Connect with us

EVENIMENT

În săptămâna 18 – 24 decembrie, s-au înregistrat 2.766 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că, în intervalul 18-24 decembrie, s-au înregistrat 62.287 de cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii). Aceasta reprezintă o scădere cu 19,9% față de aceeași perioadă a sezonului precedent (77.715 cazuri) și o reducere cu 33,8% comparativ cu săptămâna imediat anterioară (94.047 cazuri).

În săptămâna 18 – 24 decembrie, s-au înregistrat 2.766 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ 2.685 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 1.230 înregistrate în săptămâna precedentă.

Cazurile de gripă clinică au fost raportate de 34 de judeţe, cele mai multe fiind în municipiul Bucureşti (1.286) şi în judeţele Prahova (307), Maramureş (178), Timiş (194), Galaţi (159) şi Constanţa (121).

De asemenea, s-au înregistrat 27 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu unul mai mult faţă de săptămâna precedentă şi cu 11 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent, şi 97 de cazuri de gripă confirmată de laborator (şapte cu virus gripal AH1, zece cu virus gripal AH3, 79 cu virus A nesubtipat şi un caz cu virus gripal B).

Două decese noi confirmate cu virus gripal

Conform INSP, de la începutul sezonului au fost raportate 195 de cazuri de gripă confirmate de laborator (25 cazuri cu virus gripal AH1, 31 cazuri cu virus gripal AH3, şapte cazuri cu virus gripal B, 132 cazuri cu virus gripal A nesubtipat), patru coinfecţii de virus gripal cu SARS-CoV-2, trei coinfecţii de virus gripal cu VRS şi două coinfecţii de virus gripal cu SARS-CoV-2 şi VRS.

Au fost comunicate două decese noi confirmate cu virus gripal.

Până în prezent, au fost comunicate cinci decese confirmate cu virus gripal: unul tip A, subtip H1, unul tip A, subtip H3, şi trei tip A, nesubtipat.

Până la data de 24 decembrie, potrivit INSP, au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 1.035.261 persoane vaccinate antigripal, din care 1.012.186 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Salariul minim brut crește la 3.700 de lei de la 1 iulie. Anunțul premierului, după consultări cu sindicate și patronate

Publicat

salariul minim brut crește la 3.700 de lei de la

Salariul minim brut crește la 3.700 de lei de la 1 iulie, a anunțat, joi, premierul Marcel Ciolacu. Este una dintre deciziile luate alături de sindicate și patronate, în Consiliul Tripartit.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Tur virtual în casa unde a trăit „Crăișorul Munților”. Emil Boc: Avram Iancu suntem toți

Publicat

centrul memorial avram iancu.jpg

Primarul Emil Boc i-a dus pe clujeni într-o „plimbare” virtuală în casa unde a locuit Avram Iancu la Cluj pe vremea când era student. Aici, Primăria amenajează un centru memorial dedicat „Crăișorului Munților”.

Primăria Cluj-Napoca va inaugura la toamnă Centrul Memorial Avram Iancu, amenajat într-o casă de pe strada cu același nume, unde revoluționarul român a locuit în timpul studenției.


„Mă aflu pe strada Avram Iancu din Cluj-Napoca la numărul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pensia Socială în România: Ghid Complet despre cum se obține Indemnizația socială pentru pensionari în 2024

Publicat

pensia socială în românia: ghid complet despre cum se obține

Românii care au nevoie de sprijin financiar la bătrânețe și nu au contribuit suficient la sistemul de pensii pot beneficia de indemnizația socială pentru pensionari.

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 50.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au rămas fără permis

Publicat

peste 100 de șoferi trași pe dreapta de polițiștii din

Polițiștii și jandarmii din Alba au dat, în ultimele 24 de ore, amenzi de peste 50.000 de lei. Au continuat acțiunile în sistem integrat și au verificat sute de persoane și mașini.

În cadrul activităților...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe