Connect with us

ACTUALITATE

IGSU: Peste 8.000 de situaţii de urgenţă, gestionate în perioada 26 aprilie – 1 mai

Publicat

ambulanta

Peste 8.000 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii salvatori în minivacanţa de Paşte, majoritatea misiunilor care au presupus intervenţia echipajelor operative fiind destinate acordării asistenţei medicale de urgenţă.

Peste 5.100 de pompieri cu aproape 3.000 de mijloace tehnice au intervenit zilnic, în perioada 26 aprilie – 1 mai, pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii, precizează IGSU.

Răspunsul la urgenţele medicale a fost asigurat prin intermediul celor peste 700 de echipaje SMURD, dintre care 280 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 39 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou-născuţi), 44 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 15 motociclete de prim ajutor şi 325 autospeciale pentru descarcerare şi alte urgenţe.

Astfel, în cele şase zile, la nivel naţional, salvatorii au acţionat la 396 misiuni de stingere a incendiilor, 6.562 cazuri SMURD (6.527 – acordarea primului ajutor medical şi 35 – descarcerare), precum şi alte câteva sute de misiuni pentru protecţia comunităţilor.

De asemenea, în această perioadă, 6.547 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele SMURD, iar alte 118 au fost salvate din medii ostile vieţii.

Pe autostrăzile A2 şi A4, unde au fost operaţionalizate puncte temporare de lucru (stingere, descarcerare şi prim ajutor), nu au fost înregistrate situaţii deosebite, care să ducă la pierderi de vieţi omeneşti.

Pe plajele din Mamaia şi Vama Veche au fost amplasate echipaje de salvatori militari cu autospeciale de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat.

Potrivit IGSU, pe timpul slujbelor din Noaptea Sfântă, 31 de persoane au fost asistate medical la faţa locului, iar 24 dintre acestea au fost transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii suplimentare. La lăcaşurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

În această minivacanţă, inspectorii de prevenire au executat 224 de controale pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă. Cu precădere, acţiunile au vizat lăcaşurile de cult, spaţii destinate cazării persoanelor, fiind înlăturate o serie de nereguli care puteau pune în pericol utilizatorii, mai arată sursa citată. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale  care doresc să acceseze credite bancare

Publicat

cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 24 iulie 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA, respectiv pentru:

ü  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte
ü  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită
ü  PD-23 Sprijin cuplat pentru venit –bivolițe de lapte
ü  PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine

 

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol.

Aceste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 45 de ani, cu permisul suspendat, scos din trafic de polițiștii din Flămânzi

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, marți, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 166 de amenzi, 10 permise suspendate, în ultimele 24 de ore

Publicat

264e0fad 1fb0 46ba abca 7baae33de193 1 1000x600.jpg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.965 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Condiții și EXCEPȚII la acordarea sprijinului financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic. Campania 2024

Publicat

vaci.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la anumite condiții și excepții în acordarea de sprijin financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic, aferente Campaniei 2024.

Conform sursei citate solicitanții care și-au asumat angajamente pentru eco-schema „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrăşat”, au obligația depunerii până la 31 iulie 2024, a decontului justificativ și a documentelor care atestă îndeplinirea cerinţelor specifice pentru activitatea de creştere şi îngrăşare desfăşurată în perioada 1 ianuarie…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe