Connect with us

EVENIMENT

În numai 24 de ore, peste 100 de șoferi au fost prinși de polițiști cu alcool ”la bord”

Publicat

tulcea politia

Zi plină pentru poliţiştii de la Rutieră care au reţinut, în ultimele 24 de ore, peste 100 de permise de conducere pentru consum de alcool. De asemenea, alte şase permise au fost reținute pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

„Echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au reţinut 756 de permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool şi 6 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 281 de certificate de înmatriculare”, au transmis într-un comunicat de presă reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate, în ultimele 24 de ore, 760 de posibile infracţiuni, aproximativ 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 33 de persoane.

Au fost prinşi în flagrant 156 de autori de infracţiuni care au săvârşit 160 de fapte penale, şi au fost depistate 20 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Totodată, poliţiştii şi jandarmii au constatat 10.306 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei.

Controale ale polițiștilor, în minivacanța de Rusalii

Şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a informat, duminică, despre continuarea, în săptămâna 5-11 iunie, a acţiunilor în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere.

„În săptămâna 5 – 11 iunie a.c., la nivel naţional, poliţiştii rutieri desfăşoară acţiuni, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere pe drumurile publice. Principalele obiective ale acţiunii sunt impunerea respectării regimului legal de viteză, combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi neacordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor şi combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi biciclişti”, au transmis reprezentanţii IGPR.

Astfel, luni (5 iunie), vineri (9 iunie), sâmbătă (10 iunie) şi duminică (11 iunie), poliţiştii vor acţiona pentru combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare, în timp ce marţi (6 iunie) şi joi (8 iunie) aceştia vor acţiona preponderent pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor săvârşite de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor.

De asemenea, şi miercuri (7 iunie) poliţiştii vor efectua acţiuni pentru combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi biciclişti.

sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Proiect pentru amenajarea acceselor, acostamentelor și a șanțuri pentru scurgerea apelor

Publicat

lucrări pe dj 107 m, la poiana aiudului. proiect pentru

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Primăria comunei Livezile vrea să refacă accesele la proprietăți și acostamentele și să amenajeze șanțuri pentru scurgerea apelor pluviale pe o porțiune de circa 760 de metri lungime din drumul județean DJ 107 M, la Poiana Aiudului.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare parcări, acostamente și șanțuri în zona DJ 107 M”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Sportivi ai ACS Karate Club Gemina din Alba Iulia, pe podium la Cupa Scorpion la Karate desfășurată în județul Olt

Publicat

foto: sportivi ai acs karate club gemina din alba iulia,

Cinci spotivi ai ACS Karate Club Gemina DBP Alba Iulia au obținut 11 medalii la Cupa Scorpion la Karate, desfășurată pe 23 martie în orașul Balș, județul Olt. Este vorba despre cinci medalii de aur, trei medalii de argint și trei medalii de bronz. 

După o așteptare cu emoții și o pregătire intensă, cu abnegație, perseverență, hărnicie și mare dorință de a concura, karateka de la ACS Karate Club Gemina DBP din Alba Iulia au făcut o nouă deplasare în Oltenia unde au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce alcoolemie avea șoferul care a intrat pe sens interzis lângă Primăria Cluj-Napoca

Publicat

bmw 4 bun e1711515692561.jpg

Șoferul unui BMW care a intrat, marți seară, pe sens interzis și pe banda dedicată transportului public lângă Primăria Cluj-Napoca avea o alcoolemie de 0,71 mg/ l de alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus de polițiști la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Bărbatul venea cu mașina pe Calea Moților a fost oprit în trafic de Poliția Locală după ce a fost surprins că, în loc să facă dreapte pe strada Petru Maior pe lângă Primărie,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

27 martie 1697: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea Mitropoliei Ardealului cu Roma. A apărut Biserica Greco-Catolică

Publicat

27 martie 1697: sinodul de la alba iulia a adoptat

27 martie 1697, actul de naștere al Bisericii Greco-Catolice: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea cu Roma.

Sinodul a fost convocat de mitropolitul Teofil Seremi decedat în același an, 1697, la Alba Iulia.

Teofil a fost un episcop ortodox și mitropolit al Bălgradului (al Ardealului) între 1692 și 1697. Numele său de mirean era Toma Seremi și făcea parte din mica nobilime din Teiuș (nemeși).

A pornit tratativele de unire a Mitropoliei Ardealului cu Biserica Catolică, punând…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe