Connect with us

EVENIMENT

Încă un bărbat atacat de urs în Harghita. A fost rănit grav și operat

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat de 53 de ani din Harghita a fost atacat, duminică, de un urs, în localitatea Căpâlnița. Atacul vine la doar două zile după ce un alt bărbat a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme de lângă localitatea Săcel.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

„Ursul a atacat din nou la Căpâlnița! Azi, 20 iunie, un bărbat de 53 de ani și câinele acestuia au fost atacați de urs la Căpâlnița, într-o zonă împădurită numită Strung. Bărbatul verifica gardul electric și animalele în timp ce s-a produs atacul. Bărbatul rănit a primit îngrijiri de urgență și apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, fiind suspus unei intervenții chirurgicale ce a durat aproximativ o oră”, a anunțat Borboly.

Potrivit acestuia,m bărbatul are leziuni toracice, o leziune mai profundă și răni în zona coastelor, dar acestea nu au fost rupte.

„Pe suprafața corpului pot fi observate zgârieturi superficiale, posibil că a fost atacat din lateral de urs. Starea pacientului este stabilă. Mulțumesc echipei spitalului pentru intervenția promptă. Sunt necesare acțiuni și măsuri rapide și concrete din partea ministerului”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Atacul vine la doar două zile după ce un alt bărbat a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme de lângă localitatea Săcel.

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Isaura, o fată de 13 ani din Cluj-Napoca, a dispărut de acasă. Dacă o vedeți, sunați la Poliție sau la 112

Publicat

pantir isaura ovidia e1710703208804.jpg

Isaura, o fată de 13 ani din Cluj-Napoca a dispărut, sâmbătă, de acasă, și nu a mai revenit, Poliția făcând apel la clujeni să ajute la găsirea ei. 

”La data de 16 martie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul cănumita Isaura Ovidia Panțir, în vârstă de 13 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat la data de 16 martie a.c., în jurul orei 12.00, de pe strada Bobâlnei din municipiu, iar până în prezent nu a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Plafonarea prețurilor la energie: ANRE propune o perioadă de tranziţie de un an pentru ieşirea din schema de plafonare

Publicat

plafonarea prețurilor la energie: anre propune o perioadă de tranziţie

Plafonarea prețurilor la energie. Ministerul Energiei a lansat vineri, în dezbatere publică, un proiect de ordonanță pentru modificarea OUG 27/2022 privind plafonarea preţurilor la energie. Obiectivele acestuia vizează un preţ corect pe facturile românilor, în contextul scăderii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. De asemenea, se urmărește crearea cadrului pentru trecerea etapizată la o piaţă mai competitivă și se propune eliminarea „taxei pe soare”.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Future Economy Summit & Networking la Cluj. Clujenii interesați se mai pot înscrie la eveniment

Publicat

event.jpg

Ritmul și natura schimbărilor economice din era „instantului” pot crea provocări oamenilor de business în trasarea unei viziuni pe termen lung.

Future Economy Summit & Networking, event organizat prin platforma X Party and Networking (XPN) alături de Cluj IT Cluster, reunește în 21 martie la Cluj-Napoca, reprezentanți de top ai sectoarelor de business, academice si de reglementare din sfera tehnologiei și inovației, industriei si energiei pentru discutii tematice…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: În Cetatea Alba Carolina se găsesc opt ceasuri și cadrane solare, unele vechi de câteva sute de ani. Câte sunt funcționale

Publicat

foto: În cetatea alba carolina se găsesc opt ceasuri și

În Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia se găsesc nu mai puțin de opt ceasuri și cadrane solare, vechi și de câteva sute de ani. Două dintre acestea sunt încă funcționale. 

Ceasurile solare sunt cele mai vechi dispozitive utilizate pentru a măsura timpul. Acestea depind de rotația și mișcarea soarelui.

Pe măsură ce soarele se deplasează de la est la vest, umbra tijei indicatoare, denumită gnomon, se „așează” pe suprafața gradată a ceasului și indică orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe