Connect with us

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Incendiu cu degajări mari de fum la locomotiva unui tren de călători, în Ploiești

Publicat

incendiu locomotiva ploiesti1

Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit, miercuri seară la locomotiva unui tren de călători, în municipiul Ploiești, județul Prahova.

Potrivit ISU Prahova, incendiul s-a produs la o locomotivă electrică în Ploiești – Gara de Sud.

UPDATE: Traficul feroviar a fost reluat în jurul orei 22.30. Au fost blocate 2 trenuri de călători și cel a cărui locomotiva a luat foc.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajare mare de fum sub locomotivă.

Aceasta a fost decuplată de restul vagoanelor de călători și trasă pe o altă linie.

Nu au fost înregistrate victime.

incendiu locomotiva ploiesti

Se acționează cu azot pentru lichidarea incendiului.

Acționează un ofițer și 15 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospeciala cu azot și 1 ambulanță SMURD.

Stire in actualizare

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Europa se află în cea mai mare criză energetică. Cât cheltuie țările UE într-un an din această cauză

Publicat

europa se află în cea mai mare criză energetică. cât

Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai gravă criză economică, iar guvernele au fost nevoite să găsească soluții rapide pentru a depăși această situație. Un studiu arată costul măsurilor luate în Europa în fața creșterii prețurilor mărfurilor de bază, din septembrie 2021 până în septembrie 2022.

Suma cheltuită de țările UE din cauza crizei energetice

Facturile pentru energie sunt tot mai mari pe zi ce trece. Creșetrea inflației, situație care datează din toamna anului 2021, acum accelerată de războiul din Ucraina, afectează de câteva luni bugetele gospodăriilor și companiilor din țările europene, fiind nevoite să ia o serie întreagă de măsuri pentru garantarea puterii de cumpărare.

Potrivit unui studiu al Institutului Bruegel din Bruxelles, statele membre ale Uniunii Europene au alocat,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce trebuie să faci cu toate becurile din casă la fiecare 2 săptămâni ca să reduci consumul de curent. Așa vei avea facturi mult mai mici în fiecare lună

Publicat

ce trebuie să faci cu toate becurile din casă la

În ultima perioadă, factura la energie a crescut enorm și tot mai mulți români se plâng că nu mai fac față valului de scumpiri. Ce ar trebui să faci ca să reduci consumul de curent? Mai întâi de toate, află că becurile din casă consumă destul de mult, tocmai din acest motiv, ar trebui să iei măsuri în privința lor. Fă asta la fiecare 2 săptămâni și vei reduce costurile considerabil!

Becurile din casă consumă mult curent? Iată ce trebuie să faci la fiecare 2 săptămâni

Energia electrică s-a scumpit enorm în ultima perioadă, așa că tot mai mulți români caută metode de economisire. În zilele noastre, oamenii au nevoie de energie electrică pentru a folosi diverse aparate, pentru a încălzi locuința, pentru a o răci, dar și pentru a o ilumina.

Fără energie electrică, viața ar fi mult mai…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertismentul medicilor de familie pentru această toamnă. „S-a deschis sezonul gripei!”. Ce măsuri în premieră au luat autoritățile

Publicat

avertismentul medicilor de familie pentru această toamnă. „s a deschis sezonul

Avertismentul medicilor de familie e clar: „S-a deschis sezonul gripei!”. Ca niciodată, în ultimii ani, medicii de familie vor începe din ultima săptămână a lunii septembrie, vaccinarea antigripală pe scară largă.

Medicii de familie avertizează asupra sezonului gripal instalat în România

Medicii de familie au decis să avertizeze populația asupra efectelor unui sezon de toamnă care va fi dominat de o gripă foarte puternică, după toate probabilitățile. Ei anunță că cel mai târziu de săptămâna viitoare vor deschide sezonul de vaccinări contra gripei.

„În acest moment numărul consultațiile pe care le acordăm zilnic e mai mult decât dublu, față de finele lunii august. Spre exemplu, dacă la sfârșitul lunii august nu atingeam 20 de consultații, în medie, pe zi, mai nou trecem și de 45….

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

ECONOMIE

Patronatele din zona litoralului şi a Deltei Dunării au înfiinţat prima filială teritorială din turismul românesc

Publicat

mare apus nou
fotografie cu caracter ilustrativ

Cinci patronate HORECA din zona litoralului Marii Negre şi Delta Dunării au înfiinţat joi prima filială a Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FPIOR) – filiala Litoral Delta Dunării, pentru promovarea unei strategii de dezvoltare a turismului costier la Marea Neagră.

„Am lucrat, în ultimele luni, la un obiectiv esenţial pe care mi l-am propus, de mulţi ani – unirea Patronatelor de pe Litoral şi din Deltă, într-o voce comună şi coerentă, care să lupte împotriva indiferenţei administraţiilor centrale şi locale faţă de nevoile şi problemele Industriei Ospitalităţii pe Litoral şi, în general din România.

Nu este o întâmplare faptul că am reuşit să ajungem, astăzi aici – după o vară extrem de grea, în care litoralul românesc a avut mult de pierdut, pe fondul lipsei totale de promovare şi al absenţei oricărei strategii.

Unitatea operatorilor din această industrie în faţa problemelor comune pe care le avem, munca într-o singură echipă, pentru o strategie de dezvoltare şi promovare care ne lipseşte, de foarte mulţi ani – sunt obiective esenţiale, acum, când facem împreună un bilanţ negativ al unui sezon extrem de dificil în acest an, pe Litoral.

Autorităţile vor avea de astăzi un partener mult mai puternic de dialog, pentru că ne-am unit forţele”, a declarat joi Corina Martin, preşedinte de onoare RESTO Constanţa şi Secretar General al FPIOR, într-o conferinţă de presă.

FPIOR devine, astfel, prima Federaţie din turismul românesc care îşi constituie o Filială teritorială, prin care se unesc, într-o voce comună, patronatele dintr-o destinaţie turistică regională.

La rândul său, Valentin Şoneriu, preşedintele FPIOR, a transmis că la Constanţa s-a creat o voce patronală puternică, organizată în jurul unei destinaţii regionale cu mult potenţial, zona Litoral-Delta Dunării.

„Dovedim încă o dată că suntem o structura federativă cu viziune, care nu doar apără interesele industriei turismului şi ospitalităţii la nivel central, dar se asigură că la nivel local, patronatele membre sunt sau devin cele mai puternice versiuni ale lor”, a subliniat Şoneriu.

Patronatele din zona litoralului şi a Deltei Dunării au înfiinţat prima filială teritorială din turismul românesc. Ce a spus președintele FPIOR

El a menţionat că vor fi înfiinţate şi alte filiale teritoriale în federaţie, în regiunile istorice mari.

„Planificăm să înfiinţăm şi alte filiale teritoriale în federaţie, în regiunile istorice mari, unde interesele operatorilor economici sunt comune, în jurul unor destinaţii regionale, pentru că unitatea ne va ajuta să ne consolidăm şi să ne apărăm mult mai bine interesele şi să oferim servicii cât mai bune în ospitalitatea din România”, a adăugat preşedintele FPIOR.

Prezenţi la conferinţa susţinută la Mamaia, reprezentanţii Patronatelor RESTO Constanţa (iniţiatori), Eforia Turistică, Costineşti, Mamaia Nord-Năvodari şi Patronatul Tulcea-Delta Dunării au făcut bilanţul Sezonului Litoral 2022, au transmis localizate din fiecare staţiune şi au anunţat şi faptul că şi-au unit forţele în FPIOR, la nivel naţional, pentru ca, împreună, să pună pe masa Guvernului o Strategie de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Costier la Marea Neagră, cu susţinerea întregii Federaţii.

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii reprezintă interesele câtorva mii de operatori din industria ospitalităţii din toată ţara. Membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii sunt patronatele locale HORETIM Timişoara, Horeca Transilvania (Cluj), Resto Constanţa, Asociaţia Horeca Oltenia, Asociaţia HoReCa Bacău, Asociaţia Patronală Horeca Argeş, Asociaţia Ospitalităţii Bihor, HoreCa’N Maramu (Maramureş), Asociaţia HORECA Sibiu şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni. Agerpres

Citește mai departe