Connect with us

EVENIMENT

Viituri şi inundaţii în 34 de localităţi, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele 24 de ore

Publicat

Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au produs viituri şi inundaţii locale în 34 de localităţi din judeţele Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Sălaj şi Suceava.

„Misiunile de înlăturare a efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice s-au desfăşurat neîncetat, pompierii intervenind în zonele afectate atât pentru evacuarea apei acumulate din 205 curţi, 63 de subsoluri/beciuri şi 40 de locuinţe, cât şi pentru a facilita scurgerea apei din gospodării, prin acţiuni de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi podeţelor”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis vineri AGERPRES.

Potrivit IGSU, situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţul Bihor, unde din cauza nivelului crescut al apei mai multe persoane s-au adăpostit în autoturism sau în podul casei. Astfel, în localitatea Vârciorog a fost salvat un adult care se afla pe stradă în momentul manifestării viiturii, precum şi un copil aflat într-un autoturism, iar în localitatea Hotar trei persoane adăpostite în locuinţă au fost evacuate de pompieri.

Totodată, în localitatea Vişeu de Sus din judeţul Maramureş se acţionează cu utilaje ale autorităţilor locale pentru refacerea carosabilului pe cele trei străzi distruse parţial de ape, accesul către 120 de gospodării realizându-se doar pietonal.

„De asemenea, din cauza apei acumulate şi a aluviunilor depuse pe carosabil, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe patru drumuri naţionale (DN1/BH, DN 1F/SJ, DN 28/IS şi DN 1F/SJ) şi un drum judeţean (DJ 191D/SJ), iar pe un drum naţional (DN 24C/IS) circulaţia rutieră este întreruptă. Totodată, circulaţia feroviară este întreruptă pe secţia de cale ferată 606 între localităţile Paşcani şi Ruginoasa”, se arată în comunicat.

Vineri dimineaţă mai sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în judeţele Iaşi şi Maramureş. Pompierii acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor, dar şi cu mijloace specifice pentru înlăturarea aluviunilor şi materialelor rămase în urma scurgerii apelor.

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în judeţele care s-au aflat sub incidenţa avertizărilor de fenomene meteorologice imediate Cod Portocaliu, au fost emise 16 mesaje de avertizare pentru populaţie prin sistemul RO-ALERT.

„Având în vedere numărul mare de solicitări primite din partea cetăţenilor, pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţelor afectate au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor cu pompieri din turele libere sau au fost activate grupele operative”, precizează IGSU.

Potrivit sursei citate, evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Cum arată decorațiunile de Paște 2024 la Alba Iulia. Iepuri gigant și alte ansambluri decorative. Unde sunt amplasate

Publicat

foto: cum arată decorațiunile de paște 2024 la alba iulia.

La Alba Iulia au fost montate decorațiuni de Paște 2024, care aduc în oraș atmosferă de sărbătoare. Iepuri și ouă gigant, dar și alte ansambluri decorative pot fi observate în mai multe zone din municipiu.

”Am dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe bulevardul Transilvaniei. Iar în Centru sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul I în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Publicat

upu spital copii.jpg

Eleva de 17 ani care a căzut de la etajul I al Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca este conștientă, dar a suferit multiple traumatisme.

Aceasta a ajuns la UPU Copii conștientă și stabilă hemodinamic și respirator.

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca, eleva a fost supusă la investigații medicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Accident la Alba Iulia. Copil care trecea strada pe bicicletă, acroșat de o mașină de școală de șoferi

Publicat

video: accident la alba iulia. copil care trecea strada pe

Un accident petrecut la Alba Iulia a fost surprins în imagini de participanți la trafic. Evenimentul rutier s-a petrecut în zona intersecției dintre bd. 1 Decembrie 1918 și strada Vasile Goldiș.

În imagini se observă cum un copil aflat pe bicicletă intră cu viteză pe trecerea de pietoni, în fața unei mașini.

Autoturismul de școala de șoferi oprește brusc însă copilul este acroșat și cade de pe bicicletă.

Se ridică însă și continuă să traverseze strada, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi drepturi pentru pacienți. Care sunt tratamentele de care vor beneficia persoanele asigurate. Lege la Senat

Publicat

noi drepturi pentru pacienți. care sunt tratamentele de care vor

Noi drepturi pentru pacienți. Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil propunerea legislativă prin care „terapia durerii” este inclusă în categoria drepturilor pacienţilor.

Serviciile medicale pentru terapia durerii sunt definite ca:

ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele (copii sau adulţi) cu dureri acute sau cronice. Obiectivul este îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe