Connect with us

EVENIMENT

În ce domenii a crescut salariul mediu net în anul 2022

Publicat

plic bani.jpg

Anul 2022 a adus creșteri ale salariului mediu net, față de anul trecut, în domenii precum medicină, HoReCa, turism, construcţii şi instalaţii. La polul opus, agricultura, ingineria sau resursele umane sunt domeniile care au înregistrat scăderi semnificative ale salariului mediu net, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare.

„Propunerea legislativă din martie a Comisiei Europene a dezvoltat interesul jucătorilor de pe piaţa muncii privind transparentizarea salariilor. În România, între dorinţa de a atrage talente relevante pentru poziţiile deschise şi aceea de a se alinia la tendinţele europene, tot mai multe companii aleg să publice informaţii despre salariul oferit”, arată cel mai recent sondaj BestJobs.

Astfel, în prezent, 22% dintre joburile active pe platforma de recrutare BestJobs au o marjă salarială afişată, această tendinţă fiind în creştere faţă de anul trecut, când doar 16% dintre anunţuri afişau oferta salarială.

TOP domenii unde salariul mediu net a crescut cel mai mult

O analiză BestJobs a salariilor publicate de către angajatori pe platforma de recrutare în perioada ianuarie-septembrie 2022, comparate cu datele oferite de Institutul Naţional de Statistică, arată că salariul mediu net a crescut în acest an faţă de anul trecut în domenii precum: medicină, de la 1.433 euro în 2021, la 1.669 euro anul acesta, turism şi HoReCa, de la 879 euro în 2021 la 1.125 euro anul acesta, respectiv construcţii şi instalaţii de la 1.076 euro anul trecut, la 1.386 euro anul acesta.

TOP domenii unde salariul mediu net a scăzut cel mai mult

La polul opus, principalele domenii care au înregistrat scăderi în oferta salarială sunt: agricultura, de la 1.139 euro în 2021, la 937 euro în 2022, ingineria, de la 1.200 euro anul trecut la 1.117 euro anul curent, resurse umane, de la 1.073 euro la 930 euro, financiar, de la 920 euro în 2021 la 865 euro în 2022, management, de la 1.222 euro în 2021 la 1.123 euro anul acesta, marketing, de la 1.131 euro în 2021 la 1.085 euro în 2022.

„Cu datele furnizate de companii pe platformă, analizând surse proprii, dar şi date oficiale disponibile public, BestJobs lansează prima ediţie a Ghidului Salariilor 2022, o amplă cercetare privind evoluţiile salariale cu scopul de a susţine angajatorii să îşi dezvolte politici de recrutare competitive şi coerente”, se menţionează în comunicat.

Topul orașe cu cele mai mari salarii

Potrivit datelor INS din iunie 2022, cele mai mari salarii medii nete sunt în Bucureşti (1.048 euro), Cluj (953 euro), Timişoara (895 euro), Sibiu (814 euro), Ilfov (810 euro) şi Iaşi (808 euro).

Oferte de nivel mediu, cu salarii cuprinse între 700 şi 800 de euro, se regăsesc în judeţele Alba, Olt, Bacău, Braşov, Mureş, Gorj, iar cele mai mici oferte salariale se înregistrează în Vrancea (596 euro), Teleorman (588 euro) şi Harghita (574 euro).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Pe platformă sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 40.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală (coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti).

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe