Connect with us

EVENIMENT

Impact între două autoutilitare, în județul Prahova. O persoană rănită

PublicatArhivă Foto

Un accident rutier a avut loc, vineri dimineață, pe DN 1,  în Comarnic, cartierul Posada, din județul Prahova. O persoană a fost rănită, după impactul dintre două autoutilitare.

Potrivit ISU Prahova, se asigurară măsuri specifice în urma unui accident rutier, produc în orașul Comarnic, cartier Posada.

Conform sursei citate, în accident au fost implicate două autoutilitare doar cu conducătorii auto.

În urma coliziunii dintre cele două autoutilitare, unul dintre cei doi șoferi a fost rănit.

La fața locului au fost mobilizate o mașină de stingere, o descarcerare și o ambulanță.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a afla cu exactitate cauzele producerii accidentului rutier.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Elevii ar putea reveni la școală chiar de marți

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea ca elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare în localitățile lor scade sub 1 la mia de locuitori. Acum, prezența în bănci se decide în fiecare vineri.

Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai, vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Cercetare, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie – rata de infectare”, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

„Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasă a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, adaugă Cîmpeanu.

Luni, aproximativ 2,6 milioane de elevi merg la şcoală cu prezenţă fizică. Numărul acestora este cu aproximativ 200.000 mai mare decât al celor care au fost prezenţi săptămâna trecută.

sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Două persoane, rănite în urma exploziei unei butelii de gaz, în județul Mureș

Publicat

Două persoane au fost rănite, duminică, suferind arsuri la nivelul mâinilor şi a feţei, în urma exploziei unei butelii de gaz, într-o locuinţă din comuna Ruşii Munţi, județul Mureș.

Potrivit aisu Mureș, în urma exploziei au rezultat două victime cu arsuri la nivelul feţei şi a membrelor superioare, acestora acordându-li-se îngrijiri medicale de către echipajul SMURD aflat la faţa locului, ulterior fiind transportate la Centru de Primiri Urgenţe Reghin.

A fost afectată încăperea în care se afla butelia.

Intervenţia s-a finalizat.

Victimele sunt transportate la CPU Reghin.

Citește mai departe

EVENIMENT

Experţi germani consideră necesară o a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Publicat

Autorităţile sanitare germane consideră că este posibil să fie necesar un al treilea vaccin anti-COVID-19 anul viitor, în acord cu ceea ce au anunţat unii producători de vaccinuri, relatează duminică EFE.

Într-un interviu publicat duminică de grupul Funke, preşedintele Comisiei Permanente de Vaccinare din Germania (StiKo) Thomas Mertens, a avertizat că “vaccinurile actuale împotriva noului coronavirus nu vor fi ultimele”.

“În principiu trebuie să ne pregătim pentru ca probabil anul viitor să fie nevoie să ne reîmprospătăm protecţia imunitară”, a spus el.

Totuşi, Germania nu a luat încă nicio decizie în acest sens, în aşteptarea concluziilor studiilor imunitare realizate pe populaţia vaccinată. Însă, responsabilii sănătăţii ai guvernului central şi ai landurilor urmează de obicei recomandările (StiKo.

În declaraţii acordate de asemenea grupului medical Funke, expertul sanitar al Partidului Social-Democrat (SPD), Karl Lauterbach, a precizat la rândul său, că se pare că imunitatea la actualele vaccinuri durează în jur de şase luni.

Thomas Mertens a explicat că un al treilea rapel ar putea deveni o necesitate urgentă, cât timp apar noi variante ale coronavirusului împotriva cărora vaccinurile ar putea să nu fie eficiente. El a citat în acest sens vaccinurile de la AstraZeneca şi Johnson &Johnson, care s-au dovedit mai puţin eficiente împotriva variantei sud-africane.

Companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech au indicat recent că ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin după un an de la administrarea primei doze. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact violent între un autocamion și un autoturism în județul Cluj. O persoană încarcerată

Publicat

Un accident rutier a avut loc diminică după-amiaza, la intersecția centurii de ocolire Cluj Est cu DN 1C. O persoană a fostb rănită după impactul dintre un autocamin și un autoturism.

Pompierii au găsit la fața locului un autocamion și un autoturism avariate.  Autoturismul era ieșit în afara părții carosabile și avea înăuntru un bărbat care nu putea ieși singur din acesta.

Pompierii au acționat pentru a acorda primul ajutor calificat și pentru a extrage bărbatul din autoturism, folosind echipamentele speciale, astfel încât să nu-i fie agravate leziunile suferite.

Bărbatul, în vârstă de circa 40 de ani, era în stare de conștiență, însă nu era cooperant.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului. Traficul este îngreunat.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate