Connect with us

ACTUALITATE

Încă șase utilizatori de trotinete electrice au fost amendați de polițiștii de la Botoșani

Publicat

trotineta 1.jpg

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani au anunțat că au organizat o acțiune în municipiul Botoșani pentru prevenirea și sancționarea abaterilor la regimul rutier, comise de către pietoni, bicicliști, motocicliști și utilizatorii de trotinete electrice.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 145 de persoane, verificate peste 100 de autoturisme și peste 40 de biciclete, trotinete electrice și motociclete.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Dintre sancțiuni, 6 au fost aplicate utilizatorilor de trotinete electrice pentru circulația pe trotuare care nu erau prevăzute cu pistă pentru bicicletă și pentru faptul că circulau doua persoane pe o trotinetă. Totodată, polițiștii au reținut 2 certificate de înmatriculare și un permis de conducere”,  au explicat polițiștii de la Botoșani.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Mai multe oraşe australiene sunt ameninţate de incendii masive de vegetaţie

Publicat

hunedoara: creştere „alarmantă” a incendiilor de vegetaţie uscată
fotografie cu caracter ilustrativ

Potrivit informațiilor furnizate de Reuters, vineri au fost emise noi ordine de evacuare pentru zeci de localități rurale din Australia. Aproximativ 1.000 de pompieri sunt angajați în continuare în lupta împotriva unui incendiu de vegetație în statul Victoria, care a cauzat distrugerea proprietăților, pierderea de vieți animale și amenință să se extindă către orașele din acea regiune.

Peste 2.000 de persoane au părăsit joi mai multe localităţi din vestul statului Victoria, după ce au fost emise ordine de evacuare de urgenţă, prin care rezidenţii au fost îndemnaţi să plece din zonă când încă mai puteau să facă acest lucru în siguranţă şi să se îndrepte spre est, către centrul regional din apropiere, Ballarat, situat la 95 km vest de Melbourne.

Pompierii, sprijiniţi de peste 50 de aeronave, încercau vineri să limiteze acel incendiu masiv. Aproximativ 11.000 de hectare (110 km2) au fost devastate de flăcări, au declarat autorităţile australiene.

„Din păcate, primim rapoarte despre pierderi materiale care încep să ne parvină”, a declarat premierul statului Victoria, Jacinta Allan, în timpul unei conferinţe de presă.

„Având în vedere natura activă a incendiului şi terenul dificil din zonă, va fi nevoie de ceva timp pentru a evalua amploarea totală a pagubelor”, a adăugat ea.

Cel puţin două şcoli au fost închise

Cel puţin două şcoli au fost închise, iar elevii din patru unităţi de învăţământ au fost mutaţi în alte şcoli, în timp ce aproximativ 5.000 de proprietăţi au rămas fără curent electric în statul Victoria.

Vânturile mai puternice decât se aşteptau meteorologii au făcut ca incendiile să se propage mai repede şi mai aproape de oraşe, în timp ce echipele de urgenţă i-au îndemnat pe localnici să se adăpostească în case dacă nu pot să plece din zonele afectate.

Un front de aer rece provenit din largul coastei de sud a Australiei s-a mutat peste noapte în regiunile din estul ţării, care se luptă cu incendiile de vegetaţie, ducând la scăderea temperaturilor, însă vânturile puternice au continuat să alimenteze incendiile.

„Din nefericire, acele vânturi nu au scăzut în intensitate acolo unde am crezut noi că se va întâmpla acest lucru şi asta a făcut ca focul să accelereze acolo unde a făcut-o”, a declarat Jason Heffernan, directorul departamentului de pompieri din statul Victoria.

Echipele de urgenţă vor începe să întocmească bilanţul pagubelor începând de vineri, deşi primele rapoarte indică deja pierderi semnificative de şoproane şi animale, deoarece incendiul se extinde pe suprafeţe ocupate de mai multe ferme, a declarat Jason Heffernan. A fost confirmată distrugerea unei case. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 13,2% în 2023

Publicat

Arhivă foto

Potrivit anunțului făcut vineri de către Institutul Național de Statistică, cifra de afaceri din serviciile de piață, în principal destinate întreprinderilor, a înregistrat anul trecut o creștere nominală de 13,2%, comparativ cu anul 2022.

Avansul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a fost generat de creşterile înregistrate în alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+16,3%), activităţile de transporturi (+9,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,8%) şi activităţile de comunicaţii (+4,2%).

În luna decembrie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut ca serie brută cu 5%, în termeni nominali, faţă de luna noiembrie 2023, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+12,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+11,2%) şi din activităţile de comunicaţii (+3%).

Scăderi au fost înregistrate în activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-9,7%) şi activităţile de transporturi (-6%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,6%.

Potrivit datelor INS, în decembrie 2023, comparativ cu decembrie 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 13,5%, datorită creşterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+18,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+17,6%), activităţile de transporturi (+8,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+2,1%) şi din activităţile de comunicaţii (+0,4%).

Pe serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut pe ansamblu în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, în termeni nominali, cu 14,5%. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Franţa şi Polonia cer UE să monitorizeze mai atent producţia de cereale a Ucrainei

Publicat

cereale
fotografie cu caracter ilustrativ

Franța este aproape să obțină acordul Uniunii Europene pentru o supraveghere mai riguroasă a producției de cereale din Ucraina, într-un moment în care blocul comunitar intenționează să prelungească suspendarea taxelor de import pentru produsele ucrainene cu încă un an, conform informațiilor transmise de Bloomberg.

La reuniunea de miercuri a ambasadorilor statelor membre, Franţa ar fi cerut Executivului comunitar să publice în mod regulat informaţii cu privire la importurile de produse din Ucraina care sunt sensibile pentru statele membre, au dezvăluit surse din apropierea acestui dosar.

La rândul său, Polonia, care a spus că ar prefera ca propunerea Franţei să se aplice la un număr mai mare de produse, a avertizat că sprijinul fără precedent oferit Kievului riscă să îi radicalizeze pe fermierii europeni, au adăugat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Într-un moment în care ţările membre cer o mai bună gestionare a importurilor de produse alimentare din Ucraina, Comisia Europeană vrea să prelungească, pentru încă un an, scutirea de la plata taxelor şi cotelor pentru importurile de produse ucrainene.

Însă intrările de produse ucrainene constituie un subiect delicat pentru ţara vecină Polonia, unde fermierii au blocat punctele de trecere a frontierei, ceea ce a forţat Guvernul de la Varşovia să ceară ajutorul Bruxelles-ului pentru a calma tensiunile.

Fermierii polonezi au cerut închiderea graniţelor

Deşi cerealele ucrainene sunt autorizate doar să tranziteze prin Polonia în drum spre porturile de la Marea Baltică sau alte părţi din Europa, fermierii polonezi au cerut închiderea graniţelor şi pentru alte produse alimentare ucrainene, inclusiv zahăr şi fructe congelate.

Fermierii polonezi susţin că multe din importurile de alimente sunt de calitate inferioară sau expediate ilegal.

Sursele citate de Bloomberg susţin că Executivul comunitar a salutat propunerea Franţei de a monitoriza mai atent cerealele din Ucraina şi a confirmat că nu există planuri referitoare la prelungirea scutirii de taxe acordată Ucrainei, dincolo de 2025.

În schimb, UE are de gând să negocieze cu Ucraina un acord reciproc de liberalizare a comerţului într-un moment în care UE analizează cererea Ucrainei de a deveni ţară membră.

Miniştrii europeni ai Agriculturii urmează să se întâlnească luni la Bruxelles pentru a discuta modalităţile prin care să răspundă la actuala criză din sectorul agricol. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Admitere la ACADEMIA de POLIȚIE 2024: Au fost publicate condițiile de înscriere, probele de concurs, reguli și calendarul

Publicat

academia de politie.jpg

Au fost publicate condițiile în care se organizează admiterea la facultățile Academiei de Poliție în acest an iar etapele de concurs cuprind evaluarea performanței fizice, proba scrisă și examinarea medicală, relatează alba24.ro.

Anterior, candidații trebuie să fie declarați apți din punct de vedere psihologic.

Recrutările se fac de către compartimentele/responsabilii de resurse umane din cadrul

  • inspectoratelor de poliție
  • inspectoratelor pentru situații de urgență
  • inspectoratelor de jandarmi
  • penitenciare
  • IGPR

în funcție de specialitatea pentru care optează candidatul și domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate

Depunerea documentelor pentru dosarele de recrutare se face până în 2 august. Anterior se depun cererile de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe