EVENIMENT
În jur de 2.500 de persoane au fost salvate de Salvamont România în această vară
Salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină, în sezonul de vară al acestui an, la 1.945 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, fiind ajutate aproximativ 2.500 de persoane, potrivit raportului de activitate al Salvamont România.
„Dintre aceste acţiuni, 747 de cazuri au fost predate pentru transport către unităţile medicale specializate serviciilor de Ambulanţă sau SMURD, 57 de cazuri au fost salvate cu ajutorul elicopterelor SMURD – IGAV, iar 40 cazuri au fost predate serviciului de medicină legală”, se arată într-o postate de Facebook a Salvamont.
De asemenea, au fost realizate peste 46.000 de acţiuni specifice de asigurare a asistenţei de salvare montană în bazele, posturile, refugiile salvamont, în zonele cu aflux turistic mare sau pe perioada desfăşurării unor evenimente sportive sau de altă natură în zona montană.
Prin Dispeceratul Naţional Salvamont – Vodafone au fost primite direct sau prin SNAU 112 şi redirecţionate către echipele salvamont din ţară un număr de 9.459 apeluri de urgenţă sau prin care se solicitau informaţii despre zona montană.
„Numărul mare de intervenţii s-a datorat în mod direct creşterii numărul de turişti pe munte, acest lucru fiind influenţat de faptul că foarte mulţi oameni, nemaiavând acces la vacanţele în străinătate sau în dorinţa de a evita aglomeraţiile din alte destinaţii turistice, s-au îndreptat către munte, mulţi neavând experienţa necesară sau echipamentul adecvat”, precizează sursa citată.
Ţinând cont de evoluţia îngrijorătoare a numărului de accidente montane, a fost demarat programul „Vara 2020 – Vara responsabilităţii pe munte”, prin care turiştii au fost invitaţi să fie alături de eforturile echipelor Salvamont pentru reducerea numărului de accidente pe munte.
Echipele Salvamont s-au pregătit pentru sezonul turistic de iarnă astfel încât să facă faţă tuturor solicitărilor, inclusiv adaptându-şi procedurile de intervenţie şi prim ajutor medical cu cerinţele impuse de pandemia de COVID-19.
Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România şi Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea celor 42 de structuri judeţene sau locale din cele 24 de judeţe cu activitate de salvare montană din România, pentru sezonul de vară al anului 2020.
În această perioadă, serviciile Salvamont au fost asigurate cu un număr de 350-600 de salvamontişti, zilnic, în cele 120 de baze şi posturi salvamont permanente sau sezoniere, în zonele montane cu afluenţă turistică mare şi pe traseele turistice alpine. Agerpres
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro