Connect with us

ACTUALITATE

iMapp Bucharest devine din acest an Concurs Internaţional de video mapping – Winners League (Liga Câştigătorilor)

Publicatimapp

iMapp Bucharest, ajuns la a şasea ediţie, devine din acest an Concursul Internaţional de video mapping – Winners League (Liga Câştigătorilor), invitându-i în Capitală, în luna septembrie, pe cei mai recenţi câştigători ai unor renumite festivaluri internaţionale de profil.

“De-a lungul celor 5 ediţii, festivalul a reunit un public de peste 300.000 de spectatori şi a devenit un eveniment de referinţă pentru specialiştii din industria audiovizuală internaţională. Începând cu anul acesta, iMapp Bucharest devine Concurs Internaţional de video mapping – Winners League (Liga Câştigătorilor), invitând în Capitală, în luna septembrie, pe unii dintre cei mai buni artişti de video mapping din lume, respectiv câştigătorii ultimei ediţii a renumitelor festivaluri internaţionale de profil: Borealis (SUA), Genius Loci Weimar (Germania), Kyiv Light Festival (Ucraina), 1minute projection mapping competition (Japonia), precum şi câştigătorii ediţiei 2019 a Zsolnay Light Festival (Ungaria), Luz y Vanguardias (Spania), care vor fi anunţaţi în curând. Celor şase echipe li se vor alătura în competiţie câştigătorii Premiului Juriului şi Premiului Publicului din cadrul ediţiei iMapp Bucharest 2018”, informează Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari concursuri internaţionale de 3D video mapping, a fost organizat începând din anul 2014 de către Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, aducând “design-ul, arta contemporană şi spectacolul direct pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului” (a doua cea mai mare clădire administrativă din lume), precizează aceeaşi sursă.

Odată cu cea de-a 6-a ediţie, iMapp Bucharest “devine liantul scenei de video mapping din întreaga lume, creând, împreună cu cele şase festivaluri partenere, o comunitate a celor care au transformat video mapping-ul într-o formă de artă vizuală emergentă”, menţionează PMB.

“Începând din acest an, obţinerea unui premiu la unul dintre festivalurile internaţionale de profil apropie artiştii de video mapping de calificarea în Liga Câştigătorilor – iMapp Bucharest”, se menţionează în comunicat.

Cele opt lucrări ale participanţilor vor fi analizate, în seara evenimentului, de către un juriu specializat, alcătuit din reprezentanţi ai celor şase festivaluri partenere. La finalul serii, acesta va decide câştigătorul Premiului Juriului, iar publicul îşi va putea alege, votând prin sms, preferatul pentru Premiul Publicului.

De-a lungul celor cinci ediţii, iMapp Bucharest s-a bucurat de participarea în finală a unor echipe de artişti din: Canada, Spania, China, Mexic, Austria, Portugalia, Ucraina, Olanda, Italia, Ungaria, Japonia, Turcia, Germania, Muntenegru, Rusia, Belgia, Franţa, Republica Cehă, Polonia şi România.

În 2016, iMapp Bucharest a fost nominalizat în categoria Live Event of the Year la premiile AV Awards din Londra, competiţie internaţională care îşi propune să recunoască şi să recompenseze excelenţa în întreaga industrie audiovizuală, organizată de AV Magazine din Marea Britanie. AGERPRES


ACTUALITATE

19 localități din județul Ilfov, în scenariul roșu. Ce măsuri restrictive au intrat în vigoare

Publicat

Un număr de 19 localităţi din judeţul Ilfov sunt, vineri, în scenariul roşu, după ce au depăşit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori. Localităţile noi de pe listă sunt Copăceni, Dărăşti şi Dragomireşti Vale. În urmă cu șase zile, se încadrau în scenariul roşu 17 localităţi din Ilfov.

Prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir, a declarat, vineri, la Aleph News, că 19 localităţi din judeţ sunt, în total, în zona roşie.

Acestea sunt: Baloteşti, Berceni, Bragadiru, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăşti, Dobroieşti, Domneşti, Dragomireşti Vale, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Ştefăneştii de Jos şi Voluntari.

„Avem următoarele măsuri: interzicerea activităţii pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare a produselor alimentare, a băuturilor alcoolice şi nealcoolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor. Se interzice activitatea operatorilor economici care sunt licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, a declarat Daniel Zamfir.

Şi Bucureştiul a intrat de vineri în scenariul roşu, după ce a depăşit incidenţa de 3 la mie, restricţiile urmând să fie anunţate de CNSU.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

În ultimele 7 zile au fost înregistrate 24 noi focare de pestă porcină africană

Publicat

În data de 04.03.2021 sunt active un număr de 428 de focare de pestă porcină africană (PPA), din care 6 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 94.299 porcine, anunță ANSVSA.

În intervalul 25.02.2021 – 04.03.2021 au fost înregistrate 24 de focare noi și au fost stinse 39 focare.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5176 cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

România a emis trei noi alerte privind măşti de protecţie neconforme, unele fiind pentru copii

Publicat

România a emis în sistemul RAPEX trei noi alerte privind comercializarea unor măşti de protecţie neconforme, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), remis, vineri, AGERPRES.

Măştile neconforme se comercializau sub brandurile Elmed, Ouke şi Maiken, acestea din urmă fiind destinate copiilor.

Produsele nu erau certificate de o instituţie care are abilităţi în acest sens şi este posibil să nu ofere protecţia dorită, se arată în alertele publicate pe site-ul Comisiei Europene.

Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măştile comercializate în spaţiul UE.

“Avem toleranţă zero faţă de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenţi în toate cazurile care prezintă un pericol potenţial pentru viaţa şi sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, preşedintele ANPC.

Potrivit comunicatului, ANPC se află în permanentă alertă în ceea ce priveşte piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele absolut necesare în această perioadă marcată de pandemia Covid-19.

ANPC îi avertizează încă o dată, pe această cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul “produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfăşoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertizare meteo: Cod galben de vânt puternic în zona de munte a județului Cluj

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare meteo cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a județului Cluj.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 20.00, în zona de munte de peste cota 1800 metri a județului Cluj se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafale de 80- 90 km/h.

Vântul puternic va viscoli ninsoarea și va determina scăderea vizibilității.

Reamintim că începând de sâmbătă, 5 martie, până duminică după-amiaza, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni.

Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate