Connect with us

ACTUALITATE

În Germania certificatul verde a devenit obligatoriu la locul de muncă şi în mijloacele de transport

Publicat

În Germania intră miercuri în vigoare măsurile antiepidemice adoptate săptămâna trecută de parlamentul federal (Bundestag) într-o încercare de a frâna înmulţirea necontrolată a cazurilor de COVID-19, astfel că certificatul verde va deveni obligatoriu la locul de muncă şi pentru folosirea mijloacelor de transport, relatează agenţia EFE.

Aceasta înseamnă că persoanele nevaccinate şi cele netrecute prin boală vor trebui să prezinte un test de COVID-19 negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte pentru a avea acces la locul de muncă, pentru a călători cu trenul şi avionul, precum şi pentru accesul în metroul şi autobuzele urbane. Autorităţile locale au luat măsuri pentru implementarea acestor decizii, dar recunosc că verificarea extinsă a certificatelor în transportul public va fi dificilă.

În plus faţă de măsurile stabilite la nivel federal, landurile germane au luat şi alte decizii. De exemplu, guvernul regional al oraşului-stat Berlin, capitală a Germaniei, a înăsprit restricţiile aplicate nevaccinaţilor pentru accesul în spaţiile publice, în timp ce alte regiuni germane au luat măsuri de limitare a contactelor persoanelor care nu sunt imunizate.

Senatul din Berlin a decis astfel interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în centrele comerciale, cu excepţia celor cu produse de primă necesitate. De asemenea, inclusiv persoanele vaccinate vor trebui să prezinte un test negativ pentru a intra în spaţiile recreative sau de divertisment unde nu se poate purta mască, cum sunt de exemplu restaurantele.

Compania de transport public din Berlin a anunţat că vor fi efectuate de către controlori, cu sprijinul poliţiei, verificări aleatorii ale certificatelor verzi. Călătorii care nu le deţin vor fi daţi jos din mijloacele de transport şi amendaţi.

Spre deosebire de alte landuri germane, Berlinul nu va renunţa la tradiţionalele târguri de Crăciun, dar vor avea acces acolo doar persoanele vaccinate anti-COVID-19 sau cele trecute prin boală. Nu vor fi interzise nici evenimentele ce adună multă lume, precum concertele sau partidele de fotbal, dar acestea se vor desfăşura cu limitarea participării.

Noile restricţii au fost decise după ce multe spitale din Berlin, unde în ultimele 24 de ore au fost confirmate 3.262 de noi cazuri de COVID-19, sunt copleşite de internări şi au fost nevoite să anuleze intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente. Directorul spitalului berlinez St. Gertraudekrankenhaus a declarat marţi că în unităţile sanitare din capitala germană mai sunt libere la ATI doar 85 de paturi, şi nu exclude ca în curând să se recurgă la trierea pacienţilor.

În acest timp, şi alte landuri germane instituie restricţii antiepidemice pentru a încerca să stăvilească valul agresiv de infectări. De pildă, în Bavaria sunt închise barurile şi cluburile, iar pentru accesul la celelalte activităţi recreative este cerut un test de COVID-19 negativ chiar şi pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. De asemenea, este limitat numărul persoanelor în centrele comerciale, iar faimoasele târguri de Crăciun bavareze nu vor mai avea loc anul acesta.

Alte landuri federale germane, precum Turingia sau Baden-Württemberg, iau în cacul interdicţii de circulaţie pe timp de noapte, măsură deja în vigoare în Saxonia.

Germania (ţară cu o populaţie de circa 83 de milioane de locuitori) a înregistrat în ultimele zile cifre ale infectărilor fără egal de la începutul pandemiei, depăşind săptămâna trecută pragul zilnic de 65.000 de cazuri de COVID-19, în timp ce rata sa de vaccinare, de 68%, este printre cele mai reduse din Europa de Vest.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe