EVENIMENT
Ilie Năstase, condamnat DEFINITIV la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a fost condamnat definitiv, marţi, la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost judecat pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice când a fost oprit pentru control de către poliţiştii de la Brigada Rutieră.
Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile formulate de Ilie Năstase şi de procurori, instanţa menţinând decizia dată în luna februarie de către Judecătoria sectorului 1.
La instanţa de fond, Năstase a primit 8 luni de închisoare cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. Cele două pedepse au fost contopite şi în final Năstase a primit 9 luni şi 10 zile cu suspendare.
Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care Ilie Năstase este obligat să respecte mai multe măsuri de supraveghere.
În plus, el nu mai are voie să conducă timp de doi ani niciun fel de vehicul pentru care se eliberează permis de conducere.
Pe 25 mai 2018, în jurul orei 4,45, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase.
Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, fostului tenisman i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de probe biologice.
Ilie Năstase a refuzat să îi fie recoltate probe biologice şi a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de probe biologice.
În aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea fără permis un scuter. AGERPRES
EVENIMENT
Vremea până în 14 aprilie. Schimbări de temperatură, zilele cu ploi. Condiții meteo în următoarele 4 săptămâni și de Florii

Vremea până în 14 aprilie. Temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei până în jurul datei de 21 martie, când maximele vor ajunge la 20 de grade Celsius. Apoi vremea va fi în general frumoasă, medii de 16-19 grade.
Primele două săptămâni din luna aprilie aduc alternanțe de temperatură, de la zile mai răcoroase, cu maxime 11-13 grade Celsius, până la cele mai calde, cu 17-18 grade.
Perioade cu ploi sunt anunțate în 23-25 martie, 30-31 martie, în centru, vest…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Mesaj de mulțumire al unui pacient al secției ORL a Spitalului Județean de Urgențe din Alba Iulia, pentru medicul Ioana Brândușe

Un pacient al secției ORL a Spitalului Județean de Urgențe din Alba Iulia a transmis un mesaj de mulțumire pentru medicii care l-au îngrijit.
Secția funcționează într-o construcție relativ nouă, care beneficiază de condiții hoteliere foarte bune, iar aparatura medicală achiziționată este de ultimă generație.
”Stimată doamnă doctor Ioana Brândușe,
Doresc să vă transmit din suflet cele mai sincere mulțumiri și aprecierea mea profundă pentru profesionalismul,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 552 posturi în Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 18 martie. Sunt vacante 552 posturi în județul Alba, în mai multe domenii.
Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.
AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE
Citește mai mult pe Alba24.ro

Un gând frumos, care-i aparține fascinantului Octavian Paler: ”Ultima care moare în noi este memoria. Ultima care moare în memorie e copilăria”.
Memoria noastră pare adesea neascultătoare, uneori chiar căpoasă, care își amintește selectiv momente ale vieții, părând să scape din vedere anumite aspecte. Eu cred, însă, că nu memoria ne salvează de la acesta pierdere.
Mai degrabă copilăria, care rămâne vie în memoria noastră, este capabilă să ne salveze…
Citește mai mult pe Cluj24.ro