Connect with us

EVENIMENT

În jur de 2.500 de persoane au fost salvate de Salvamont România în această vară

Publicat

arhivă

Salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină, în sezonul de vară al acestui an, la 1.945 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, fiind ajutate aproximativ 2.500 de persoane, potrivit raportului de activitate al Salvamont România.

„Dintre aceste acţiuni, 747 de cazuri au fost predate pentru transport către unităţile medicale specializate serviciilor de Ambulanţă sau SMURD, 57 de cazuri au fost salvate cu ajutorul elicopterelor SMURD – IGAV, iar 40 cazuri au fost predate serviciului de medicină legală”, se arată într-o postate de Facebook a Salvamont.

De asemenea, au fost realizate peste 46.000 de acţiuni specifice de asigurare a asistenţei de salvare montană în bazele, posturile, refugiile salvamont, în zonele cu aflux turistic mare sau pe perioada desfăşurării unor evenimente sportive sau de altă natură în zona montană.

Prin Dispeceratul Naţional Salvamont – Vodafone au fost primite direct sau prin SNAU 112 şi redirecţionate către echipele salvamont din ţară un număr de 9.459 apeluri de urgenţă sau prin care se solicitau informaţii despre zona montană.

„Numărul mare de intervenţii s-a datorat în mod direct creşterii numărul de turişti pe munte, acest lucru fiind influenţat de faptul că foarte mulţi oameni, nemaiavând acces la vacanţele în străinătate sau în dorinţa de a evita aglomeraţiile din alte destinaţii turistice, s-au îndreptat către munte, mulţi neavând experienţa necesară sau echipamentul adecvat”, precizează sursa citată.

Ţinând cont de evoluţia îngrijorătoare a numărului de accidente montane, a fost demarat programul „Vara 2020 – Vara responsabilităţii pe munte”, prin care turiştii au fost invitaţi să fie alături de eforturile echipelor Salvamont pentru reducerea numărului de accidente pe munte.

Echipele Salvamont s-au pregătit pentru sezonul turistic de iarnă astfel încât să facă faţă tuturor solicitărilor, inclusiv adaptându-şi procedurile de intervenţie şi prim ajutor medical cu cerinţele impuse de pandemia de COVID-19.

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România şi Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea celor 42 de structuri judeţene sau locale din cele 24 de judeţe cu activitate de salvare montană din România, pentru sezonul de vară al anului 2020.

În această perioadă, serviciile Salvamont au fost asigurate cu un număr de 350-600 de salvamontişti, zilnic, în cele 120 de baze şi posturi salvamont permanente sau sezoniere, în zonele montane cu afluenţă turistică mare şi pe traseele turistice alpine. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce prevede documentul de Securitate semnat astăzi de România, Franța și Olanda. Ministrul Bogdan Aurescu întărește speranța aderării la Schengen

Publicat

ce prevede documentul de securitate semnat astăzi de românia, franța

România, Franța și Olanda au semnat vineri, 27 ianuarie, o declaraţie comună privind cooperarea în domeniul securităţii. Documentul a fost semnat de miniştrii de Externe ai celor trei ţări. Este vorba despre Bogdan Aurescu, Catherine Colonna şi Wopke Hoekstra. Iată ce prevede actul!

România, Franța și Olanda au semnat un document de Securitate

Zi importantă astăzi pentru țara noastră. Ministerul român de Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit astăzi, pe data de 27 ianuarie, cu Catherine Colonna şi Wopke Hoekstra, ministrul de Externe al Franței și cel al Olandei.

Cei trei oficiali au semnat o declaraţie comună privind cooperarea în domeniul securităţii și, totodată, au discutat despre aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Miniștrii francez și olandez au spus că vor sprijini activ România…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Piața muncii se transformă. Meseriile aflate pe cale de dispariție, alte ocupații le iau locul în rândul preferințelor românilor

Publicat

piața muncii se transformă. meseriile aflate pe cale de dispariție,

Vrei o carieră pe termen lung? Atunci este important să te bazezi pe ceea ce știi, dar și să ții cont de ce se caută pe piața muncii la nivel local și internațional. Piața muncii din țara noastră se va schimba, iar unele meserii vor dispărea în viitorul apropiat, dar sunt altele care nu vor fi mereu la mare căutare. Care sunt meseriile care vor dispărea.

Ce meserii vor dispărea

Dacă esti la început de drum și vrei să-și faci o carieră de viitor pe termen lung, trebuie să ții cont de meseriile care se caută pe piață, deoarece unele joburi vor dispărea atât în România, cât și la nivel internațional. Atât patronii cât şi angajaţii sunt de părere că vor fi transformări majore pe piaţa muncii în acest an, la noi în țară.

Există meserii pentru care angajările se vor diminua drastic şi așa…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Iarna și-a intrat serios în drepturi și a dat peste cap traficul. Mai multe sectoare de drum, blocate. Drumarii trag un semnal de alarmă pentru toți șoferii

Publicat

iarna și a intrat serios în drepturi și a dat peste

Iarna a început să-și arate colții în România. De ieri ninge fără oprire în mai multe județe din țară, astfel că mai multe drumuri au fost acoperite de nămeți, iar traficul a fost dat peste cap. În aceste condițiții, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a tras un semnal de alarmă pentru toți șoferii. Iată despre ce este vorba!

Iarna își arată adevărata față. Drumuri și zone complet blocate de nămeți

Fulgii de nea care au căzut în noaptea de joi spre vineri, dar și viscolul au făcut ca în anumite județe ale României unele drumuri să fie deja blocate.

Din păcate, utilajele de dezăpezire nu au apucat să intervină din cauza autoturismelor blocate pe carosabil, astfel că CNAIR a făcut un apel către cetățeni.

„Facem apel la toţi conducătorii auto să nu mai…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mândria României, cea mai ospitalieră destinație turistică. A întrecut locații de top ale lumii

Publicat

mândria româniei, cea mai ospitalieră destinație turistică. a întrecut locații

Peisajele din țara noastră sunt întotdeauna lăudate de călătorii din întreaga lume. De cele mai multe ori, acestea sunt apreciate pentru frumusețea lor naturală, nu, însă, și pentru calitatea experienței. Totuşi, de data aceasta, un județ din România a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai ospitaliere destinații turistice din lume.

Un județ din România, în topul celor mai ospitaliere destinații turistice din lume

Un județ din țara noastră se află în topul celor mai primitoare zone turistice de pe întregul mapamond. Conform unui raport realizat de Booking’s Traveler Review Awards 2023.

Mai mult de 240 de milioane de persoane care accesează platforma au scris recenzii, iar pe baza acestora judeţul Mureş s-a clasat pe locul cinnci în lume la capitolul ospitalitate, notează cei de la Booking.com….

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe