Connect with us

EVENIMENT

IGPR: Proiect pentru prevenirea violenţei împotriva tinerelor din mediul rural

Publicat

violenta bataie pixabay 2.jpg

Poliţia Română continuă programul prin care adolescentele din mediul rural învaţă cum să se apere de abuzurile sexuale şi de alte forme de violenţă împotriva femeilor.

Astfel, de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, este anunţată desfăşurarea pentru încă un an a proiectului „Tinerele din mediul rural, agenţi ai schimbării”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Unul din zece adolescenţi din comunităţile vulnerabile crede că insistenţa unui partener de a întreţine relaţii sexuale, chiar dacă celălalt nu vrea, nu este o formă de abuz sexual sau este doar într-o mică măsură, conform unui sondaj realizat de World Vision România la începutul lunii octombrie

Totodată, 15% dintre adolescenţii respondenţi spun că au fost implicaţi în relaţii de cuplu în care partenerii îi făceau să simtă că nu sunt suficient de buni.

„Printre obiectivele proiectului se află creşterea stimei de sine şi autonomia adolescentelor în relaţiile de cuplu, precum şi combaterea violenţei asupra acestora”, arată sursa citată.

IGPR: Proiect pentru prevenirea violenţei împotriva tinerelor din mediul rural. Sondajul a fost realizat în rândul a 700 de adolescenţi

Sondajul a fost realizat în rândul a 700 de adolescenţi, dintre care 65% sunt fete, iar 70% sunt din mediul rural, restul fiind din oraşe mici.

Aceeaşi cercetare arată că 25% dintre adolescenţii respondenţi consideră că nu este agresor (sau este doar într-o mică măsură) cel care verifică zilnic telefonul partenerului său.

* Aproximativ 11% dintre tineri/tinere spun că au fost în relaţii de cuplu în care partenerii încercau să le controleze orice decizie;

* 10 % au avut parteneri care ţipau la ei;

* 6% au avut parteneri care insistau să aibă contact sexual cu ei, deşi nu voiau;

* 3,5% dintre adolescenţii chestionaţi spun că au fost loviţi de parteneri în relaţiile trecute;

* 96% consideră că cineva care îşi loveşte partenerul este agresor.

În cadrul programului, 50 de adolescente de la sate învaţă să se apere de violenţă şi să-şi găsească drumul în carieră.

IGPR: Proiect pentru prevenirea violenţei împotriva tinerelor din mediul rural. Proiectul face parte din programul Vreau în clasa a 9-a

În acest context, World Vision România va continua proiectul „Tinerele din mediul rural, agenţi ai schimbării” lansat împreună cu Alka Group ca proiect pilot în anul şcolar anterior, pe 25 noiembrie – cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor.

Proiectul face parte din programul Vreau în clasa a 9-a şi are ca principal scop creşterea încrederii în sine a adolescentelor, cât şi încurajarea acestora să devină activiste pentru drepturile fetelor şi femeilor în comunităţile lor.

„Astfel, 50 de eleve din 15 comunităţi rurale, din judeţul Ialomiţa, vor învăţa despre drepturile lor şi despre prevenirea şi recunoaşterea violenţei în familie şi în cuplu. Practic, adolescentele vor afla cum să recunoască semnele unui abuz, inclusiv psihologic şi cum pot preveni sau ieşi dintr-o relaţie violentă”, precizează IGPR. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

HOROSCOP pentru săptămâna 31 martie – 6 aprilie. Comunicarea SINCERĂ este cheia pentru a rezolva orice conflict

Publicat

horoscop pixabay e1743318834837.jpg

Astrologia este știința ce ne oferă o fereastră către înțelegerea influenței astrelor asupra destinului nostru. Fiecare semn zodiacal are propriile trăsături, temperamente și tendințe. Vezi ce ți-a pregătit Universul pentru această săptămână.

Berbec

În această săptămână, ai ocazia să îți revizuiești planurile și să îți reînnoiești angajamentele. Este un moment bun pentru a face ajustări în carieră sau în relațiile tale. Fii atent la detalii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cine sunt Alcoolicii Anonimi din Alba. Grupul de suport pentru dependenții de alcool, jocuri de noroc și droguri

Publicat

video: cine sunt alcoolicii anonimi din alba. grupul de suport

Luptă în fiecare zi, pentru fiecare zi de abstinență. Este o luptă grea, dar necesară pentru ei. Ei nu au nume sunt anonimi. Dar pot fie oricare dintre noi. Sunt oameni care pot fi ușor catalogați bețivi, drogați, sau paria. Însă doar ei știu prin ce au trecut și cum au ieșit la suprafață

Și-au găsit puterea de a renunța la adicții în grup. În grupul de suport mai exact. Ei sunt Alcoolicii Anonimi și au o filiala la Alba.

Nu sunt psihologi, terapeuți, sau psihiatri,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu (CFR Cluj), înaintea derby-ului clujean: Trebuie să abordăm foarte AGRESIV meciul din primul minut

Publicat

1743355906 dan petrescu cfr cluj.jpg

CFR Cluj întâlnește, luni seara în deplasare, pe „U”, în primul derby din istorie în play-off. Dan Petrescu este optimist că echipa lui va face un meci bun contra formației lui Sabău și consideră că șansele sunt egale înaintea acestei confruntări.

„Cred că toți jucătorii vor fi apți pentru meciul de mâine, azi va avea loc ultimul antrenament, normal ar trebui să fie toți la antrenament. Nu contează când jucăm, mi se pare normal să fim și primii, și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Decizie după patru ani, la Judecătoria Aiud: Cazul unui minor care a furat un laptop dintr-un tren pentru a avea bani de droguri

Publicat

decizie după patru ani, la judecătoria aiud: cazul unui minor

La mai bine de patru ani de la comiterea unui furt dintr-un tren aflat în stația CFR Războieni Cetate, din Alba, făptașul, un minor, dar și un complice și-au aflat sentința. 

Este vorba despre un furt care s-a petrecut în luna septembrie a anului 2021, dar care a primit o decizie în primă instanță abia în data de 28 martie 2025.

Minorul a furat un rucsac în care se afla un laptop în valoare de 7500 de lei, dar pe care l-a vândut pe 300 de lei pentru a-și cumpăra…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe