Connect with us

EVENIMENT

În weekend, doar muzică ambientală la terasele din Vama Veche, pentru a diminua riscul extinderii coronavirusului

Publicat

Pentru a se diminua riscul extinderii noului coronavirus, de la sfârşitul acestei săptămâni, la beach-barurile din Vama Veche va fi asigurată doar muzică ambientală, decizia fiind luată în unanimitate de agenţii economici din zonă, a informat joi Primăria Limanu.

„Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării. Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- CoV-2, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă. A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Limanu.

Potrivit primarului comunei, Daniel Gheorghe Georgescu, scopul respectivei măsuri este de menţinere a Vămii Vechi drept destinaţie turistică sigură pentru sezonul estival 2020.

„Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparţine şi a venit pe fondul unei capacităţi restrânse de a gestiona cu forţe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Ştim că de vineri seara şi până duminică Vama Veche este o destinaţie extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăţi în respectarea recomandărilor legate de distanţarea socială. Locaţiile vor fi deschise, însă propunem turiştilor un alt mod de a se destinde. (…) Este un exerciţiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menţine Vama Veche drept destinaţie sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri şi sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a declarat Georgescu.

Conform sursei citate, Primăria Comunei Limanu a demarat şi campania de conştientizare şi informare asupra importanţei respectării regulilor de igienă şi de distanţare socială „No more free hugs”. Campania se adresează atât localnicilor şi agenţilor economici, cât şi turiştilor.

„Cei care iubesc Vama şi 2 Mai-ul trebuie să înţeleagă că suntem cu toţii expuşi. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconştienţa poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel şi către autorităţile centrale, care au anunţat public că Vama Veche şi 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniţi şi să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situaţia. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forţă majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta criză şi fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autorităţile responsabile”, a mai spus primarul comunei Limanu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Construcția unui nou sediu pentru Tribunalul Alba: CNI va implementa proiectul, finanțat prin PNRR

Publicat

construcția unui nou sediu pentru tribunalul alba: cni va implementa

Construcția unui nou sediu pentru Tribunalul Alba: CNI va implementa proiectul, finanțat prin PNRR.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a rămas o femeie din Aiud fără bani și bijuterii prin ”Metoda Colindul”. Două persoane au fost trimise în judecată

Publicat

cum a rămas o femeie din aiud fără bani și

Două femei au fost trimise în judecată, după ce au pus în scenă o metodă de furt la Aiud. Este vorba despre o metodă folosită în preajma sărbătorilor. Dosarul a primit undă verde, din partea magistraților Judecătoriei Aiud. 

Mai exact, în data de 19 aprilie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au trecut dosarul de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Cele două femei au acționat la începutul lunii decembrie a anului 2021. Acestea au intrat în casa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Emil Boc: Lucrările la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă, în prag de finalizare. La ce stadiu e Valea Chintăului

Publicat

strada g verdi.jpg

Lucrările de modernizare la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă sunt în prag de finalizare, anunță primarul Emil Boc. De asemenea, continuă lucrările și la strada Valea Chintăului.

Investițiile în modernizarea acestor artere se ridică la 31 milioane de euro.

Emil Boc: Lucrările la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă, în prag de finalizare. La ce stadiu e Valea Chintăului

Pentru străzile G. Verdi, V. Seacă și V. Chintăului au fost realizate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Admitere la școala de agenți de poliție 2024: înscrieri până în 14 mai. Acte necesare, calendar probe, condiții pentru candidați

Publicat

admitere la școala de agenți de poliție 2024: înscrieri până

Admitere la școala de agenți de poliție 2024: Până în 14 mai, candidații care doresc să devină agenți de poliție pot transmite cereri de înscriere. Sunt disponibile 1880 de locuri la cele trei școli postliceale.

Admiterea se organizează în perioada aprilie – iulie. Cererile de înscriere se trimit la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane)…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe