Connect with us

EVENIMENT

Incendiu la o garsonieră dintr-un bloc din Tulcea. 11 locatari s-au autoevacuat

Publicat

Unsprezece persoane care locuiesc într-un bloc din municipiul Tulcea s-au autoevacuat, vineri seara, dintr-un bloc în care a izbucnit un incendiu, cauzat cel mai probabil de un furtun deteriorat de la o butelie cu gaz, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta .

Incendiul se manifesta cu flacără în balconul unei garsoniere de la etajul al treilea al unui bloc, iar pompierii au intervenit cu patru echipaje, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de salvare la înălţime şi o ambulanţă SMURD.

„Prin intervenţia promptă a pompierilor incendiul a fost lichidat în mai puţin de 15 minute, iar din fericire nu au fost înregistrate victime. Locatarul garsonierei şi alte 10 persoane s-au autoevacuat, iar pompierii au salvat un căţel din garsonieră”, a anunţat ISU.

Potrivit sursei, cauza probabilă a incendiului este furtunul deteriorat al unei butelii de aragaz. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Gazele, mai scumpe cu peste 70% față de anul trecut. Prețul motorinei și benzinei, mai mare cu peste 35%. Ce alimente s-au scumpit cel mai mult

Publicat

bani portmoneu lei alba24 e1654846201712 1000x600.jpg

Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condiţiile în care tarifele au fost mai mari cu 70,10% în luna iulie a acestui an faţă de iulie 2021, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

În topul mărfurilor nealimentare care au consemnat cele mai mari creşteri de preţ s-au aflat şi combustibilii, cu un avans al preţurilor de 35,63% în iulie 2022 faţă de iulie 2021, şi energia termică – plus 22,98%.

Alimentele care s-au scumpit cel mai mult în intervalul de referinţă au fost uleiul comestibil, cu creşteri de preţ de 51,86%, cartofii – 41,85% şi făina – 32,86%.

În sectorul serviciilor, cel mai mult s-au scumpit transportul aerian – 34,02%, apă, canal salubritate – 20,96% şi transportul CFR – 20,92%. Serviciile de telefonie s-au ieftinit cu 0,08%, aceasta fiind şi sigura ieftinire în luna iulie din acest an faţă de iulie 2021.

De la lună la lună, în iunie cele mai importante creşteri ale preţurilor au fost consemnate la transportul CFR – 20,92%, gaze cu 8,16% şi serviciile de transport aerian – 6,29%.

Luna trecută au fost produse alimentare care s-au ieftinit, cartofii cel mai mult, cu 12,32%, fasolea boabe şi alte leguminoase, cu 0,77% şi mălaiul, cu 0,04%. De asemenea, datele INS arată că tarifele la combustibili au fost mai mici cu 2,04% iar la servicii de telefonie cu 0,13%.

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 14,96% în luna iulie a acestui an, de la 15,1% în iunie, în condiţiile în care preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 16,59%, cele ale mărfurilor alimentare au fost mai mari cu 16,05%, iar serviciile au fost mai scumpe cu 8,33%, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendii uriașe de pădure au izbucnit în insula Thassos. Turiștii sunt rugați să-și limiteze deplasările

Publicat

incendii grecia
arhiva foto

Incendii uriașe au izbucnit pe insula grecească Thassos pe care se află numeroși turiști români. Pentru a permite intervenția pompierilor, turiștii sunt rugați să-și limiteze deplasările pe insulă.

Potrivit românilor care se află pe insulă, incendiul a izbucnit în pădurea din Potamia.

„Am aflat că arde prin Potamia. Și cu fiecare oră de trecea, părea și mai mare incendiul. Primeam tot mai multe poze, informații, întrebări de la vecini, turiști, prieteni și străini. Pe la 00:30 am plecat din Limenaria și nu știam dacă să mergem spre Potamia sau spre Theologos, acasă. Am decis amândoi că e mai bine să mergem spre casă, pentru că nu suntem pregătiți și apți să stingem incendii de pădure. Am decis să ajutăm cum putem, și anume să ne facem treaba. Am construit rapid o celulă de criza cu echipa și am stabilit procedura de urmat pe termen scurt, în ceea ce privește pașii imediat următori”, a scris Dan Adrian Dragan pe Forumul Thassos.

Mai multe echipaje de pompieri au venit pe insulă.

„Sper că voluntarii și pompierii sunt toți ok și le mulțumesc pentru efortul lor, tuturor. Fac apel către turiști să își păstreze calmul și să nu se deplaseze de la cazare până focul nu este stins, permițând astfel autorităților să intervină. În tot acest timp am așteptat autoritățile să ne caute și să stabilim împreună strategia de comunicare. Încă îi așteptăm. Până ne caută, facem ce ne pricepem mai bine: informăm, corect. Ajutăm, cu ce putem”, a precizat Dan Adrian Dragan.

Turiștii sunt rugați să își reducă deplasările pe insulă, să-și păstreze calmul și să urmărească anunțurile autorităților.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Meteorologii anunță secetă pedologică moderată, puternică şi extremă, pe suprafeţe agricole extinse din ţară

Publicat

seceta

Meteorologii anunță că seceta pedologică moderată, puternică şi extremă se menţine pe suprafeţe agricole extinse din ţară. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza de specialitate pentru perioada 11 – 17 august 2022.

„Conţinutul de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura de porumb neirigat, se va încadra în limite scăzute şi deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică şi extremă), în Dobrogea, Banat, Crişana şi Maramureş, pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Muntenia şi Oltenia, local în nordul, nord-vestul, centrul şi sudul Transilvaniei.

Rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfăcătoare şi apropiate de optim, local în sudul, sud-vestul, centrul, estul şi nord-estul Transilvaniei, izolat nordul, nord-vestul şi vestul Munteniei, nordul, nord-estul şi sud-vestul Moldovei, nordul Olteniei”, menţionează ANM.

Meteorologii anunță secetă pedologică moderată, puternică şi extremă, pe suprafeţe agricole extinse din ţară. Situația pe culturi

Pe fondul temperaturilor maxime ridicate din aer, situate peste limitele biologice critice de rezistenţă a plantelor (30 – 32 grade Celsius), asociate cu deficite accentuate de apă în sol, starea de vegetaţie la culturile prăşitoare se va deprecia, înregistrându-se ofilirea temporară şi răsucirea frunzelor în orele de amiază, frunze bazale uscate parţial sau total, boabe şiştave la porumb şi seminţe seci la floarea-soarelui, precum şi coacere forţată, cu efecte negative asupra potenţialului productiv al plantelor.

La cultura de floarea-soarelui se va înregistra maturitatea în ceară (40-100%) şi deplină (10-50%), în cea mai mare parte a regiunilor.

În funcţie de data semănatului, agrotehnica aplicată şi gradul de precocitate al hibridului, porumbul va parcurge fazele de înflorire-mătăsire (50-100%), maturitate în lapte şi ceară (10-100%), precum şi deplină (10-30%), în majoritatea zonelor de cultură.

De asemenea, sfecla de zahăr se va afla la alungirea/îngroşarea axei hipocotile şi acumularea zahărului în rădăcină, iar cartoful la dezvoltarea tuberculilor, veştejirea/uscarea vrejilor şi maturitatea tehnologică, izolat fiind posibilă declanşarea recoltării la soiurile de vară.

La pomii fructiferi se vor semnala predominant fazele de creştere şi coacere a rodului, acumularea zahărului în fructe, maturarea rodului, iar la soiurile de sezon se vor continua lucrările de recoltare.

În toate podgoriile, viţa-de-vie va parcurge fazele de creştere/dezvoltare a boabelor, acumulare a zaharurilor, precum şi izolat începutul coacerii boabelor la soiurile timpurii de masă.

Potrivit specialiştilor ANM, condiţiile agrometeorologice vor fi în general favorabile desfăşurării lucrărilor agricole de sezon (recoltare, erbicidări, tratamente fitosanitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arături, etc), în zilele fără precipitaţii.

Meteorologii anunță secetă pedologică moderată, puternică şi extremă, pe suprafeţe agricole extinse din ţară. Media temperaturilor minime și maxime

Din punct de vedere meteorologic, intervalul analizat se va caracteriza printr-un regim termic al aerului în general normal, în majoritatea regiunilor.

Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 16 şi 27 de grade Celsius, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii ţări.

Temperatura maximă a aerului va oscila între 23 – 33 grade Celsius, pe aproape întreg teritoriul agricol, iar cea minimă între 8 şi 21 de grade Celsius, în toate zonele de cultură, valorile cele mai scăzute fiind posibile în depresiuni.

În perioada menţionată sunt posibile ploi locale cu caracter de aversă, dar şi torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, în aproape toată ţara. De asemenea, vor fi condiţii de producere a grindinei, iar cantităţile de apă pot fi semnificative din punct de vedere agricol.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

”Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc”. Restricții de trafic pe mai multe drumuri din Harghita și Covasna

Publicat

politist 1000x576.jpg

Până sâmbătă, 13 august, pe mai multe drumuri naționale din județele Harghita și Covasna sunt impuse restricții de circulație, pentru a permite desfășurarea competiției ”Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc”.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în perioada 10-13 august 2022, se desfășoară Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc, fiind impuse restricții de trafic astfel:

– în data de 11 august 2022, între orele 13:00-16:00, pe DN 12, pe tronsonul kilometric 81 (Miercurea Ciuc, jud. Harghita) – 39 (Bixad, jud. Covasna), pe DN 11C, pe tronsonul kilometric 35 (Bixad, jud. Covasna) – 0+635 de metri (Targu Secuiesc, jud. Covasna) și pe DN 13E, între kilometrii 111 (Covasna, jud. Covasna) – 30  (Sfântu Gheorghe, jud. Covasna).

în data de 12 august 2022, între orele 13:00-14:00, pe DN 13E, între kilometrii 23 (Sfantu Gheorghe, jud. Covasna) – 4 (Haghig, jud. Covasna).

în data de 13 august 2022, între orele 13:00-13:10 si 15:00-17:00:

DN 13A, pe tronsonul kilometric 83+675 de metri (Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita) – 84+776 de metri (Bradesti, jud. Harghita);

DN 13B, pe tronsonul kilometric 43+303 metri (Joseni, jud. Harghita) – 51+045 de metri (Gheorgheni, jud. Harghita);

DN 12,  pe tronsonul kilometric 134 (Gheorgheni, jud. Harghita) – km 81 (Miercurea Ciuc, jud. Harghita).

Circulația sportivilor se va face pe partea dreaptă a drumului, cât mai aproape de marginea părții carosabile, fiind aplicate restricții de trafic doar în momentul trecerii caravanei cicliste.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului pentru fluidizarea circulației.

Citește mai departe