Connect with us

ACTUALITATE

În primele zece luni din 2022, producția de autoturisme a crescut cu 27,7% față de anul trecut

Publicat

Arhivă foto

În primele zece luni ale anului 2022, producția de autoturisme în România a atins 425.423 unități, fiind înregistrată o creștere de 27,7% față de perioada similară din 2021 (333.179 unități), anunță asociația constructorilor auto ACAROM.

Producția este în creștere cu 19,35% față de perioada similară din 2020 (356.421 unități) și mai mare cu 4,3% față de perioada similară din 2019 (407.931 unități).

În primele zece luni Dacia a produs 258.569 de mașini, iar Ford 166.404 mașini.

În octombrie, au fost produse 43.452 autoturisme, dintre care 28.941 la uzina Dacia de la Mioveni iar 14.511 au fost produse de uzina Ford din Craiova.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Aurelia Pop, o femeie din Alba Iulia, a împlinit 100 de ani. Mesajul primarului Gabriel Pleșa

Publicat

aurelia 1000x600.jpg

Aurelia Pop, o femeie din Alba Iulia, a împlinit 100 de ani, vineri 2 decembrie 2022. Acesta a fost vizitată de primarul Gabriel Pleșa, care i-a oferit un tort, flori și un cadou din partea primăriei. 

”Am sărbătorit astăzi o aniversare deosebită, 100 de ani de viața ai doamnei Aurelia Pop, născută pe 2 decembrie 1922. Doamna Pop a avut o viața activă atât în

societate cât și în familie, fiind soție și mama a patru copii.

Am fost bucuros să pot să-i ofer un mic cadou cu ocazia acestei aniversari și am vizitat-o împreună cu colegii de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Incident la Congresul AUR de la Alba Iulia. Un participant a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut pe scări

Publicat

azut la pamant 1000x600.jpg

Un participant la congresul AUR care s-a ținut la Alba Iulia a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut pe scările din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. 

Mai exact, din câte se pare, bărbatul a căzut pe scările din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

Din imaginile surprinse și postate de Antena 3 pe YouTube se poate observa cum bărbatul este ridicat de la pământ de mai mulți colegi.

De asemenea se mai poate auzi cum un alt membru spune să fie ridicat ușor de la pământ, iar un altul îi spune că are nevoie de un scaun. Din câte se pare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ANIVERSARE. Centrul de Studii Indiene al UBB Cluj-Napoca împlinește 8 ani. Oferă cursuri de civilizație indiană

Publicat

india e1669977627469.jpg

Centrul de Studii Indiene al Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca împlinește, vineri, 8 ani de la înființare, a anunțat directorul acestuia, Mihaela Gligor. 

”În decembrie 2014 mă aruncam în necunoscut, având ca plasă de siguranță doar pasiunea mea pentru India.
Pe 2 decembrie 2014, când anunțam deschiderea Cluj Center for Indian Studies at UBB, habar nu aveam ce responsabilitate uriașă îmi asumam. La deschiderea oficială, ce a avut loc pe 11 decembrie 2014, au venit primele întrebări: „vor fi cursuri, workshop-uri, schimburi, publicații”? Am răspuns că da, dar habar nu aveam…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prim-ministrul finlandez: Războiul din Ucraina arată că Europa „nu este suficient de puternică”

Publicat

sanna marin
Arhivă foto

Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, a făcut vineri un bilanţ „foarte sincer” al capacităţilor Europei în lumina războiului Rusiei împotriva Ucrainei, considerând că Europa „nu este suficient de puternică” să stea singură în faţa Moscovei, relatează France Presse.

În vizită în Australia, lidera ţării candidate la aderarea la NATO a subliniat că invazia şi ocuparea Ucrainei vecine de către Rusia a scos la iveală slăbiciunile şi erorile strategice ale Europei faţă de Moscova.

„Trebuie să fiu foarte sinceră (….) cu dumneavoastră, Europa nu este suficient de puternică în acest moment, am avea probleme fără Statele Unite”, a spus ea la Lowy Institute, un think-tank din Sydney.

Dna Marin a insistat că Ucraina trebuie să fie ajutată prin „toate mijloacele”, adăugând că Statele Unite au jucat un rol central în furnizarea de arme Kievului, a mijloacelor financiare şi ajutorului umanitar necesar pentru a opri înaintarea Rusiei.

„Trebuie să ne asigurăm că întărim de asemenea aceste capacităţi în ceea ce priveşte apărarea europeană, industria europeană de apărare şi că putem face faţă diferitelor tipuri de situaţii”, a spus ea.

Prim-ministrul finlandez: Războiul din Ucraina arată că Europa „nu este suficient de puternică”. Finlanda şi-a câştigat independenţa faţă de Rusia în urmă cu aproape 105 de ani

Finlanda şi-a câştigat independenţa faţă de Rusia în urmă cu aproape 105 de ani şi, deşi în mare parte slab înarmată, a provocat pierderi grele armatei sovietice invadatoare la scurt timp după aceea, potrivit AFP.

Şefa guvernului finlandez a criticat politicile Uniunii Europene care pun accentul pe importanţa angajamentului cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a spus că blocul ar trebui să asculte statele membre ce făceau parte din Uniunea Sovietică până la prăbuşirea acesteia.

De la aderarea la Uniunea Europeană în 2004, naţiuni precum Estonia şi Polonia au cerut celorlalţi membri ai UE să adopte o atitudine mai dură faţă de Putin, o poziţie temperată de Franţa, Germania, Italia şi Grecia, care favorizează legăturile economice mai strânse cu Moscova.

„De mult timp, Europa construieşte o strategie faţă de Rusia pentru a ne strânge legăturile economice, pentru a cumpăra energie de la Rusia (…), ne-am gândit că asta ar preveni un război”, dar această abordare s-a dovedit a fi „total greşită”, a criticat dna Marin.

„Nu le pasă de legăturile economice, nu le pasă de sancţiuni. Nu le pasă de nimic din toate astea”, a adăugat ea. Agerpres

Citește mai departe