Connect with us

EVENIMENT

Impact între două mașini pe un drum din Iași. Trei persoane, duse la spital

Publicat

patru persoane, printre care un copil, rănite într un accident produs

Două autoturisme s-au ciocnit, duminică la amiază, pe un drum din Iași. Cinci persoane au fost implicate în accident, trei dintre acestea fiind duse la spital.

Potrivit ISU Iași, accidentul a avut loc duminică, 19 martie, pe DJ 208, în localitatea Heci, comuna Lespezi, pe drumul spre Pașcani.

Din primele informații, coliziunea s-a produs între două autoturisme în care se aflau în total cinci persoane.

În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime conștiente , neîncarcerate. Acestea, urma evaluării medicale au preluate de către echipajele SMURD și SAJ și transportate la spital.

La locul accidentului intervin pompierii militari cu o autospecială de intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Secției de Pompieri Pascani și o ambulanță tip „B” de la SAJ Iași, Stația Pașcani.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Femeie din Mehedinți, amendată pentru un apel fals la 112. Aceasta le-a spus polițiștilor că este sechestrată și amenințată cu moartea

Publicat

apel 112.jpg
Arhivă foto

O femeie în vârstă de 34 de ani din județul Mehedinți, s-a ales cu o amendă de 4.000 de lei, duminică seară, după ce a apelat 112 și a spus că este sechestrară într-un imobil și că este amenințată cu moartea. Aceasta a recurs la acest gest, în urma unei provocări primite în timpul unui joc.

Potrivit IPJ Mehedinți, la data de 26 martie 2023, ora 20.42, polițiștii din cadrul Poliției oraș Baia de Aramă au fost sesizați telefonic de o persoană necunoscută cu privire la faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, ulterior terminalul mobil fiind închis și nu s-a mai putut relaționa cu persoana care a făcut sesizarea.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției oraș Baia de Aramă care în urma verificărilor efectuate au stabilit că terminalul mobil de pe care s-a făcut apelul apare localizat pe o stradă din orașul Baia de Aramă, iar din datele obținute a fost identificat un imobil unde s-ar fi putut afla persoana în cauză.

Având în vedere caracterul sesizării polițiștii au pătruns în imobilul respectiv, unde au identificat șase persoane printre care și o femeie de 34 de ani, din comuna Telești, județul Gorj.

Aceasta a relatat polițiștilor că în urma unei provocări primite în timpul unui joc, a apelat nejustificat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de pe telefonul mobil al unei alte persoane și a sesizat faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, aspecte neconforme realității.

Față de persoana în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 4000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Acțiune fulger a inspectorilor ANSVSA în Piața Obor: Amenzi de 72.000 de lei şi peste 250 kilograme de peşte confiscate

Publicat

ansvsa actiune piata obor 1
sursa foto: ANSVSA

Inspectorii ANSVSA au efectuat vineri, 24 martie 2023, o acțiune fulger în Piața Obor. Aceștia au aplicat amenzi de 72.000 de lei și au confiscat peste 250 de kilograme de pește.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, au fost verificate 12 unităţi şi au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de peşte şi produse din pescuit.

Nereguli

Printre neregulile descoperite se numără nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite şi încălcarea normelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

ANSVSA recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EDUCATIE

Ministerul Cercetării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă” pentru elevi şi studenţi

Publicat

laptop calculator.jpeg
fotografie cu caracter ilustrativ

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat luni programul de burse și premii „Henri Coandă” pentru elevi și studenți.

Bursele „Henri Coandă” se adresează elevilor şi studenţilor din România care participă la competiţii internaţionale care presupun realizarea unei soluţii tehnice.

Aceştia vor putea fi sprijiniţi prin intermediul unei burse de cercetare, în valoare maximă de 100.000 de lei, fiind posibilă acordarea unui număr maxim de 20 burse de cercetare pentru 20 echipe de elevi şi studenţi, în limita maximă a bugetului alocat.

Bursele de cercetare se acordă competiţional, pe baza unui proiect de cercetare-dezvoltare sau inovare, la solicitarea unui grup format dintr-un mentor şi minimum doi membri ai echipei de proiect care au calitatea de elevi ai învăţământului secundar şi/sau ai învăţământului terţiar non-universitar sau studenţi din instituţiile de învăţământ superior acreditate în România, care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare sau inovare pentru participarea la competiţii tehnico-ştiinţifice internaţionale.

Activitatea de cercetare se desfăşoară cu sprijinul unei organizaţii-gazdă care poate fi o unitate/instituţie de învăţământ şi/sau organizaţie de cercetare publică sau privată din România.

Mentorii au calitatea de coordonator ştiinţific al proiectului de cercetare-dezvoltare sau inovare şi sunt responsabili, în raport cu organizaţia-gazdă, de implementarea proiectului şi de atingerea rezultatelor propuse.

Aplicaţiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023.

Durata unei burse de cercetare acordate prin program este de maximum 12 luni.

Ministerul Cercetării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă” pentru elevi şi studenţi. Fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare

Fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare a cărui durată coincide cu durata bursei solicitate.

Fiecare proiect corespunzător bursei de cercetare se evaluează individual pentru acordarea finanţării. La sfârşitul contractului se depune un raport final de evaluare.

Bursa de cercetare se acordă pentru susţinerea activităţii de cercetare şi realizare a proiectului în vederea participării la competiţia tehnico-ştiinţifică internaţională.

Cheltuielile de personal, inclusiv pentru elevii şi studenţii parte din echipă, nu pot depăşi 50% din valoarea bursei.

Totodată, pentru prima oară în ţara noastră, în anul 2023, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării premiază rezultatele deosebite ale elevilor şi studenţilor români, obţinute la concursuri internaţionale, care au presupus realizarea unui bun, serviciu sau a unei aplicaţii specifice cercetării aplicative şi inovării.

Ministerul Cercetării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă” pentru elevi şi studenţi. Premiile „Henri Coandă” se acordă individual

Elevii şi studenţii care au participat la o astfel de competiţie, individual sau în echipă, şi au obţinut premiul I, II sau III, în 2022 sau 2023 sunt încurajaţi să aplice la Premiile Henri Coandă.

Premiile Henri Coandă se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei, astfel: 15.000 lei pentru locul I, 9.000 lei pentru locul II, 6.000 lei pentru locul III.

Aplicaţiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Ambulanță răsturnată pe șosea după impactul cu un autoturism în Urziceni. Patru victime, printre care un copilaș

Publicat

acc ialomita (1)

Un accident rutier soldat cu rănirea a patru persoane, printre care un copilaș, a avut loc luni la amiază pe o șosea din județul Ialomița. În eveniment au fost implicate o ambulanță aflată în misiune și un autoturism.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 27 martie 2023, în jurul orei 15:00, pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulație cu implicarea unei ambulanțe care se deplasa în regim prioritar spre Spitalul Municipal din Urziceni și un autoturism.

UPDATE ora 16.30:

„Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Urziceni, pe DN2, în care a fost implicată o ambulanță SAJ.

În sprijinul acestora au acționat și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

acc ialomita (19)

În urma evenimentului rutier, ambulanța s-a răsturnat pe partea carosabilă, rezultând patru victime: trei adulți conștienți, cooperanți și neîncarcerați și un minor cu vârsta de aproximativ 2 ani(pacient) inconștient.

După evaluare, toate cele patru persoane au fost transportate la diferite unități spitalicești”, a precizat reprezentantul ISU Ialomița.

Știrea inițială

În urma impactului, ambulanța s-a răsturnat pe partea carosabilă rezultând trei victime, șoferul de pe ambulanță și asistenta, precum și un minor în vârstă de 1 an, ce fusese preluat din comuna Coșereni pentru a fi transportat la Spitalul din Urziceni cu afecțiuni medicale.

În zonă se circulă alternativ.

acc ialomita 20

Cercetările la fața locului sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe