Connect with us

EVENIMENT

Incendiu izbucnit într-un bloc cu 9 etaje, în Iași. Două femei au avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat

Mai multe persoane au fost evacuate de pompieri după ce în cursul zilei de luni a izbucnit un incendiu într-un bloc cu apartamente situat pe strada Fântânilor, flăcările propagându-se pe mai multe etaje printr-o coloană de aerisire.

Purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Georgică Onofreiasa, a informat că nu sunt înregistrate victime, persoanele din bloc fiind evacuate.

„Pentru stingerea incendiului au intervenit 31 de subofiţeri, şase ofiţeri, două autospeciale de stingere, două autoplatforme pentru salvarea de la înălţime, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, un echipaj de primă intervenţie, un echipaj de descarcerare. Incendiul a fost la etajul 8, la etajul 4, pe balcon, şi la etajul 5. El a fost stins. Se pare că incendiul s-a transmis pe o coloană de aerisire. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire”, a declarat, pentru AGERPRES, reprezentantul ISU Iaşi.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Peste 230 de cazuri de gripă clinică raportate în România în ultima săptămână

Publicat

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 16 – 22 mai, au fost raportate 235 de cazuri de gripă clinică, faţă de 50 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acelaşi interval au fost raportate un caz de infecţie respiratorie acută severe (SARI), cu două mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu două mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 39.312, de 1,2 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (32.357) şi cu 6,4% mai mică comparativ cu cel din săptămâna anterioară (36.933).

Până în prezent au fost înregistrate patru decese confirmate cu virus gripal.

Conform INSP, până pe 22 mai, au fost vaccinate antigripal cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii 1.523.920 persoane din grupele la risc.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 61.000 de lei, aplicate de polițiștii din Capitală. Zeci de călători fără bilet, cerşetori, şoferi şi taximetrişti, amendaţi

Publicat

masina politia.jpg
Arhivă foto

Poliţia Locală din Bucureşti anunţă că a amendat, în ultimele 24 de ore, 96 de persoane pentru diverse abateri, respectiv călători prinşi fără bilet în transportul public, persoane care cerşeau sau aruncau gunoi pe stradă, taximetrişti din zona Gării de Nord şi şoferi care staţionau neregulamentar în parcuri.

Potrivit unui anunţ al Poliţiei Locale, printre neregulile constatate s-au numărat opririle şi staţionările neregulamentare, cerşetoria, aruncatul gunoiului pe stradă, călătoria fără bilet în mijloacele de transport STB sau pătrunderea cu maşina pe aleile parcurilor.

Totalul amenzilor aplicate miercuri de agenţii Poliţiei Locale Bucureşti a depăşit 61.000 de lei.

Amenzi de peste 61.000 de lei, aplicate de polițiștii locali din Capitală. Zeci de călători fără bilet, cerşetori, şoferi şi taximetrişti, amendaţi: Acțiuni

Poliţia Locală detaliază câteva acţiuni semnificative:

*Agenţii Serviciului Intervenţii la Evenimente au acţionat împreună cu lucrători din cadrul STB în zona fostei platforme Rocar, pe linia autobuzului 141 pentru depistarea şi sancţionarea călătorilor frauduloşi, dar şi combaterea faptelor antisociale. În numai două ore, 16 călători fără bilet au fost sancţionaţi cu suprataxe de 1.200 de lei, alţi 11 fiind amendaţi pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială cu 5.500 de lei.

*Doi conducători auto au fost depistaţi de poliţiştii locali din Centrul Istoric al Capitalei în timp ce se deplasau cu maşinile pe aleile din Parcul Unirii. Şoferii indisciplinaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.

*Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie Rutieră au acţionat în zonele Colentina, D-na Ghica, B-dul Lascăr Catargiu, B-dul Regina Elisabeta, B-dul Gheorghe Magheru, B-dul Nicolae Bălcescu şi B-dul I.C. Brătianu pentru depistarea conducătorilor auto care opresc sau staţionează neregulamentar. În urma acţiunilor, zeci de conducători auto indisciplinaţi au fost sancţionaţi cu amenzi şi puncte de penalizare.

*20 de câini de rasă comună, dintre care 15 pui, care trăiau în condiţii precare, au fost salvaţi de poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor. Cu sprijinul reprezentanţilor ASPA, câinii au fost transportaţi la adăposturile specializate din Bragadiru şi B-dul Theodor Palllady.

*Inspectorii Direcţiei Control a Poliţiei Locale au desfăşurat, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului de Poliţiei Transporturi Feroviare, o nouă acţiune de verificare a legalităţii activităţii de taximetrie la Gara de Nord. Bilanţul: amenzi de peste 16.000 de lei şi reţinerea a trei autorizaţii taxi. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fondurile de pensii Pilon II înregistrează o scădere medie de 6,4% în ultimul an

Publicat

bani 1 1000x600.jpg

Pe lângă facturile mai mari la energie, motorina mai scumpă cu 45% şi războiul din Ucraina care scumpeşte alimentele, şocul inflaţionist din România, prin cea mai ridicată inflaţie din ultimii 18 ani, mai vine cu o situaţie complicată: scăderea economiilor pentru pensie.

Astfel, cei care şi-au verificat în ultimele zile contul de pensie privată Pilon II au putut observa scăderi pe linie ale valorii unitare a activului net de la început de 2022 încoace de la minus 8% pentru NN Pensii la minus 5% pentru Metropolitan Life Pensii Private, în pofida faptului că salariaţii români au cotizat lunar la aceste fonduri de pensii.

Fondurile de pensii Pilon II înregistrează o scădere medie de 6,4% în ultimul an. Scăderile sunt prezente şi pentru ultimele 12 luni

Cu alte cuvinte, chiar dacă în portofoliile fondurilor Pilon II sunt şi companii care sunt avantajate de scumpirile din energie, precum Nuclearelectrica, Petrom, Romgaz, şocul inflaţionist loveşte puternic în economiile de bătrâneţe ale aproape 8 milioane de salariaţi dată fiind expunerea ridicată, de circa 60%, pe titluri de stat.

Iar astfel de instru­mente se de­preciază într-un context cu scumpiri accelerate precum cel din prezent.

Pe de altă parte, în acţiuni, în cea mai mare parte la Bursa de la Bucureşti, fondurile de pensii au circa 25% din care sub jumătate sunt în com­panii ale căror rezultate sunt pentru mo­ment influenţate pozitiv de inflaţie.

Scăderile sunt prezente şi pentru ultimele 12 luni. Toate cele 7 fonduri Pilon II sunt pe minus, de la începutul anului

De la începutul lui 2022, indicele titlurilor de stat emise de MFP (calculat de Bloomberg şi care include şi cupoanele) are minus 8,5%, pe fondul randamentelor în creştere cerute de investitori, în timp ce BET-TR, principalul indice al Bursei de la Bucureşti şi care reflectă şi divi­dendele, are minus 2,5%, potrivit BVB.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) toate cele şapte fonduri Pilon II sunt pe minus de la început de 2022 în­coace, cu o scădere medie de circa 7,2%.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Carambol pe o șosea din Galați. Implicate un TIR, o autoutilitară și un autoturism

Publicat

galati acc1

Un accident în care au fost implicate un TIR, o mașină și o autoutilitară s-a produs în localitatea Umbrărești, județul Galați.

Potrivit IPJ Galați, accidentul rutier a avut loc în jurul orei 13.15, pe DN 25, în localitatea Umbrărești.

Din primele date, în eveniment au fost implicate un autoturism, un TIR și o autoutilitară.

galati acc

În urma impactului dintre autoturism și TIR, autoturismul a fost proiectat în autospecială.

A rezultat rănirea unui bărbat, de 82 de ani, care a fost transportat la spital.

Polițiști au întocmit penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate