Connect with us

EVENIMENT

Încă un caz de șoc anafilactic în Brașov: Un bărbat de 31 de ani a leșinat la 5 minute după vaccinare

PublicatÎncă un caz de șoc anafilactic a fost raportat în Brașov. Un bărbat de 31 de ani a leșinat la 5 minute după ce i-a fost administrată o doză de vaccin Pfizer.

Potrivit Prefecturii Brașov, bărbatul de 31 de ani a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. Reacția a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech.

Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

A fost solicitată intervenția echipei de resuscitare din serviciul UPU, iar bărbatul a fost stabilizat și ulterior supravegheat în Unitatea de Primiri Urgente a spitalulului. Spre seară, acesta a plecat acasă.

Potrivit Prefecturii Brașov, numărul cazurilor totale de reacții adverse post-vaccinale raportate în județ este de 119, dintre care două severe.

Un tânăr de 23 de ani din Brașov a suferit un şoc anafilactic marți după vaccinarea cu Pfizer-Biontech.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Explozie într-un apartament de bloc din Sighetu Marmației. O persoană, transportată la spital

Publicat

O persoană a fost transportată la spital, după o explozie produsă într-un apartament de bloc din Sighetu Marmației.

Potrivit ISU Maramureș, explozia nu a fost urmată de incendiu.

Proprietarul apartamentului, un bărbat de aproximativ 60 de ani, a fost transportat la Spitalul Municipal din localitate, de către un echipaj SMURD.

Din primele informații, cel mai probabil deflagrația s-a produs din cauza unei butelii.

Conform sursei citate, 6 persoane din 2 apatamente învecinate s-au autoevacuat.
La fata locului sunt reprezentanti ai Inspectoratului de Stat in Constructii, care evalueaza integritatea structurala a imobilului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cel mai mare iconostas ortodox din lume – la Catedrala Mântuirii Neamului

Publicat

sursa foto: basilica.ro

Catedrala Mântuirii Neamului deţine cel mai mare iconostas ortodox din lume, cu o lungime de 23,8 m şi o înălţime de 17,1 m, confirmă Academia Recordurilor Mondiale (Academy of World Records), potrivit Agenţiei de Ştiri Basilica a Patriarhiei Române.

Catapeteasma Catedralei Naţionale a fost realizată sub conducerea pictorului Daniel Codrescu, în decursul anului 2018.

Iconostasul cuprinde 45 de icoane realizate în stil bizantin şi aşezate pe patru registre. Mozaicul este realizat din tesere fabricate în atelierul Orsoni din Veneţia.

Catapeteasma va fi acoperită cu mozaic pe ambele părţi, însumând un total de 800 de metri pătraţi de pictură.

Academia Recordurilor Mondiale menţionează că, după ce catedrala va fi pictată integral, va deţine cea mai mare colecţie interioară de picturi în mozaic.

De asemenea, pe absida altarului este cea mai mare reprezentare a Maicii Domnului (Platytera) din România, cel puţin, având 16 metri de la bază până la vârful aureolei.

Catedrala Naţională a fost sfinţită la 100 de ani de la Marea Unire şi are hramurile Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor şi Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

Catedrala va fi dotată cu opt lifturi

Clopotele catedralei au o greutate totală de 33 de tone şi se află la o înălţime de 60 de metri.

Catedrala Naţională are 28 de uşi de bronz cu reprezentări iconografice, acestea urmând a fi coordonate de un sistem computerizat care va comanda deschiderea automată în caz de alarmă. De asemenea, catedrala are un total de 392 de ferestre.

În Altar, în piciorul Sfintei Mese este aşezată o listă cu peste 350.000 de nume ale eroilor români cunoscuţi, dar şi fragmente din moaştele Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi ale Mucenicilor de la Niculiţel.

Peste 110 milioane euro au fost investiţi în construcţia “la roşu”.

În prezent, se fac lucrări de pictură în interior, tencuiri şi placări cu piatră la exterior. Se lucrează la subsoluri şi la spaţiile exterioare ale catedralei, mai informează Basilica.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la o casă din Iași, provocat de un bărbat cu probleme psihice

Publicat

pompieri
Arhivă Foto

Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la o casă din municipiul Iași. O persoană cu probleme psihice a fost preluată de polițiști.

Potrivit ISU Iași, incendiu cu degajări de fum s-a produs la o locuință individuală P+1 aflată în municipiul Iași, pe strada Strugurilor.

O persoană cu probleme psihice a fost preluată de către echipajul de poliție prezent la locul intervenției. Aceasta nu prezenta alte afecțiuni medicale.

Potrivit presei locale, persoana care a provocat incendiul este un bărbat de 40 de ani, care a fost recent externat de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași. Se pare că bărbatul a dat foc casei în care locuia mama acestuia.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

Conform sursei citate, cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată.

La fața locului a intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj de salvare de la înaltime și un echipaj cu apă și spumă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fiica unui fost consilier PSD din Prahova, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare pentru evaziune

Publicat

Fiica unui fost consilier PSD din cadrul Consiliului Local (CL) Ploieşti a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 15 milioane de lei, faptele fiind comise în perioada 2006-2007.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a respins, marţi, ca nefondate recursurile formulate de Ana-Ruxandra Stanciu, fiică a fostului consilierul PSD Marilena Stanciu din cadrul CL Ploieşti, şi Aurelian Sandu, ambii administratori ai unor firme, dar şi recursul formulat de partea civilă ANAF împotriva sentinţei pronunţate la data de 7 septembrie 2020 în acest dosar.

La acea dată, instanţa de fond a condamnat-o pe Ana-Ruxandra Stanciu la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi a constatat că această faptă este concurentă cu cele pentru care inculpata a fost condamnată anterior prin decizia definitivă a Curţii de Apel Ploieşti din data de 25 februarie 2016.

În acest context, instanţa a dispus descontopirea pedepsei rezultante anterioare de patru ani şi şase luni închisoare în pedepsele componente şi, în final, contopirea acestora cu cea nouă, urmând ca inculpata să execute o pedeapsă de şase ani de detenţie.

De asemenea, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe inculpatul Aurelian Sandu, cu antecedente penale, tot la o pedeapsă de şase ani de închisoare.

Procurorii DNA Ploieşti i-au trimis în judecată pe cei doi inculpaţi în noiembrie 2017.

“În perioada 3 iulie 2006 – 16 noiembrie 2007, inculpata Stanciu Ana Ruxandra, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului prin neînregistrarea în evidenţele contabile a operaţiunilor comerciale desfăşurate (cu produse petroliere) şi a veniturilor aferente încasate”, se preciza, la acel moment, într-un comunicat al DNA.

Conform aceleiaşi surse, inculpaţii au cauzat un prejudiciu în sumă totală de 15.254.808 lei, din care 3.210.022 de lei reprezentând TVA de plată, 2.690.489 de lei – impozitul pe profit, 7.860.754 de lei – accize produse energetice şi 1.493.543 de lei – TVA aferentă accizelor stabilite suplimentar.

Ana-Ruxandra Stanciu şi Aurelian Sandu au fost condamnaţi definitiv în 2016 la patru ani şi şase luni de închisoare, respectiv patru ani de detenţie într-un dosar privind fraudarea unor firme de leasing.

AGERPRES

Citește mai departe