăşurare a concursului, copiii şi tinerii, alături de părinţi, vor fi antrenaţi de specialişti ai instituţiilor partenere să evite şi să se protejeze de pericolele actuale din mediul online.

Participanţii vor învăţa să evite accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute, primite prin diverse canale de comunicare, să nu completeze date personale sau bancare pe platforme neautorizate, să nu dea click pe postări din social media care promit diverse forme de câştig substanţial, cu potenţial de înşelătorie etc.

„La finalul lecţiilor, participanţii îşi vor testa abilităţile de a reacţiona corect la ameninţările de pe internet şi vor fi premiaţi pentru vigilenţă şi pricepere”, arată sursa citată.

Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet este un eveniment marcat, la nivel global, în aproximativ 200 de state, care a ajuns în acest an la cea de-a XXI-a ediţie.

Sub sloganul „Împreună pentru un internet mai bun”, în această zi, societatea este încurajată să se informeze şi să se educe constant cu privire la principalele riscuri pe care le implică folosirea mediului online şi modalităţile de prevenire şi evitare a acestora.

Proiectul „Siguranţa Online” are scopul de a informa şi educa tinerii şi copiii, încă de la o vârstă fragedă, cu privire la măsurile de siguranţă necesare pentru a evita să devină victime ale fraudelor informatice, ale pornografiei infantile sau ale atacurilor de tip malware şi nu numai. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe