EVENIMENT
Incendiu produs la o mănăstire din Neamț. Ard mai multe anexe, cu risc de propagare la biserică și la fondul forestier
Un incendiu violent a izbucnit, marți după-amiază la Mănăstirea Tărcuța, județul Neamț.
Potrivit ISU Neamț, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la Mănăstirea Tărcuța din comuna Tarcău.
UPDATE 2: Incendiu produs la o mănăstire din Neamț: Ce suprafață a fost afectată
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 22:00.
Au ars bunurile materiale din interiorul construcțiilor (casă praznicală, chilii, magazii, ateliere, etc).
Suprafață afectată de incendiu a fost de aproximativ 1600 mp.
Pe timpul nopții, două echipaje de la Detașamentul Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și voluntari din cadrul SVSU Tarcău au rămas la locul producerii evenimentului pentru monitorizarea zonei, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric (acumulator electric defect).
UPDATE: Incendiu produs la o mănăstire din Neamț: O persoană a fost rănită
Apelul la 112 a fost făcut de un bărbat ce se afla în pelerinaj la mănăstire.
La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la anexele din ansamblul mănăstiresc (chilii, casa praznicală, magazii, gater etc) cu posibilitatea propagării la biserică și la fondul forestier.
O femeie de 45 de ani a suferit ușoare arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
Misiunea a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile (lemn, mase plastice și bunurile din încăperi) și inflamabile (uleiuri și carburanți).
Forțele de intervenție au localizat incendiul și se lucrează pentru lichidarea lui.
De asemenea au fost evacuate o parte din bunurile din interiorul casei praznicale.
Cel mai important este faptul că biserica a fost salvată de la incendiu, fiind afectată doar fațada acoperită cu lambriu din pvc.
Alimentarea autospecialelor a fost făcută dintr-un pârâu, la o distanță de aproximativ 2 km, unde au fost amenajate puncte de alimentare a acestora.
Din primele date, incendiul se manifestă la mai multe anexe din interiorul ansamblului mănăstiresc cu posibilitatea propagării la biserică și la fondul forestier.
EVENIMENT
Cod ROȘU de vânt în județul Cluj. Rafalele pot atinge viteze de 120 de km/h. ISU Cluj a emis mesaje Ro Alert
Meteorologii au emis o avertizare nowcasting tip COD ROȘU, valabilă, vineri, între orele 07:25-10:00, pentru zona de munte a județului Cluj cu altitudini peste 1800m.
Sunt prognozate vânt foarte puternic cu viteza la rafală de peste 120 km/h, care viscolește puternic și troienește zăpada deja depusă și care determină o vizibilitate apropiată de zero.
Pentru protecția populației, a fost transmis mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert.
Informații despre modul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Curtea Constituţională a României (CCR) a declarat neconstituțională modificarea legislativă prin care persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale se puteau transforma în societăţi cu răspundere limitată (SRL) sau altfel de societăţi comerciale.
În cadrul controlului de constituţionalitate a priori, cu unanimitate de voturi, CCR a admis joi o obiecţie de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: „Poezia Toamnei”, la Liceul Teoretic din Teiuș. Elevii au realizat poezii, desene, machete sau obiecte decorative
Elevii Liceului Teoretic Teiuș coordonați de prof. Marius Cosmin Pintea, prof. Corina Oltean, prof. Romina Pop, prof. Simona Oltean, au realizat o activitate care și-a propus să aducă în prim-plan, prin intermediul unor creații literare, picturi, desene, machete, obiecte decorative, realizate din materiale reciclabile, probleme legate de mediu.
Cea de-a doua ediție a Proiectului „Poezia toamnei” dorește, așadar, să…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Peste 150 de puncte gospodărești inestetice din Cluj-Napoca vor fi demolate și înlocuite cu puncte moderne
Primăria Cluj-Napoca va demola 153 de puncte gospodărești inestetice din cartierele municipiului și le va înlocui cu puncte moderne. Licitația este în desfășurare.
Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că municipalitatea va desființa 153 de puncte de colectare a deșeurilor menajere care nu mai corespund standardelor actuale. Acestea vor fi înlocuite cu puncte moderne, pe cinci fracții, proiectate special pentru a răspunde nevoilor actuale de colectare selectivă.