EVENIMENT
Imigranţi români, ținuţi în ferme spaniole în locuinţe mizerabile. Erau practic reduşi la sclavie
Poliţia spaniolă a destructurat o reţea formată din români care exploata imigranţi ilegali majoritar marocani, dar şi români şi moldoveni în ferme spaniole. Ţinuţi în locuinţe mizerabile din care li se interzicea să iasă, imigranţii erau practic reduşi la o stare de sclavie, relatează site-ul le360.ma.
Garda Civilă spaniolă a anunţat destructurarea unei reţele de români de trafic de fiinţe umane care exploata imigranţi în majoritate marocani. Cotidianul Assabah relatează în ediţia sa de sâmbătă şi duminică că aceşti imigranţi erau „vânduţi” fermierilor spanioli cu 30.000 de dirhami (2.764 euro) pe lună.
Această reţea, despre care forţele de ordine susţin că are o legătură cu bandele specializate în traficul de fiinţe umane, îşi are baza în Sevilla.
Victimele acestei exploatări sunt originare din Maroc, Republica Moldova, România, Ucraina, dar şi din alte ţări din Africa de Nord şi subsahariană.
Potrivit agenţiei spaniole de ştiri EFE, care citează surse din forţele de securitate, imediat ce aceşti imigranţi ajungeau în Spania membrii grupării le confiscau documentele de identitate. Ei erau apoi găzduiţi în condiţii inumane, supuşi unei supravegheri stricte şi nu aveau voie să contacteze străini sau să iasă din locuinţe.
Cotidianul Assabah relatează că trei case şi un birou au fost percheziţionate. Poliţia spaniolă a confiscat documente care confirmau implicarea acestei reţele în exploatarea marocanilor în complicitate cu o altă reţea de imigraţie clandestină condusă de un român.
Imigranţii sunt forţaţi să lucreze numeroase ore în exploatările agricole spaniole pentru numai câţiva euro pe zi pentru a supravieţui. Cei care vor să iasă din locuinţe nu-şi pot recupera documentele de identitate şi pot fi ameninţaţi cu moartea dacă contactează poliţia.
În cadrul anchetei s-a descoperit că această reţea forma societăţi uzurpând identitatea imigranţilor pentru a-şi transfera câştigurile în România. Organizaţia avea chiar un birou local care îi facilita toate procedurile, în special cele care constau în falsificarea documentelor pentru a justifica transferul de bani.
Activităţile ilegale ale organizaţiei au prosperat odată cu declanşarea pandemiei de coronavirus şi a nevoii presante a agricultorilor spanioli de forţă de muncă străină, mai scrie le360.ma. AGERPRES
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro