Connect with us

ACTUALITATE

În octombrie a scăzut NATALITATEA la Cluj față de luna precedentă. Au crescut în schimb DECESELE

Publicat

bebe scaled e1628152347249.jpg

În luna octombrie 2021 numărul naşterilor înregistrate în judeţul Cluj a scăzut faţă de cel înregistrat în luna septembrie 2021, precum și față de luna octombrie 2020. Numărul deceselor a crescut atât față de luna septembrie 2021, cât și față de luna octombrie 2020. Sporul natural a fost negativ în luna octombrie 2021.

În luna octombrie 2021 s-a înregistrat nașterea a 531 copii, cu 128 mai puțini copii decât în luna septembrie 2021 și cu 42 copii mai puțini copii față de luna octombrie 2020.

Numărul deceselor înregistrate în luna octombrie 2021 a fost de 1108, cu 301 decese mai multe decât în luna septembrie 2021 şi cu 282 decese mai multe decât în octombrie 2020.

Sporul natural (diferenţa dintre numărul născuţilor-vii şi numărul persoanelor decedate, în perioada de referinţă) se menține negativ (- 577) și a înregistrat un salt semnificativ, fiind în luna octombrie 2021 de 3,9 ori mai mare față de luna septembrie 2021 și de 2,3 ori mai mare față de octombrie 2020.

Numărul deceselor copiilor cu vârstă sub 1 an, înregistrate în luna octombrie 2021 a fost de 3 copii.

Nunți și divorțuri

În luna octombrie 2021, numărul căsătoriilor a scăzut comparativ cu luna septembrie 2021, și față de luna octombrie 2020.

Divorțurile au fost mai puține atât față de luna anterioară, cât și față de luna octombrie 2020.

În luna octombrie 2021, la oficiile de stare civilă din judeţul Cluj s-au înregistrat 348 căsătorii, cu 240 mai puține decât în luna septembrie 2021 şi cu 34 mai puține decât în octombrie 2020.

Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 a fost de 24 în luna octombrie…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO. Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi. Primar: Vor fi zone de recreere generoase

Publicat

betoane turda 9.jpg

Lucrările de reamenajare din centrul istoric al Turzii sunt în toi, iar copacii au dispărut. După modelul de la Cluj-Napoca, se montează piatră cubică în zonele pietonale.

Lucrări ample de modernizare au loc în centrul Turzii. Doar că au dispărut copacii, iar turdenii s-au arătat nemulțumiți de acest lucru.

default


Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi. Primar: Vor fi zone de recreere generoase

Primăria Turda a făcut câteva precizări după ce aceste temeri au apărut în spațiul public.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Peste 150 de polițiști clujeni, avansați în grad. 29 dintre ei înainte de termen, pentru merite deosebite

Publicat

foto 2 comunicat.jpeg

Peste 150 de aomeni ai legii din Cluj au fost avansați în grad de Ziua Poliției Române. 29 dintre ei au fost înaintați în gard înainte de termen.

Ședința festivă de avansare în gradul profesional următor a polițiștilor a avut loc vineri. La fel și premierea câștigătorilor concursurilor sportive care au avut loc în această săptămână.

Peste 150 de polițiști clujeni, avansați în grad. 29 dintre ei înainte de termen, pentru merite deosebite

124 de ofițeri și agenți de poliție au fost avansați la împlinirea stagiului minim în grad profesional, iar 29 de polițiști, dintre care 19…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Consultare publică pentru zona Gheorghe Dima vest din Cluj-Napoca. Dispar garajele și apar mai multe zone de recreere

Publicat

gheorghe dima.jpg

Clujenii sunt chemați să transmită propuneri și sugestii cu privire la reamenajarea laturei vestice a străzii Gheorghe Dima. Primăria a publicat propunerea Planului urbanistic de detaliu prin care urmărește eficientizarea spațiului public în zonă.

Amplasamentul este situat în cartierul Zorilor, delimitat de strada Gheorghe Dima, spre est, Parcul Iuliu Prodan la nord-vest și blocuri de locuințe colective, spre nord-est, spre sud-est și est.

gheorghe dima 1


Consultare publică pentru zona Gheorghe Dima vest din Cluj-Napoca. Dispar garajele și apar mai multe zone de recreere

Publicul interesat are posibilitatea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Blagoveștenia sau Ziua Cucului. Tradiții din Transilvania în ziua „dezlegării primăverii”

Publicat

bunavestire.jpg

Bunavestire sau Blagoveștenia, așa cum i se spune popular acestei sărbători, este celebrată astăzi. În tradițiile populare românești era considerată aproape la fel de importantă ca Nașterea Domnului.

Bunavestire era denumită și „Ziua dezlegării primăverii”, deoarece de acum înmuguresc pomii, încolțește iarba, se întorc rândunelele, iar cucul începe să cânte, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj

Blagoveștenia sau Ziua Cucului. Tradiții din Transilvania în ziua „dezlegării primăverii”

În toate satele din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe