Connect with us

EVENIMENT

În trei zile, amenzi de 90.000 de lei pentru nerespectarea în Bucureşti a restricţiilor de către şoferii de camioane şi TIR-uri

Publicat

112 1000x600
Arhivă foto

Poliţia Locală Bucureşti a aplicat, în ultimele trei zile, amenzi în valoare de 90.000 lei, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie privind autovehiculele de mare tonaj.

„Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au surprins în trafic 28 şoferi care conduceau ilegal, în zone restricţionate, autovehicule cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 tone. Cuantumul total al amenzilor aplicate a fost de aproape 90.000 de lei”, potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES.

Echipaje din cadrul Serviciilor Circulaţie Rutieră, Control Transporturi şi Protecţia Mediului derulează zilnic acţiuni pentru a verifica respectarea prevederilor HCGMB 134/2004 privind autorizarea accesului în zone cu restricţii de tonaj.

Conform Poliţiei Locale, tot mai multe maşini de mare tonaj circulă fără autorizaţie sau fără respectarea traseelor şi intervalelor orare impuse.

„Acest lucru generează poluare, degradează prematur suprafaţa carosabilă, creează abuteiaje şi produce disconfort celorlalţi participanţi la trafic”, explică sursa citată.

În 2021, pentru încălcarea HCGMB 134/2004 privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone în municipiul Bucureşti, s-au aplicat 564 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.729.500 de lei. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Scandalul lipsei de apă în Alba: Oamenii nu mai rezistă la secetă, autoritățile ”se fac că plouă”

Publicat

scandalul lipsei de apă în alba: oamenii nu mai rezistă

Fără apă de trei săptămâni. Așa stau oamenii din partea de sus a satului Ohaba, din județul Alba. Dar nu sunt singurii. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Panouri fotovoltaice montate pe acoperișul Parkingului Hașdeu din Cluj-Napoca. Investiție

Publicat

panouri 1.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, și viceprimarul Dan Tarcea prezintă, marți, primele panouri fotovoltaice montate pe acoperișul Parkingului Hașdeu, de pe strada Păstorului din Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca a derulat în acest an un amplu program finanțat cu fonduri norvegiene(85%) de montare panouri fotovoltaice pe clădirile publice ale municipiului.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Miercuri: Restricții de circulație la nodul rutier Gilău, direcția de ieșire din Autostrada A3 în DN 1, spre Cluj-Napoca

Publicat

miercuri: restricții de circulație la nodul rutier gilău, direcția de

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a transmis că miercuri, 24 iulie, vor fi instituite restricții de circulație pe A3, Nod Rutier Gilău, Bretea A (direcția A3 ieșire în DN 1 spre Cluj-Napoca), în intervalul orar 08:00 – 18:00.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până în 19 august: Caniculă și furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea în românia până în 19 august: caniculă și furtuni.

Vremea în România până în 19 august: Caniculă și furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Urmează perioade în care vor alterna zilele caniculare cu cele în care își va face simțită prezența instabilitatea atmosferică accentuată.

Citește mai departe