Connect with us

EVENIMENT

Impozit mai mic cu 50% pe clădirile şi terenurile utilizate pentru prestarea de servicii turistice

PublicatPreşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, 4 noiembrie, actul normativ pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Potrivit legii, impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%.

Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie. Aceleaşi prevederi sunt stipulate şi pentru impozitul pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice.

“Prezenta lege intră in vigoare la 1 ianuarie 2021”, mai prevede legea care a fost iniţiată de senatorul PSD Eugen Dogaru.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea Codului fiscal în vederea eliminării neclarităţilor privind interpretarea stabilirii scutirilor pentru clădirile şi terenurile utilizate pentru prestarea de servicii turistice.

Modificările aduse vin în sprijinul celor care, din cauza caracterului activităţii, încasează venituri doar pe parcursul unei perioade limitate de timp. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Varianta Delta avansează şi în Irlanda, cu 20% din noile infectări

Publicat

Varianta indiană a coronavirsului (varianta Delta) este responsabilă pentru circa 20% dintre noile cazuri de COVID-19 detectate în ultima săptămână în Irlanda, o creştere considerată îngrijorătoare de principalul responsabil sanitar din această ţară vecină cu Marea Britanie, unde varianta Delta provoacă 99% din noile cazuri de COVID-19.

Rata infectărilor a scăzut constant în ultimele săptămâni în Irlanda, ţară unde circa două treimi dintre adulţi au fost vaccinaţi cel puţin cu prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar o treime cu ambele doze, relatează Reuters luni, ziua în care au fost raportate 284 de noi cazuri, unul dintre cele mai mici bilanţuri din acest an.

Însă în paralel cu scăderea cazurilor noi de COVID-19 se remarcă o creştere procentuală a variantei indiene a coronavirusului SARS-CoV-2 în rândul acestora.

În acest timp, Irlanda relaxează mai lent restricţiile antiepidemice în comparaţie cu alte state europene, de exemplu abia de luna viitoare urmând să fie redeschise barurile şi restaurantele în spaţiile închise.

Varianta Delta a coronavirsului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India şi prezentă la ora actuală în cel puţin 70 de ţări, este pe cale să devină dominantă în lume din cauza capacităţii ei sporite de transmitere, a avertizat vineri directoarea pentru cercetare ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan.

Această variantă este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Potrivit Public Health England (PHE), circa 99% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în prezent în Marea Britanie corespund variantei Delta, care în această ţară a luat locul ca variantă dominantă variantei Alfa, cea care a provocat ultimul val epidemic.

În Germania deocamdată numai circa 6% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta, dar directorul Institutului german de boli infecţioase Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat vineri că ”întrebarea nu este ‘dacă’, ci ‘când’ ” ea va deveni dominantă de asemenea în această ţară, lucru care în opinia lui s-ar putea întâmpla până la toamnă.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Căutările celor două surori care au dispărut în Dunăre au fost oprite

Publicat

Căutările celor două surori care au dispărut în zona Portului Isaccea, județul Tulcea, au fost oprite. Căutările vor fi reluate marți dimineață.

Operațiunile de căutare a celor două fete dispărute, luni după-amiază, în apele Dunării, au fost oprite în jurul orei 21.40.

Căutările vor fi reluate marți dimineață.

Cele două surori de 11 și 12 ani au fost căutate de zeci de persoane după ce au dispărut în Dunăre, în preajma localității tulcene Isaccea.

Fetele au dispărut în zona portului din orașul Isaccea. Se pare că una dintre fete ar fi căzut în apă, iar sora sa ar fi sărit în apă ca să o ajute. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: UPDATE: Victimă încarcerată în Bistrița-Năsăud, după ce a rupt cu mașina un stâlp

Publicat

O victimă a rămas încarcerată, luni seara, în județul Bistrița-Năsăud, după ce a rupt cu mașina un stâlp.

Modulul SMURD de la Garda de Intervenție Beclean intervine în localitatea Săsarm la un accident rutier.  Un autoturism a intrat în coleziune cu un stâlp de electricitate.

În urma impactului, o persoană a rămas încarcerată, iar stâlpul de electricitate este rupt.

A fost anunțat și un echipaj de Intervenție de la furnizorul de electricitate.

UPDATE: Echipajele de intervenție au găsit la locul accidentului un bărbat în vârstă de 28 de ani, proiectat din autoturism sub stâlpul de electricitate. Victima a fost extrasă de către pompieri și predată echipajelor medicale, inconștientă. Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a evacuat victima – intubată – spre UPU SMURD Bistrița.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Tulcea: Scafandri brăileni în sprijinul celor tulceni, în cazul celor două fete posibil înecate în Dunăre

Publicat

Scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Brăila au început căutările în Dunăre a corpurilor celor două fete care s-ar fi înecat în apropiere de portul oraşului Isaccea, a anunţau ISU Delta Tulcea.

Cele două fete, cu vârste de 11 şi 12 ani, se plimbau pe malul Dunării, atunci când cea mai mică dintre ele ar fi alunecat şi ar fi căzut în apă, iar cea mai mare ar fi intrat după ea să o scoată la mal.

Căutările scafandrilor tulceni au început luni după-amiază, în jurul orei 16.10, după ce o persoană a cerut ajutorul autorităţilor la număr unic de urgenţă 112.

Scafandrii ISU Delta au cerut ajutorul unui echipaj aeromedical de la SMURD Galaţi, iar în sprijinul autorităţilor la căutări participă şi localnici cu o ambarcaţiune. AGERPRES

Citește mai departe