EVENIMENT
Încă o țară relaxează restricţiile privind intrarea în ţară şi utilizarea măştii sanitare

Turiştii care călătoresc în Thailanda vor trebui de la 1 iulie să prezinte doar certificatul de vaccinare anti-COVID-19 sau un test cu rezultat negativ, a anunţat vineri Guvernul de la Bangkok, care a decis, de asemenea, să renunţe la obligativitatea de purtare a măştilor sanitare în spaţiile publice, informează DPA.
Turiştii care călătoreau în Thailanda erau obligaţi până acum să se înregistreze online pentru a obţine un permis sanitar valid şi să cumpere o asigurare medicală care să acopere costurile generate de o posibilă infectare cu noul coronavirus şi carantina aferentă. Aceste restricţii vor fi anulate.
Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut constant în această ţară în ultimele săptămâni. Vineri, autorităţile sanitare thailandeze au raportat aproximativ 1.900 de cazuri şi 19 decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore.
Încă o țară relaxează restricţiile privind intrarea în ţară şi utilizarea măştii sanitare: speră să atragă mai mulţi turişti
Ca urmare, Guvernul de la Bangkok a decis ca barurile şi alte unităţi de divertisment să nu mai fie obligate să se închidă la miezul nopţii şi vor putea să funcţioneze până la ora locală 02:00 începând din data de 1 iulie.
De asemenea, măştile sanitare nu mai sunt obligatorii în spaţiile publice.
Thailanda speră că relaxarea acestor restricţii va atrage mai mulţi turişti. Ministrul Turismului din această ţară, Phiphat Ratchakitprakarn, a spus că Thailanda speră să primească cel puţin 7,5 milioane de turişti până la sfârşitul anului.
Industria turismului are o importanţă uriaşă pentru economia thailandeză. În 2019, anul care a precedat pandemia de coronavirus, ce a afectat grav acest sector de activitate, 40 de milioane de persoane au călătorit în Thailanda, o ţară ale cărei plaje, temple şi regiuni acoperite de junglă sunt foarte apreciate de pasionaţii de călătorii şi de vacanţe. AGERPRES
EVENIMENT
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.
După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.
Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic
În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.
Programele de studii…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro