Connect with us

ACTUALITATE

Protecție LUXOASĂ: Măşti împodobite cu diamante şi perle de 9.600 dolari

Publicat

Ruters

Trendsetterii japonezi se pot proteja acum împotriva noului coronavirus într-un stil luxos cu ajutorul unor măşti împodobite cu diamante şi perle în valoare de un milion de yeni (9.600 dolari) fiecare, relatează miercuri, 25 noiembrie, Reuters.

Lanţul Cox Co’s Mask.com a început să vândă produsele fabricate manual săptămâna trecută, cu scopul de a înveseli oamenii şi de a stimula vânzările în industria modei grav afectată de pandemia COVID-19.

Măştile cu diamante sunt împodobite cu un diamant de 0,7 carate şi peste 300 de cristale Swarovski, în timp ce măştile cu perle conţin aproximativ 330 de perle japoneze Akoya.

„Toată lumea se simte deprimată din cauza coronavirusului şi ar fi minunat dacă s-ar putea simţi mai bine uitându-se la una dintre aceste măşti sclipitoare”, a declarat miercuri Azusa Kajitaka, o angajată a magazinului companiei din Tokyo.

„Industria bijuteriilor şi cea a hainelor au fost afectate din cauza coronavirusului şi am făcut acest lucru ca parte a unui proiect pentru a ajuta la revitalizarea Japoniei”, a mai spus ea.

Cox, parte a grupului de retail Aeon Co, a lansat Mask.com online şi în şase locaţii fizice din septembrie, oferind peste 200 de tipuri de măşti cu preţuri începând de la 500 de yeni.

Măştile japoneze sunt însă departe de cele mai scumpe din lume. Cea mai scumpă mască valorează 1,5 milioane de dolari şi este realizată cu 250 de grame de aur de 18 karate, fiind proiectată de compania de bijutierii israeliană Yvel. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Aproape 5.000 de cazuri de COVID la Cluj-Napoca în 2 săptămâni. Rata de INFECTARE se apropie de 15 la mia de locuitori

Publicat

covid test e1622528173312.jpg

Aproape 5.000 de cazuri noi de Covid-19 au fost depistate la Cluj-Napoca în 2 săptămâni. La nivelul județului, numărul cazurilor este de aproape 8.000. Joi, inclusiv la Sânmărtin, ultima comună „verde”, a fost raportat un caz de Covid-19.

14,70 de cazuri la mia de locuitori era joi rata de infectare pentru Cluj-Napoca. Recordul pandemiei ca număr de infectări – 4.950 raportate joi – a fost depășit deja de câteva zile la Cluj-Napoca, dar și în județ. Iar numărul cazurilor continuă să crească cu rapiditate.

Citește și: Rata de INFECTARE urcă la Cluj-Napoca la 13,79 de cazuri la mia de locuitori. Sânmărtin, singura comună VERDE din județ

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Cluj, rata de infectare din județ era joi de 10,58 la mie, în perioada de raportare, respectiv 3 – 16 ianuarie, fiind diagnosticate 7.998 de cazuri noi de Covid-19.

Cu toate acestea, miercuri, în spitalele din Cluj erau internați 318 pacienți cu Covid-19, iar la ATI erau 34 de pacienți. Cifrele sunt mici, dar autoritățile sanitare se așteaptă că numărul celor internați în spital să crească în următoarea perioadă.

Rate mari de de infectare la Florești și Dej

Floreștiul „ține aproape” de Cluj-Napoca și în ceea ce privește numărul cazurilor de Covid-19. Astfel, rata de infectare era joi de 13,35, fiind înregistrate 647 de cazuri noi în perioada de raportare.

În valul 5 și la Dej crește rata de infectare. Potrivit DSP cluj, aceasta era joi de 11,45, fiind diagnosticate 437 de cazuri de Covid-19 în 2 săptămâni.

De asemenea, dacă în urmă cu doar câteva zile erau 4 comune în județul Cluj unde nu se înregistra niciun caz de Covid-19, joi nu mai era niciuna.

Comune cu rată mare…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Raed Arafat: Vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă

Publicat

Vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în spital şi mai ales decesul, a reiterat, joi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Vaccinarea rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în secţia de ATI, intrarea în spital şi mai ales decesul. Am văzut că, din păcate, dintre persoanele tinere care au decedat în ultimele 24 de ore niciuna nu era vaccinată, iar procentul celor care decedează, dintre cei care sunt la ATI, sunt în mare majoritate persoane nevaccinate, situaţie ce putea să fie prevenită, dacă erau vaccinaţi”, a afirmat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Firma de deszăpezire care activează la Băișoara, rugată de CJ să lucreze dimineața, înainte să fie blocat drumul cu mașini

Publicat

baisoara e1641715589173.jpg

Firma Bema Prodserv, care se ocupă de mai mulți ani de sectorul de drum care deservește stațiunea montană de la Băișoara, este rugată de către consilierii județeni să intervină mai rapid dimineața, să nu aștepte ora 10:00, când șoseaua este blocată de mașini.

Consilierul județean Horea Chirteș a menționat, joi, în urma mai multor sesizări primite, că firma de deszăpezire ar trebui să intre în lucru la 3-4 dimineața astfel încât să poată fi deszăpezit drumul până la ora 10:00, când vin aici mașinile și este aglomerație.

Sesizările au venit în special de la deținătorii de cabane din stațiunea turistică.

Bema Prodserv este controlată de Rusu Ispas și are contracte cu mai multe primării din județul Cluj.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

România primește toate dozele necesare pentru începutul campaniei de vaccinare la copiii mici

Publicat

vaccination 2722937 640 590x354 1

România primește toate cele 114.000 de doze de vaccin pediatric necesare pentru începutul campaniei de vaccinare la copiii cu vârste între 5 și 11 ani, a anunțat coordonatorul vaccinării, Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit medicului, în perioada 13 – 20 ianuarie s-au făcut 2.841 de programări în platformă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

În platformă sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică în toate județele. Dintre acestea, 6 sunt în București.

21 de cabinete sunt inactive și urmează să fie activate în funcție de cerere.

„S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de doze ajung în România pe data de 25 ianuarie și vor fi distribuite către centrele de depozitare”, spune colonelul Gheorghiță.

Campania de vaccinare a acestei categorii de vârstă începe pe 26 ianuarie.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe