Connect with us

EVENIMENT

Încă 350.000 de români vor primi carduri de energie. Lista beneficiarilor a fost actualizată

Publicat

carduri de energie

Lista beneficiarilor cardului de energie a fost actualizată după colectarea declaraţiilor pe propria răspundere şi alţi 350.000 de români urmează să primească sprijinul, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

„Pentru situaţiile în care nu s-a putut stabili câţi oameni stau la aceeaşi locuinţă, Poşta Română a demarat un proces naţional de colectare a unor declaraţii pe propria răspundere, în care potenţialii beneficiari au prezentat situaţia clară a locului de consum. Poşta a strâns 458.323 astfel de declaraţii, iar în urma verificării lor s-au descoperit 350.738 noi locuri de consum eligibile, pentru care se vor distribui cardurile în următoarele zile.

Alte aproximativ 1,7 milioane de gospodării au primit deja cardul de energie”, se arată în comunicatul MIPE.

În această perioadă, Poşta Română a emis 590.087 înştiinţări privind neeligibilitatea (303.678 înştiinţări pentru persoanele cu venit peste 2.000 lei şi 286.409 înştiinţări în cazul în care venitul mediu pe loc de consum este mai mare de 2.000 lei), care vor fi distribuite în toată ţara până la 7 martie.

Dacă la un loc de consum sunt luate în calcul veniturile unei persoane care nu mai locuieşte acolo, se recomandă reglementarea juridică a situaţiei reale sau solicitarea unei anchete sociale la primărie, care să stabilească numărul şi persoanele care locuiesc în fapt la locul de consum.

Rezultatul se transmite la Poştă, iar ulterior se actualizează lista.

„Odată cu transmiterea înştiinţărilor pentru cei care nu sunt eligibili, marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaţionalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilităţi.

În tot acest timp în care Poşta a emis şi distribuit cardurile de energie, au fost colectate peste 450.000 de declaraţii pe propria răspundere, în baza cărora s-au descoperit alţi 350.000 de beneficiari eligibili.

Cât de repede, Poşta le va emite şi distribui cardul, pentru ca şi ei să intre în posesia ajutorului.

De asemenea, dacă printre cei 590.000 de oameni care primesc înştiinţare sunt locuinţe unde figurează locatari care de fapt nu stau acolo, dar venitul le este luat în calcul, trebuie să ştie că pot solicita anchetă socială şi li se va clarifica situaţia. Numărul de call center 0319966 este disponibil şi pot solicita acolo mai multe detalii.

Mă bucur că toate aceste obstacole sunt depăşite cu succes şi măsura funcţionează aşa cum speram. Corelarea bazelor de date la un asemenea nivel este o premieră pentru noi şi era un demers necesar, care ne va ajuta şi pentru alte măsuri pe care Guvernul le pregăteşte în viitor”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Peste 225.000 de plăți efectuate în mai puțin de două săptămâni

Potrivit MIPE, de la 20 februarie, data de la care se pot utiliza cardurile de energie, s-au efectuat peste 225.000 plăţi, în valoare totală de peste 71 milioane lei. Valoarea medie a unei plăţi este de 313 lei.

Beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalităţi: direct la poştaş (luna aceasta, cel puţin 9.000 de poştaşi vor avea în posesie cititoare optice pentru ca beneficiarii să poată efectua plata direct de la domiciliu), la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, sau online.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Pentru a beneficia de sprijin, venitul net/coabitant la nivelul unui loc de consum nu trebuie să depăşească 2.000 lei/lună.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, dă startul noului sezon fantastic de golf

Publicat

theodora golf club, cel mai mare resort de golf din

Cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, anunță deschiderea terenului de golf și startul unui nou sezon fantastic. Începând cu 31 martie 2024, jucătorii de golf din România și din străinătate, de orice vârstă și nivel de experiență, se pot reîntoarce pe teren pentru a juca pe cele 18 parcursuri în lungime totală de 6.518 m și pe driving rage, pentru a se reacomoda și antrena.

„Suntem încântați să dăm startul unui nou sezon fantastic de golf. Echipa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu de vegetație uscată în comuna Livezile. Pompierii din Aiud intervin cu o autospecială

Publicat

incendiu de vegetație într un sat de lângă blaj. pompierii intervin

Un incendiu de vegetație uscată a fost semnalat vineri, în jurul orei 11:50, în comuna Livezile. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Livezile, Valea Răchișului.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Publicat

bazin olimpic 2 e1689574942156.jpg

Bazinul Olimpic din Grigorescu s-a deschis pentru public vineri, 29 martie, anunță RADP Cluj-Napooca.

Clienții care au abonamente achiziționate până la momentul închiderii bazinului, resepctiv 16 decembrie 2023, pot utiliza aceste abonamente până la epuizarea intrărilor neefectuate, dar maxim 2 luni.

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Potrivit reprezentanților RADP Cluj-Napoca, orarul de funcționare a bazinului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezultate olimpiade în Alba 2024 – școli și clase cu predare în maghiară sau germană. Elevii premiați la etapa județeană

Publicat

rezultate olimpiade în alba 2024 – școli și clase cu

Rezultate olimpiade pentru minorități în Alba 2024: Peste 90 de elevi din Alba au participat la etapele județene ale olimpiadelor organizate pentru minorități. Cei care au luat premiu I s-au calificat la etapele naționale. 

Un elev din Alba a obținut și premiul III la o etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru școli/secții cu predare în limba maghiară. Este calificat la etapa internațională.

Inspectoratul Școlar Județean Alba a prezentat rezultatele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe