Connect with us

EVENIMENT

În 8 iunie, cursă cu TAROM din București spre Londra, pentru britanici și retur, pentru românii care vor să se întoarcă acasă

PublicatTarom a anunțat introducerea unui zbor special pe ruta Londra – București și retur, în 8 iunie.

Potrivit companiei, zborul va fi operat în condiții speciale: dinspre Londra spre România vor fi acceptați doar cetățenii români care doresc repatrierea, iar dinspre România spre Londra sunt acceptați doar cetățenii britanici.

Începând cu data de 8 iunie, Marea Britanie introduce carantina obligatorie pentru toți cei care vor intra pe teritoriul acesteia.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Accident cumplit în Teleorman. Două victime, după ce mașina lor a intrat într-un copac

Publicat

copaci valea oltului
Sursă foto: arhivă

Două persoane au fost rănite, luni seara, după ce mașina lor a intrat într-un copac, în județul Teleorman. 

Primele informații furnizate de ISU Teleorman arată că accidentul s-a produs pe DN 51 A Furculești – Alexandria.

O mașină a intrat într-un copac, ISU anunțând două victime posibil încarcerate.

„Intervin pompierii din cadrul Detașamentulului Alexandria cu o descarcerare și o mașină de stingere, iar din cadrul SAJ Teleorman două echipaje medicale”, a transmis sursa citată.

Știre în curs de actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Tragedie pe o șosea din Cluj. O femeie a murit după ce mașina în care era a fost izbită violent

Publicat

Grav accident luni după-amiază în județul Cluj. O femeie a murit după ce mașina în care era a fost lovită violent de alta.

Conform IPJ Cluj, primele informații arată că o șoferiță în vârstă de 40 de ani, din Câmpia Turzii, care se deplasa pe DJ107F, din direcția Luncani spre Lunca Mureș, a ajuns la intersecția cu DC67 și a făcut un viraj la stânga, fără a se asigura corespunzător.

Mașina condusă de aceasta a lovit violent un autoturism care circula pe sensul opus, condus de un bărbat de 58 de ani, din Timișoara.

În urma impactului, o femeie de 59 de ani din Timișoara, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 58 de ani, a murit.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu de proporții într-un sat din județul Botoșani. Pompierii se luptă cu flăcările izbucnite la un depozit de furaje

Publicat

Un incendiu puternic a izbucnit luni, 21 septembrie, la un depozit de furaje din satul Pădureni, comuna Șendriceni – județul Botășani, existând pericolul de propagare a flăcărilor la locuință si alte construcții.

Potivit ISU Botoșani, pompierii din Dorohoi au intervenit de mai bine de două ore pentru stingerea incendiului produs într – o gospodărie din satul Pădureni, comuna Șendriceni județul Botoșani.

Alarma s-a dat puțin înainte de ora 15.00, iar la fața locului s-au deplasat cinci echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi și Garda de Intervenție Săveni, cu patru autospeciale cu apă și spumă și ambulanța SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, ardea un depozit de furaje, dar si alte anexe, existând pericolul de propagare a flăcărilor la locuință si alte construcții.

Incendiul a fost localizat de pompieri, care lucrează la stingerea focarelor și înlăturarea efectelor.

Intervenția este una de durată, având în vedere faptul că arde o cantitate mare de furaje și trebuie verificat fiecare metru pătrat, pentru a elimina riscul de reaprindere.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Părinții pot primi zile libere plătite pentru a avea grija de copii în cazul limitării sau suspendării cursurilor

Publicat

Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect iniţiat de Guvern care prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie antepreşcolară ca urmare a răspândirii coronavirusului.

Proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 147/2020 îi vizează şi pe părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului cu handicap grav neşcolarizat ori care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere persoana adultă încadrată în grad de handicap sau în grad de handicap grav cu asistent personal, în condiţiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază.

Indemnizaţia pentru fiecare zi liberă acordată este venit asimilat salariilor şi este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Astfel plăteşte din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri şi cheltuieli al angajatorului şi este supusă impozitării şi plăţii contribuţiilor de asigurări, în condiţiile prevăzute de lege, se explică în expunerea de motive a proiectului de act normativ.

Proiectul stipulează acordarea de zile libere pentru părinţii care au copii în vârstă de până la 12 ani sau 26 de ani în cazul copilului sau adultului cu handicap, înscrişi la unităţi de învăţământ, inclusiv antepreşcolar.

“Acordarea zilelor libere plătite se aplică tuturor angajaţilor din sectorul public şi privat, în condiţii de limitare sau suspendare a cursurilor în unitatea de învăţământ sau a activităţii serviciilor de zi destinate persoanelor cu handicap, pe toată perioadă stării de alertă şi după încetarea acesteia, dar nu mai târziu de finalizarea cursurilor anului şcolar 2020-2021”, prevede proiectul.

Dreptul la zile libere se acordă şi părinţilor care au copii cu handicap neşcolarizaţi sau au în întreţinere adulţi cu handicap, numai dacă aceştia beneficiază de servicii de zi a căror activitate este limitată sau suspendată ca urmare a efectelor răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, conform expunerii de motive.

Zilele libere se acordă la cererea părintelui care îndeplineşte cumulativ condiţiile menţionate, solicitare care va fi depusă la angajator.

Cererea este însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte, de copia certificatului de naştere al copilului sau de cea a documentului care atestă calitatea prevăzută de lege, precum şi de copia certificatului de încadrare în grad de tip de handicap, în cazul copilului sau adultului cu handicap.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect de act normativ. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate