Connect with us

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: Incendiu de vegetație pe 5 hectare în Parcul Național Porțile de Fier

Publicat

Un incendiu de vegetație a izbucnit vineri în Parcul Național Porțile de Fier, în județul Mehedinți. Este afectată o suprafață de 5-6 hectare, iar autoritățile au chemat în sprijin un elicopter.

UPDATE 1:  Potrivit ISU Mehedinți, în urma executării recunoașterii aeriene, efectuate cu elicopterul solicitat în sprijin, s-a observat că incendiul se manifestă pe două părți ale versantului, în partea superioară a acestuia.
Accesul forțelor de intervenție este îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare fiind inaccesibile pedestru.
În funcție de evoluția situației și a resurselor disponibile la nivel național, se va solicita intervenția aeriană pentru stingerea tuturor focarelor.

Potrivit ISU Mehedinți, pompierii intervin vineri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și litieră într-o pădure de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier, zona Dubova – Tișovița.

Din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 5 – 6 hectare.

Efectivele de intervenție au fost suplimentate gradual. În prezent, la fața locului acționează 17 pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și lucrători ai Ocolului Silvic Orșova.

Autoritățile au solicitat în sprijin și un elicopter care va efectua o recunoaștere aeriană pentru a evalua situația.

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Alerta cu bombă de la Curtea de Apel București a fost falsă

Publicat

politie noaptea 1000x600.jpg

Alerta cu bombă de marți de la Curtea de Apel București a fost falsă, a anunțat, în urma verificărilor efectuate, Poliția Capitalei.

„Activitatea de verificare s-a încheiat. Nu se confirmă aspectele sesizate”, au transmis polițiștii din Capitală.

Sediul Curții de Apel București a fost evacuat marți, după ce a fost primită o amenințare privind amplasarea unui dispozitiv exploziv.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 14 și echipe de pirotehniști care au făcut verificări. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Instagram nu va mai fi la fel. Aplicația aduce o modificare care favorizează textul în locul pozelor

Publicat

instagram nu va mai fi la fel. aplicația aduce o

Instagram este astăzi una dintre cele mai folosite rețele sociale. Când a fost lansată în 2010, aceasta era o aplicație de partajare a fotografiilor mult mai simplă, dar de când compania lui Zuckerberg a cumpărat-o în 2012, a venit cu o serie de modificări și adăugiri. Iată cu ce noi schimbări vine Instagram.

Schimbare nouă la Instagram

Pe 13 decembrie, Meta, proprietarul Instagram, firma condusă de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, anunța lansarea Instagram „Notes”, o funcție care a fost descrisă ca fiind „o nouă modalitate de a vă împărtăși gândurile și de a vedea ce fac prietenii dvs.”.

Aceasta este similară cu serviciile de mesagerie de modă veche, precum AIM și MSN Messenger, oferind utilizatorilor opțiunea de a posta despre starea lor de spirit actuală, despre starea lor de sănătate…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Raport: Investiţiile în startup-urile româneşti au crescut de 12 ori în ultimii 6 ani

Publicat

laptop birou piaxaby.jpg

Startup-urile româneşti accelerează adopţia tehnologiei şi inovaţiei, atrăgând investiţii în valoare totală de 101,7 milioane de euro în 2022, cifră care plasează România pe locul cinci în Europa Centrală şi de Est, potrivit unui raport realizat de How to Web în parteneriat cu KPMG.

Romanian Venture Report se află la cea de-a treia ediţie, oferă o imagine completă asupra investiţiilor cu capital de risc ridicate de startup-urile româneşti în fiecare an şi analizează tipurile de tranzacţii, evoluţia faţă de anii precedenţi, cele mai promiţătoare industrii sau tehnologii dezvoltate de startup-urile care au ridicat investiţii, dar şi relaţia României cu ecosistemul european de investitori şi tehnologie.

Pe lângă o creştere de peste 12 ori, înregistrată în ultimii şase ani, anul 2022 aduce şi o majorare în numărul de tranzacţii, de la 71 în anul 2021 la 73 în anul 2022, respectiv în volumul total al tranzacţiilor, de la 91,4 milioane de euro în 2021 la 101,7 milioane de euro în 2022.

„Investiţiile de venture capital care au implicat startup-uri româneşti au rezistat provocărilor puternice care au venit pe parcursul anului anterior dinspre scena globală de tehnologie sau economie, în general.

După finalul lui 2022, observăm semnale puternice că astfel de tranzacţii reprezintă un portofoliul mult dorit de către investitorii români, dar şi de către cei est europeni sau globali”, a explicat Alexandru Agatinei, CEO How to Web.

Raport: Investiţiile în startup-urile româneşti au crescut de 12 ori în ultimii 6 ani. Volumul tranzacţiilor de tip seria A aproape s-a triplat faţă de anul precedent

Potrivit raportului, volumul tranzacţiilor de tip seria A aproape s-a triplat faţă de anul precedent, trecând de la 15,3 milioane de euro în 2021 la 42,6 milioane de euro în 2022. Numărul acestora s-a dublat, de asemenea, de la 3 în 2021 la 6 în 2022.

Volumul tranzacţiilor pre-seed a scăzut cu 15,9%, ajungând la 2,7 milioane de euro, comparativ cu 3,3 milioane de euro din anul precedent. Numărul de tranzacţii pre-seed a rămas aproape de nivelul anului precedent, 19 în 2022 comparativ cu 20 în 2021.

Totodată, volumul tranzacţiilor de tip seed a crescut cu 29%, ajungând la 56,4 milioane de euro faţă de 43,4 milioane de euro în 2021.

O creştere pozitivă se poate observa şi în volumul tranzacţiilor încheiate ca prima rundă care a crescut cu 40%, în timp ce volumul rundelor încheiate ca follow-on (investiţii ulterioare primei runde) au rămas la un nivel similar faţă de anul precedent.

Raport: Investiţiile în startup-urile româneşti au crescut de 12 ori în ultimii 6 ani. Ce este Romanian Venture Report

„A deveni o companie tech de succes are mai mult de-a face cu perseverenţa şi caracterul fondatorului decât cu o idee mare sau cu inspiraţia.

Fondatorii, echipele lor şi susţinătorii lor trebuie să îşi alimenteze gândurile, să-şi asume riscuri cu abordări neconvenţionale, creative şi să construiască şi să promoveze inovaţia.

Ca urmare, rezultate precum cele pe care le vedem în Romanian Venture Report nu sunt doar posibile, ci reprezintă continuarea cu succes a unei industrii în regiunea noastră în plină ascensiune”, consideră Rene Schob, partner KPMG, Head of Tax and Legal.

Romanian Venture Report este un material de referinţă pentru investitori, startup-uri şi antreprenori din întreaga regiune, care pot identifica trenduri şi interese conectate cu activitatea globală de investiţii cu capital de risc.

How to Web a susţinut în ultimul deceniu scena regională de antreprenoriat şi inovaţie în domeniul tehnologiei şi a accelerat adoptarea culturii startup prin evenimente, programe şi conţinut de top. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Prahova. A izbit o mașină și a proiectat-o într-un stâlp. Oameni băgați în spital

Publicat

politia noaptea accident nou general

Accident, marți seara, în Provița de Jos, DJ 100E, județul Prahova. Două autoturisme conduse de doi bărbați cu vârstele de 20, respectiv 63 de ani s-au ciocnit.

Primele verificări arată că tânărul în vârstă de 20 de ani ar fi pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 63 de ani, acesta din urmă fiind proiectat într-un stâlp de susținere al cablurilor electrice.

În urma impactului, două femei cu vârstele de 50, respectiv 58 de ani din autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 63 de ani au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit Poliției prahovene, șoferii nu au băut.

 

Citește mai departe