Connect with us

EVENIMENT

În medie, o persoană infectată cu COVID-19 moare la fiecare 15 secunde. Decesele la nivel global au trecut de 700.000

Publicat

sua coronavirus

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 care au murit, la nivel global, a trecut miercuri de 700.000, potrivit unui bilanţ Reuters, cu Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic în fruntea acestui clasament.

Aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore de COVID-19, potrivit calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Aceasta echivalează cu 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde.

Statele Unite şi America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei.

Iniţial, coronavirusul a ajuns mai lent în America Latină, unde trăiesc 640 de milioane de oameni, faţă de restul lumii. Dar oficialii s-au luptat de atunci să controleze răspândirea bolii din cauza sărăciei regiunii şi a oraşelor dens populate.

Peste 100 milioane de persoane din America Latină şi Caraibe trăiesc în mahalale, potrivit Programului ONU pentru Aşezări Umane. Multe dintre ele au locuri de muncă în sectorul informal cu puţină siguranţă socială şi au continuat să lucreze pe tot parcursul pandemiei.

Statele Unite, cu o populaţie de aproximativ 330 milioane de locuitori, au fost de asemenea lovite crunt de virus, în ciuda faptului că sunt una dintre cele mai bogate naţiuni din lume.

Expertul de top în boli infecţioase al guvernului SUA, dr. Anthony Fauci, a declarat luni că statele cu multe cazuri de coronavirus ar trebui să reconsidere impunerea restricţiilor şi a izolării, subliniind necesitatea de a aduce cazurile la un nivel scăzut înainte de începerea sezonului de gripă, la toamnă.

Chiar şi în unele părţi ale lumii ce păreau să fi redus răspândirea virusului, au crescut recent cazurile într-o singură zi, ceea ce indică faptul că bătălia este departe de a se fi terminat. Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan şi Israel au avut recent creşteri record de cazuri. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Planuri pentru modernizarea Parcului Sándor Petőfi din municipiul Blaj. Cum va arăta locația

Publicat

foto: planuri pentru modernizarea parcului sándor petőfi din municipiul blaj.

Parcul ”Sándor Petőfi” din cartierul Berc al municipiului Blaj va fi modernizat. Primăria Blaj pregătește documentațiile de proiectare și intenționează să acceseze finanțare europeană.

Primarul Gheorghe Valentin Rotar spune că este vorba despre un proiect complex.

”În amplul proces de modernizare și extindere a zonelor verzi din municipiul Blaj, un loc important îl are modernizarea și reabilitarea completă a Parcului Sándor Petőfi din cartierul Berc.

Este o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro s-a apropiat la 0,2 bani de maximul istoric

Publicat

euro pixabay e1656523156731.jpg

Posibilitatea extinderii conflictului militar dintre Israel și Iran la nivelul întregului Orient Mijlociu, a redus cererea de active riscante, în timp ce dolarul a cunoscut o apreciere consistentă.

Euro s-a depreciat marți la 1,0602 – 1,0648 dolari ceea ce a ridicat media monedei americane de la 4,6664 la 4,6818 lei, un curs mai ridicat fiind înregistrat în 1 noiembrie trecut.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro s-a apropiat la 0,2 bani de maximul istoric

Moneda unică…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tu ce planuri ai vara asta? Hai la Summer Experience, la Star Transmission și Star Assembly, în Sebeș și Cugir (P)

Publicat

tu ce planuri ai vara asta? hai la summer experience,

După cum știm și noi, trecerea de la mediul academic la job poate fi una destul de stresantă. Astfel, programele de tip internship vin în ajutorul studenților tocmai cu oportunitatea de a dobândi experiență valoroasă încă din timpul studiilor.  

Echipa noastră este mereu în căutare de noi talente, cu spirit de inițiativă, dorință de a ieși din zona de confort și de a învăța lucruri noi alături de colegii din Star Transmission și Star Assembly!

Summer Experience –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primele Denii din Postul Paștelui 2024. Semnificații pentru credincioși. Program liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Publicat

primele denii din postul paștelui 2024. semnificații pentru credincioși. program

Primele Denii din Postul Paștelui 2024. Credincioșii participă la aceste slujbe religioase, oficiate și la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, în a cincea săptămână a postului.

Este vorba despre Denia Canonului Mare – miercuri şi Denia Acatistului Bunei Vestiri – vineri.

Denia este slujba Utreniei de a doua zi oficiată în ajun, seara.

Primele Denii din Postul Paștelui 2024. Semnificații

Deniile din săptămâna a cincea a Postului Mare au o rânduială diferită de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe