Connect with us

EVENIMENT

În doar două ore, aproximativ 1.000 de plăţi în oficiile poştale, realizate de beneficiarii cardurilor de energie

Publicat

carduri energie mipe fb.jpg

Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a declarat, luni, că de la 8,00 la 10,00 s-au înregistrat 1.000 de plăţi la facturi prin Poşta Română efectuate de beneficiarii cardurilor de energie.

„De la 8,00 dimineaţa cei aproape 4 milioane de beneficiari au putut să-şi achite facturile prin Poşta Română. Până la ora 10,00, deci în primele două ore, avem undeva la 1.000 de plăţi deja efectuate în oficiile poştale. Mai mult, în cursul zilei de astăzi vom demara şi primele plăţi pe portabile, cu ajutorul PDA-urilor la poştaş. Ne dorim să fie un proces etapizat. Acesta este şi motivul pentru care la ora 8,00 dimineaţa am lăsat liberă doar aplicaţia în oficiile poştale, urmând ca de la ora 10,00 să dăm acces şi pe PDA-uri şi undeva după-amiază să poată fi efectuată şi plata online. Este un proiect mare, un proiect greu şi am vrut să ne asigurăm că nu apar sincope”, a spus directorul Poştei Române, înainte de a participa la şedinţa BEX a PNL.

El a arătat că în următoarea săptămână POS-urile vor fi distribuite peste tot în ţară în oficiile poştale.

De asemenea, directorul Poştei Române a menţionat că şi cardurile care nu au fost încă înmânate beneficiarilor sunt în proces de distribuire.

„Dar pentru absolut toate cardurile noi am avut cel puţin o încercare. Cel puţin o dată poştaşul a mers acasă la om să-i lase cardul. Din diferite motive nu l-a găsit acasă”, a spus el.

Directorul Poştei Române a explicat că în cazul în care persoanele care trebuie să primească cardul de energie nu sunt acasă când vine poştaşul, acesta va lăsa o înştiinţare şi va reveni după trei zile şi, dacă nu găseşte persoana respectivă nici de această dată, va mai reveni încă o dată. Dacă nu va găsi persoana respectivă la adresă nici după această procedură, poştaşul va lăsa cardul la oficiul poştal, unde va rămâne până la sfârşitul lunii iunie.

Valentin Ştefan a precizat că se aşteaptă ca în oficiile poştale să existe cel mai mare flux de clienţi.

Directorul Poştei Române a arătat că, în ceea ce priveşte persoanele aflate în localităţi izolate, procedura se va desfăşura „pe hârtie”.

„Avem o estimare: cam 1% din beneficiari locuiesc în zone unde nu există acces la internet, unde nu există acoperire telefonică şi atunci nu ne-ar fi ajutat cu nimic să avem aceste PDA-uri la poştaş în aceste zone, aşa că am pregătit o procedură offline prin care se execută exact aceeaşi operaţiune ca şi cu tehnologie, doar că se face pe hârtie. (…) Acolo se va face 100% cu ajutorul poştaşului”, a spus el.

Valentin Ştefan a precizat că se lucrează cu personalul existent al Poştei Române.

El a indicat că informaţii se pot solicita la call center-ul Poştei Române: 0319966.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Noi drepturi pentru pacienți. Care sunt tratamentele de care vor beneficia persoanele asigurate. Lege la Senat

Publicat

noi drepturi pentru pacienți. care sunt tratamentele de care vor

Noi drepturi pentru pacienți. Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil propunerea legislativă prin care „terapia durerii” este inclusă în categoria drepturilor pacienţilor.

Serviciile medicale pentru terapia durerii sunt definite ca:

ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele (copii sau adulţi) cu dureri acute sau cronice. Obiectivul este îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cel mai mare târg de carte din Transilvania, Gaudeamus, își deschide porțile la Cluj-Napoca

Publicat

gaudeamus scaled e1713759245958.jpg

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții de aproape două decenii, pentru ediția cu numărul 23.

Târgul de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca se va desfăşura în perioada 24 – 28 aprilie în Piața Unirii, evenimentul fiind organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Târgul va fi deschis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Ce capacitate va avea și cât va costa. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

construirea unui nou cimitir la alba iulia. ce capacitate va

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia au solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru un proiect ce vizează înființarea unui nou cimitir municipal, pe un teren cu o suprafață de peste 4 hectare, aflat în zona cartierului Bărăbanț. Potrivit documentației, noul cimitir va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri de înhumare. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

video: sfântul gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de biserică în

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din copilărie. Tatăl său a fost omorât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe