Connect with us

EVENIMENT

IGSU: Peste 1.200 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea SMURD în ultimele 24 de ore

PublicatPeste 1.200 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD, la nivel naţional, în ultimele 24 de ore.

“Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga ţară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona Bucureşti-Ilfov (309), urmată de judeţele Mureş (55), Constanţa (50) şi Cluj (49). În afara acestor situaţii, pompierii au intervenit pentru stingerea a 39 incendii, la 42 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum şi în alte 170 de intervenţii în sprijinul comunităţilor”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, joi, AGERPRES.

În judeţul Satu Mare, salvatorii au fost solicitaţi să intervină, miercuri, în urma unui accident rutier produs pe DN19, pe raza localităţii Ciuperceni.

În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism care s-a răsturnat în afara părţii carosabile, iar şoferul autoturismului a fost găsit de echipajele medicale în stop cardiorespirator. În ciuda eforturilor salvatorilor, după efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată.

“O altă misiune cu un grad crescut de periculozitate a avut loc la Sibiu, în urma descoperirii unui element de muniţie neexplodată. În vederea înlăturării sale, a fost nevoie de intervenţia pirotehniştilor. Pentru protecţia populaţiei, a fost luată măsura balizării zonei şi limitării accesului populaţiei pe o rază de 150 de metri”, arată sursa citată.

În urma cercetării, pompierii au stabilit că este un proiectil exploziv, calibrul 76 milimetri, provenit din timpul conflictelor armate. Elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

În ultimele 24 de ore, au fost emise două atenţionări meteorologice cod galben de ploi însemnate cantitativ şi o atenţionare hidrologică cod galben ce vizează în principal fenomene de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice imediate, a fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT pentru judeţul Mureş.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice nu au fost înregistrate victime sau pagube însemnate.

Având în vedere că până vineri, la ora 10,00, se află în vigoare o avertizare meteorologică cod galben ce vizează ploi însemnate cantitativ, Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite, precizează IGSU. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Ceață densă pe mai multe drumuri din țară

Publicat

Circulația auto se desfășoară joi, 22 octombrie, în condiții de ceață densă pe mai multe drumuri din țară. Șoferii sunt sfătuiți să mărească distanța de siguranță în mers și să adapteze viteza la condițiile de drum.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe numeroase artere rutiere importante din țară, circulația auto se desfășoară în condiții de ceață densă. Fenomenul este semnalat pe autostrada A1 Sibiu – Deva (în special între Sebeș și Orăștie și în zona localității Miercurea Sibiului) și pe drumuri naționale din județe precum Teleorman, Olt, Harghita, Cluj, Arad, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Brașov, Mureș și Sibiu.

Pentru a preîntâmpina producerea accidentelor rutiere, conducătorii auto sunt sfătuiți să mărească distanța de siguranță în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase în trafic.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesaj RO-ALERT pentru clujeni. Ce măsuri au luat autoritățle pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-COV-2

Publicat

alerta covid

ISU Cluj a transmis, joi 22 octombrie, mesaje prin sistemul RO ALERT pentru localitățile Cluj-Napoca, Dej, Florești, Săcuieu, Sâncraiu, Săvădisla, Tritenii de Jos, Gherla și Sic, ca urmare a instituirii noilor măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Principalele măsuri dispuse:
-Se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;
-Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
-Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
-Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități;
-Pentru operatorii economici prevăzuți la punctele 3 și 4 se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;
-Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase);
-Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;
-ctivitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Totodată, prin Hotărârea nr. 56 s-a decis trecerea de la scenariul de funcționare actual la scenariul de funcționare – începând cu data de 22.10.2020, pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile: municipiul Cluj-Napoca, comuna Florești și comuna Tritenii de Jos. Astfel, sunt suspendate temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față din aceste unități de învățământ, cursurile desfăşurându-se online.

Mai multe informații găsiți aici: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/situatii-de-urgenta/

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi militari români, răniţi în timpul patrulării, în Afganistan. În ce stare sunt?

Publicat

Doi militari români au fost răniţi miercuri în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, militarii făceau parte din Batalionului 191 Protecţia Forţei “Golden Lions”, iar incidentul a avut loc la ora 19,32, ora României.

„Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanşat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniţi sergentul Adrian Ioan Czifrak şi caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman”, precizează MApN.

Sursa menţionată adaugă că militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona şi acţionând de urgenţă pentru acordarea primului ajutor militarilor răniţi şi evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriana Kandahar.

La unitatea medicală, cei doi răniţi, aflaţi în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalţi trei membri ai echipajului sunt evaluaţi medical, conform cerinţelor standard aplicabile în aceste situaţii.

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legatură permanenta cu comanda Batalionului 191 Protecţia Forţei şi urmăresc evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi, se mai arată în comunicatul MApN. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident în municipiul Brașov. Femeie izbită în plin de o mașină

Publicat

politia

Impact violent, joi dimineață, pe o stradă din municipiul Brașov. 

Accidentul s-a produs la intersecția străzii Codrul Cosminului cu strada Griviței.

Potrivit Poliției, o femeie în vârstă de 40 ani, care traversa strada, a fost surprinsă și accidentată de un autoturism.

Victima primește îngrijiri medicale la fata locului.

Poliția precizează că șoferul nu a consumat alcool.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele si împrejurările în care a avut loc accidentul rutier.

Citește mai departe