Connect with us

EVENIMENT

În cât timp va reveni fluxul normal de circulaţie al trenurilor de metrou. Precizările ministrului Transporturilor

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat marți, că fluxul normal de circulaţie al trenurilor de metrou va reveni „în maxim o săptămână sau două”, precum și că Guvernul a alocat banii necesari pentru firma care asigură mentenanţa garniturilor.

„Au mărit (Metrorex – n.r.) frecvenţa trenurilor. Vor mări, din ce mi-au transmis cei de la Metrorex, în perioada următoare şi vor reveni la normal pentru că, la rectificarea din luna august, au fost alocate sume inclusiv pentru Metrorex.

Le-am cerut celor de la Metrorex, am aprobat în Guvern, am susţinut această cauză, dar le-am cerut celor de la Metrorex să detalieze foarte clar toate cheltuielile pe care le-au în plus faţă de ceea ce s-a aprobat iniţial.

Aceste detalieri au venit, deschiderile de conturi s-au făcut zilele trecute, săptămâna trecută. Au avut discuţii cu firma care asigură mentenanţa, că până la urmă acolo este problema, firma care în 2021, vă repet, avea de primit vreo 200 de milioane de la Metrorex şi au primit asigurări”, a precizat Grindeanu, marţi, la Parlament.

În cât timp va reveni fluxul normal de circulaţie al trenurilor de metrou. Ce a menționat Grindeanu

Întrebat când se va reveni la normal, Grindeanu a menţionat: „Este o chestiune de zile, maxim o săptămână – două până când cei de la Metrou, din ce mi-au spus, vor reveni la fluxul normal”.

„Noi am asigurat banii, Guvernul a asigurat banii. Sigur, în momentul în care vii ministru preiei şi cu bune şi cu rele diverse lucruri. La Metrorex am preluat în anul 2021, în singurul an, de fapt, după Revoluţie în care n-a avut buget şi în care la firma care a asigura mentenanţa vreo 200 de milioane avea de dat”, a adăugat Grindeanu.

Ministrul subliniat că România nu va pierde banii din PNRR pentru că Ministerului Transporturilor şi a Metrorex nu şi-ar atinge angajamentele.

„Pe scurt: nu. Legat de Metrorex, (…) în momentul când s-a făcut PNRR, s-au introdus proiecte eligibile în PNRR, s-a introdus şi o investiţie pe M4, o investiţie care nu era matură, o investiţie în care aproape toată lumea din minister a informat în acea perioadă conducerea Ministerului că, dacă se introduce această investiţie, există şanse foarte mari să nu fie terminată până la sfârşitul anului 2026, adică termenul limită până când trebuie terminată investiţia.

Nu vom pierde banii pentru că, în acest moment, există plan de backup, această sumă de 300 de milioane de euro. Dacă lucrurile tind spre ceea ce spunea în urmă cu un an, această sumă va fi transferată tot în zona acestui tip de transport şi anume spre zona de cale ferată”, a mai spus Sorin Grindeanu.

În cât timp va reveni fluxul normal de circulaţie al trenurilor de metrou. „Renegocierea PNRR trebuie să se facă unitar”

El a susţinut că renegocierea PNRR trebuie să se facă unitar, la nivelul premierului, nu de fiecare ministru în parte.

„Nu mă înscriu în corul celor care cer şi au cerut în toată această perioadă modificarea PNRR. Eu cred, şi asta a fi fost decizia luată în cadrul coaliţiei, că România nu doar pe acest proiect, există şi alte domenii – pe sănătate, pe muncă, unde e obligatoriu să fie renegociat, va merge în mod transparent, direct, negociind unitar, nu fiecare ministru în parte, ci la nivel de prim-ministru cu echipele cu care prim-ministrul consideră că trebuie să meargă la Bruxelles şi negociind pe o singură voce, nu fiecare ministru încercând să găsească. (…)

Realist, în acest moment, PNRR nu este modificat pe niciun domeniu, dar România cere nu doar pe transporturi, ci şi pe celelalte domenii (…) şi pe sănătate – şi acolo sunt foarte mari probleme – şi pe muncă. Există această posibilitate de renegociere şi nu vom pierde banii”, a adăugat Grindeanu. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Locuitorii municipiului Ploiești, fără căldură și apă caldă, din cauza unei avarii la rețeaua de termoficare

Publicat

calorifer.jpg

O avarie a lăsat locuitorii municipiului Ploiești care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire fără căldură. Avaria a apărut joi dimineață la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2 din cadrul CET Brazi.

