Connect with us

EVENIMENT

În Germania, autorităţile recomandă purtarea măştii şi în exterior, după înmulțirea îngrijorătoare a cazurilor noi de infectări cu COVID-19

Publicat

Institutul german de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) a sfătuit marţi ferm populaţia să poarte mască şi în exterior, dacă distanţarea fizică este imposibil de respectat, după o înmulţire a noilor infectări considerată îngrijorătoare de către autorităţi, relatează AFP.

„Avem reguli, cum ar fi păstrarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri. Dar dacă nu este posibil să se păstreze această distanţă, recomandăm întotdeauna să se poarte mască, indiferent dacă este vorba de interior sau de exterior”, a explicat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, preşedintele acestui institut sanitar de referinţă.

Institutul Robert Koch şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu înmulţirea noilor cazuri de COVID-19 în ultimele zile.

„Ultimele evoluţii în privinţa cazurilor de COVID-19 sunt o sursă de mari îngrijorări pentru mine şi pentru noi toţi de la RKI”, a adăugat Wieler.

Deşi a salutat faptul că Germania, unde s-au înregistrat 9.122 de decese legate de noul coronavirus, a gestionat relativ bine criza comparativ cu mulţi dintre vecinii săi în special datorită respectării unor reguli sanitare stricte, el s-a declarat îngrijorat de relaxarea unei părţi a populaţiei în privinţa acestui subiect.

„Am reuşit să menţinem stabil numărul de noi infectări timp de mai multe săptămâni (…), însă de mai multe zile observăm o înmulţire a cazurilor”, a afirmat Wieler.

Media de noi infectări zilnice cu COVID-19 a urcat în ultima săptămână la 577 în Germania, în contextul în care ea s-a aflat sub pragul de 350 la mijlocul lunii iulie.

„Acest succes ne-a arătat că putem să diminuăm răspândirea virusului”, a explicat el, însă pentru asta va trebui „să continuăm să respectăm regulile sanitare”.

El a recomandat de asemenea să se respecte regulile de bază, cum ar fi acoperirea gurii în caz de strănut sau tuşit, spălatul pe mâini sau purtarea măştii pe gură şi nas în spaţii închise care trebuie aerisite des.

Potrivit lui Wieler, petrecerile şi sărbătorile private sunt o mare sursă de noi infectări. „Chiar şi tinerii pot fi purtători ai virusului şi îşi pot contamina părinţii sau bunicii”, a adăugat el. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Publicat

vulpi scaled.jpg

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.

Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Publicat

politia 5 bun e1649668125144.jpg

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.

„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

Publicat

foto elevi cluj.jpg

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție  a acestei competiții internaționale fiind organizată la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Publicat

whatsapp image 2025 07 04 at 14.08.04 2.jpeg

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe