Connect with us

EVENIMENT

În ultimele 24 de ore, Italia a înregistrat 260 de noi decese din cauza COVID-19, cea mai scăzută cifră după 14 martie

Publicat

Italia a înregistrat 260 de decese din cauza epidemiei de COVID-19, în ultimele 24 de ore, fiind cea mai scăzută cifră după 14 martie când peninsula deplânsese 175 de morţi, potrivit France Presse.

Din 14 martie, Italia a înregistrat în fiecare zi peste 300 de morţi, atingând culmi de 1.000 de decese, la un total de 26.644 de morţi, potrivit bilanţului publicat duminică de protecţia civilă.

Numărul persoanelor diagnosticate în prezent ca pozitive pentru noul coronavirus a crescut în schimb, după şase zile consecutive de scădere, atingând 106.103, adică cu 256 mai mult decât sâmbătă.

Totalul cazurilor – de contaminări, vindecări şi decese – este de 197.675.

Regiunea cea mai afectată rămâne Lombardia cu aproape jumătate din decesele înregistrate în toată peninsula, adică 13.325 de morţi, urmată de Emilia-Romagna, cu 3.386 de morţi şi Piemont, cu 2.823 de morţi.

„Am obţinut un rezultat foarte important, trebuie acum să încercăm să menţinem riscul la fel de scăzut pe cât posibil şi să evităm o nouă creştere a numărului de infecţii, stabilizând numărul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă”, care se ridică în prezent la 2.009 persoane, a comentat Franco Locatelli, preşedintele Consiliului superior al sănătăţii (CSS), un organ consultativ al guvernului.

„În pofida progreselor, încă nu am ieşit din această furtună. Trebuie să continuăm măsurile de distanţare socială şi alte măsuri care au dat rezultate concrete în lupta împotriva virusului”, a avertizat expertul.

Şeful guvernului, Giuseppe Conte, urmează să susţină o conferinţă de presă în cursul serii pentru a anunţa etapele de ieşire din izolare a ţării, care ar urma să înceapă la 4 mai. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Tragedie în Neamț! A scăpat de război și a murit în România

Publicat

medic familie petrestii de jos.jpg

Un refugiat din Ucraina cazat la Piatra-Neamţ a decedat, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în urma unor afecţiuni medicale grave.

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a declarat că bărbatul, în vârstă de 65 ani, a fost internat în spital pe 18 mai, în secţia de chirurgie vasculară, în vederea unei intervenţii chirurgicale.

 

Tragedie în Neamț! A scăpat de război și a murit în România: declarația prefectului

„Vineri, după şedinţa de dializă a fost transferat pe ATI. În această dimineaţă, la 5,40, a făcut stop cardio-respirator. Prezenta multe comorbidităţi. Rudele doresc să îl incinereze”, a precizat prefectul Vasile-Adrian Niţă. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi ajutoare pentru Ucraina și pentru refugiații din România

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat sâmbătă două hotărâri prin care se acordă ajutoare în materiale sanitare Ucrainei și în alimente refugiaților ucraineni din România.

Potrivit CNSU, în ședința de sâmbătă au fost adoptate hotărârile pentru acordarea de asistență internațională gratuită pentru Ucraina și pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina.

 

Noi ajutoare pentru Ucraina și pentru refugiații din România: măști chirurgicale, viziere și combinezoane medicale

 

Astfel, Guvernul României, prin intermediul MAI, MAE și IGSU, va trimite în Ucraina măști chirurgicale, viziere și combinezoane medicale.

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va primi mălai, făină, orez, zahar, ulei alimentar și diferite tipuri de conserve. Acestea vor fi utilizate pentru asigurarea hranei refugiaților ucraineni. Mediafax

Citește mai departe

EDUCATIE

Facultatea se va face și online. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Publicat

sorin cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura, într-o anumită pondere, şi online.

„Sunt sigur că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (…) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară, în funcţie de specificul fiecărui domeniu – medicină, socio-umane, inginerie, va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual. O să faceţi o parte dinte activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, organizat la Palatul Parlamentului de Uniunea Studenţilor din România.

 

Facultatea se va face și online. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu: precizările ministrului

El a precizat că verificarea îndeplinirii standardelor va fi realizată, în cel mult cinci ani, atunci când vine rândul evaluării instituţionale.

„Nu vom aştepta ca ARACIS să facă evaluări pentru a verifica noile standarde în fiecare universitate – noile standarde reprezintă o obligaţie şi trebuie realizate înainte de începerea noului an universitar -, ci vom aborda o variantă necesară în societatea românească, aceea a încrederii: universităţile îşi asumă, iniţiind acest proces combinat, prezenţă fizică-activităţi online, respectă standardele care vor fi cunoscute la începerea anului universitar, urmând să probeze acest lucru, într-un an, doi sau maximum cinci, când vine rândul evaluării instituţionale”, a adăugat Cîmpeanu. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Coliziune în Târgu Mureș între o mașină și o motocicletă

Publicat

mss

Accident, sâmbătă, în Târgu Mureș. O coliziune s-a produs între o mașină și o motocicletă.

Pompierii anunță că asigură măsurile PSI la accidentul produs pe strada Gheorghe Doja.

mss

Este vorba despre o tamponare produsă între un autoturism și o motocicleta.

ms

În urma impactului o persoană a fost rănită.

Citește mai departe