Potrivit primarului Andrei Volosevici, avaria a apărut joi dimineaţă, iar de atunci se lucrează la foc continuu pentru remedierea acesteia. Se estimează că lucrările vor fi încheiate vineri, în jurul prânzului.

Primarul a precizat că spitalele nu sunt afectate de această avarie, întrucât au propriile lor centrale.

Conform datelor postate pe Facebook de viceprimarul Anca Popa, a fost nevoie de înlocuirea mai multor ţevi arse ale CAF 2.

În contextul acestei avarii, şi furnizarea apei calde este afectată, în sensul că apa caldă fie nu este la parametri optimi, fie este complet oprită.

CAF 2 a fost pornit în urmă cu o lună după trei luni de pauză.

Astfel, la data de 1 august, fostul operator de termoficare a sistat livrarea apei calde în oraş, invocând necesitatea unor lucrări la cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 al CET Brazi. Din acel moment s-a declanşat criza apei calde care a durat trei luni.

Imediat după sistarea serviciului, preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.

Ulterior, la data de 5 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care „se solicită operatorului Societatea Termoficare Prahova SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică privind furnizarea agentului termic către populaţia de pe raza UAT Ploieşti”.

Firma nu a dat curs solicitării CJSU, transmiţând că repunerea în funcţiune a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2 fără finalizarea planului aprobat de reparaţii „prezintă riscuri majore cu consecinţe grave pentru siguranţa în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică şi siguranţa personalului”.

La câteva săptămâni de la declanşarea crizei apei calde, Consiliul Local Ploieşti a aprobat înfiinţarea unei societăţi – Termo Ploieşti SRL- care să preia gestionarea serviciului de termoficare şi solicitarea transferului CET Brazi de la Consiliul Judeţean Prahova.

Ulterior, CET Brazi şi reţeaua primară de transport a agentului termic au fost transferate către municipiul Ploieşti, iar serviciul a fost delegat societăţii Termo Ploieşti.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Resursa strategică a României care ar putea ajunge la export în următorii ani. Planul ambițios, susținut de președintele Iohannis

Publicat

resursa strategică a româniei care ar putea ajunge la export

Europa se află în cea mai mare criză energetică provocată de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Ca multe alte state, România are nevoie de importuri de energie și gaze pentru a depăși această iarnă, dar președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul momentului și a spus care este principalul obiectiv al țării noastre cu privire la energia electrică.

Anunțul făcut de Klaus Iohannis

România a importat în primele şase luni ale acestui an o cantitate de energie electrică de 3,845 miliarde kWh, cu 12% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Pe de altă parte, exporturile au totalizat 3,08 miliarde kWh, în scădere cu 508,4 milioane kWh, adică mai puțin cu 14%.

În acest context, Klaus Iohannis a spus care sunt țintele principale ale României în domeniul energiei electrice. Întrebat în ce…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Foto: Mașină intrată în parapet într-o localitate din Satu Mare. Două victime

Publicat

accident 2

Două persoane au fost rănite într-un accident rutier produs, vineri dimineață, în județul Satu Mare. Mașina în care se aflau a ieșit de pe șosea și a intrat într-un parapet.

Potrivit ISU Satu Mare, accidentul a avut loc vineri, 25 noiembrie,  în jurul orei 08.00, în localitatea Turț, județul Satu Mare.

accident 1

La fața locului s-au deplasat 7 cadre militare cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și o ambulanță de prim ajutor SMURD B2 din cadrul Punctului de lucru Turț.

accident 3

Forțele de intervenție ajunse la locul intervenției au constatat că un autoturism a părăsit partea carosabilă intrând într-un parapet.

În autoturism au fost două persoane care au fost preluate de echipajul medical pentru acordarea primului ajutor, acestea fiind conștiente.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Autotren încărcat cu îngrășământ, răsturnat pe mijlocul drumului pe DN 5 în Giurgiu. Trafic blocat

Publicat

giurgiu 2

Traficul este blocat, vineri dimineață, pe DN 5 în județul Giurgiu, după ce un autotren încărcat cu îngrășământ s-a răsturnat pe șosea.

Potrivit ISU Giurgiu, accidentul a avut loc pe DN5, pe sensul de mers către Giurgiu, în apropierea localității Adunații Copăceni.

giurgiu 1

Autotrenul era încărcat cu îngrășământ.

Din primele informații, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere.

gkiurgiu 3

Pompierii  acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor deoarece sunt scurgeri de carburant.

Citește mai departe