Connect with us

EVENIMENT

IMM-urile din domeniul agriculturii vor primi între 5.000 și 120.000 de euro – proiect

Publicat

bani ok 2.jpg

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a afișat pe site-ul propriu, spre consultare publică, proiectul procedurii de implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar” din cadrul schemei de ajutor de stat.

„Domeniul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică provocată de pandemie, motiv pentru care, în ciuda timpului scurt avut la dispoziție, am depus și vom depune toate eforturile pentru a implementa cu succes una dintre cele două măsuri care va compensa aceste pierderi.

Este vorba despre granturile pentru capital de lucru destinate acestui sector de activitate, schemă de ajutor de stat pentru care noi, ca minister, în parteneriat cu agențiile pentru întreprinderile mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului (AIMMAIPE), suntem administratori.

Primul pas a fost realizat: am publicat în transparență proiectul procedurii de implementare.

În paralel, microgranturile în valoare de 5.000 euro vor fi acordate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

IMM-urile din domeniul agriculturii vor primi între 5.000 și 120.000 de euro – proiect. Detalii despre depunerea cererilor

Cererile vor fi finanțate în ordinea depunerii acestora pe aplicația informatică www.granturi.imm.gov.ro. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 5.000 și 33.350 euro, valoarea grantului este de 5.000 euro, iar pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 mai mare de 33.350 euro, valoarea grantului este în procent de 15% din cifra de afaceri și nu poate depăși suma de 120.000 euro.

Beneficiarii vor asigura, în schimb, o cofinanțare în valoare de 15% din grantul solicitat.

IMM-urile din domeniul agriculturii vor primi între 5.000 și 120.000 de euro – proiect. Cine sunt beneficiarii și pentru ce se poate obține finanțarea

Granturile pentru capital de lucru vor fi acordate pe bază de contract următoarelor categorii de beneficiari, a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei COVID-19: IMM-uri, societăți agricole, cooperative agricole, grupuri de producători și organizații de producători din domeniile de activitate agricultură, piscicultură si acvacultură, industria alimentară și alte activități asimilate acesteia.

Conform proiectului de procedură de implementare, beneficiarii vor putea folosi ajutoarele financiare pentru susținerea unor cheltuieli angajate după data de 1 februarie 2020.

Acestea fac referire, spre exemplu, la stocurile de materii prime, materiale, mărfuri, datorii curente și restante față de furnizori, chiria pe bază de contract încheiat și/sau cheltuieli privind arenda sau redevența, achiziția de servicii necesare activității curente/operaționale și de obiecte de inventar, cumpărarea de echipamente, utilaje, instalații, tehnologii și cheltuieli privind plata datoriilor către bugetul statului și bugetele locale.

Măsura este valabilă până la 30 iunie 2022, iar plățile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023.

Bugetul alocat este în valoare totală de 250.000.000 euro, din care 149.225.400 euro fonduri externe nerambursabile și 100.774.600 euro de la bugetul de stat.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Drum național din Apuseni, surpat în urma ploilor. Traficul este restricționat pe un sens de circulație

Publicat

foto: drum național din apuseni, surpat în urma ploilor. traficul

Drum național din Apuseni, surpat în urma ploilor. O porțiune de aproximativ 100 de metri din drumul național DN 74A s-a surpat, în urma ploilor din ultimele zile, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. În zonă circulația se desfășoară pe un singur sens, traficul fiind restricționat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 t. 

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza precipitațiilor din ultimele ore, pe DN 74A Abrud – Boncești, la kilometrul 8+500 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”, organizată de APPC Cluj

Publicat

dezbatere e1713888360986.jpg

Asociatia Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) invită clujenii, joi, 25 aprilie, ora 18.00, la o dezbatere cu tema ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie” găzduită de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” (BCU).

Se vor dezbate teme ca alegerile, rolul presei în alegeri, ghiduri de bune practici în mediatizarea alegerilor, dezinformare și fake news.

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Grădinița „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia va fi echipată cu panouri fotovoltaice. A câștigat un proiect pilot

Publicat

grădinița „dumbrava minunată” din alba iulia va fi echipată cu

Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia va fi echipată cu sisteme performante de panouri fotovoltaice. Instituția a câștigat un proiect pilot derulat de Asociația Inspiraction, denumit „Gesturi mici pentru practici mari”. Campania este axată pe promovarea educației despre economie circulară în grădinițe sau școli și a inclus un concurs de reciclare între acestea. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința din 29…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

bolt 4.jpeg

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a rezultat că, un tânăr de 22 de ani, cetățean străin, care conducea un moped dinspre Piața Timotei Cipariu, ar fi pătruns în intersecția cu Bulevardul Eroilor pe culoare roșie a semaforului electric, fiind acroșat de un autoturism, condus de un bărbat de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe