Connect with us

EVENIMENT

IGPR: Proiect pentru prevenirea violenţei împotriva tinerelor din mediul rural

Publicat

violenta bataie pixabay 2.jpg

Poliţia Română continuă programul prin care adolescentele din mediul rural învaţă cum să se apere de abuzurile sexuale şi de alte forme de violenţă împotriva femeilor.

Astfel, de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, este anunţată desfăşurarea pentru încă un an a proiectului „Tinerele din mediul rural, agenţi ai schimbării”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Unul din zece adolescenţi din comunităţile vulnerabile crede că insistenţa unui partener de a întreţine relaţii sexuale, chiar dacă celălalt nu vrea, nu este o formă de abuz sexual sau este doar într-o mică măsură, conform unui sondaj realizat de World Vision România la începutul lunii octombrie

Totodată, 15% dintre adolescenţii respondenţi spun că au fost implicaţi în relaţii de cuplu în care partenerii îi făceau să simtă că nu sunt suficient de buni.

„Printre obiectivele proiectului se află creşterea stimei de sine şi autonomia adolescentelor în relaţiile de cuplu, precum şi combaterea violenţei asupra acestora”, arată sursa citată.

IGPR: Proiect pentru prevenirea violenţei împotriva tinerelor din mediul rural. Sondajul a fost realizat în rândul a 700 de adolescenţi

Sondajul a fost realizat în rândul a 700 de adolescenţi, dintre care 65% sunt fete, iar 70% sunt din mediul rural, restul fiind din oraşe mici.

Aceeaşi cercetare arată că 25% dintre adolescenţii respondenţi consideră că nu este agresor (sau este doar într-o mică măsură) cel care verifică zilnic telefonul partenerului său.

* Aproximativ 11% dintre tineri/tinere spun că au fost în relaţii de cuplu în care partenerii încercau să le controleze orice decizie;

* 10 % au avut parteneri care ţipau la ei;

* 6% au avut parteneri care insistau să aibă contact sexual cu ei, deşi nu voiau;

* 3,5% dintre adolescenţii chestionaţi spun că au fost loviţi de parteneri în relaţiile trecute;

* 96% consideră că cineva care îşi loveşte partenerul este agresor.

În cadrul programului, 50 de adolescente de la sate învaţă să se apere de violenţă şi să-şi găsească drumul în carieră.

IGPR: Proiect pentru prevenirea violenţei împotriva tinerelor din mediul rural. Proiectul face parte din programul Vreau în clasa a 9-a

În acest context, World Vision România va continua proiectul „Tinerele din mediul rural, agenţi ai schimbării” lansat împreună cu Alka Group ca proiect pilot în anul şcolar anterior, pe 25 noiembrie – cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor.

Proiectul face parte din programul Vreau în clasa a 9-a şi are ca principal scop creşterea încrederii în sine a adolescentelor, cât şi încurajarea acestora să devină activiste pentru drepturile fetelor şi femeilor în comunităţile lor.

„Astfel, 50 de eleve din 15 comunităţi rurale, din judeţul Ialomiţa, vor învăţa despre drepturile lor şi despre prevenirea şi recunoaşterea violenţei în familie şi în cuplu. Practic, adolescentele vor afla cum să recunoască semnele unui abuz, inclusiv psihologic şi cum pot preveni sau ieşi dintr-o relaţie violentă”, precizează IGPR. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ciprian Paraschiv (AUR): Legea Sportului deturnată în interes politic. Miroase a trafic de influență!

Publicat

ciprian paraschiv aur.jpg

Deputatul AUR Ciprian Paraschiv, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, acuză coaliția că a deturnat în interes politic Legea Sportului, un act normativ esențial pentru sportul românesc, dar care, prin amendamentele propuse de PSD, devine o lege favorabilă traficului de interese și clanurilor politice.

Raportul comisiei a fost adoptat fără vot, în absența președintelui comisiei și a staff-ului acesteia, care nu au primit și nici nu au putut analiza…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Consiliul Județean Cluj modernizează drumul spre Stațiunea Muntele Băișorii și pârtia Buscat

Publicat

dj 107r buscat demarare 16.jpg

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107R (DJ 107M) Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii – pârtia de schi Buscat. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de peste 22 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 28+650 și 50+850. De asemenea, tronsonul în lungime…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună. Măsură analizată de Guvern (surse)

Publicat

zile libere 2025: sărbători legale și minivacanțe pentru români. zilele

O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună: Guvernul ar pregăti o măsură dramatică pentru reducerea cheltuielilor statului.

Astfel, angajații din sectorul bugetar ar putea fi trimiși în concediu fără plată timp de 5 zile în fiecare lună. Adică o săptămână de lucru, completă.

Informația a fost publicată în exclusivitate de Profit.ro, care citează surse sindicale credibile.

Nu este clar la acest moment câte luni s-ar aplica o astfel de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, programată pentru 1 iulie, se anulează. PROIECT, la Ministerul Finanțelor

Publicat

alertă anaf: mesaje sms false în numele fiscului, cu privire

Ministerul Finanțelor vrea să anuleze reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, prevăzute să funcționeze în paralel cu structurile regionale de la 1 iulie 2025. Se propune astfel păstrarea organizării actuale a Direcției generale antifraudă fiscală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional.

În acest sens, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat luni, 30 iunie, un proiect de OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2) din Ordonanța de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe