Connect with us

EVENIMENT

Incendiu puternic la magazia de lemne a mănăstirii din Costineşti. Focul ar fi fost provocat intenţionat

Publicatsursa foto: Ziuadeconstanta

Magazia de lemne a mănăstirii din Costineşti a fost distrusă într-un incendiu izbucnit în noaptea de duminică spre luni, fără a se înregistra victime, din primele cercetări reieşind că focul ar fi fost pus intenţionat.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dobrogea”, pentru stingerea incendiului au intervenit cinci subofiţeri, cu o autospecială, timp de circa 40 de minute.

“Este vorba despre o magazie de lemne, de 25 de metri pătraţi. Fără victime, fără pericol de propagare. A intervenit o autospecială de stingere cu 5 subofiţeri, din cadrul staţiei Tuzla. Au intervenit aproape 40 de minute pentru localizarea şi lichidarea focului. Cauza probabilă – flacără deschisă”, a transmis ISU.

Incendiul ar fi fost provocat de o persoană, neidentificată încă, conform reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat că, în acest caz, a fost deschis un dosar de cercetare penală in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere.

“A fost deschis un dosar de cercetare penală şi urmează a fi stabilite toate aspectele. Vor fi audiate persoane, se vor face toate demersurile pentru a se afla dacă focul a fost pus intenţionat sau nu şi, dacă da, de către cine”, potrivit IPJ.

Reprezentanţi ai ISU “Dobrogea” au afirmat că mănăstirea unde a ars magazia de lemne a fost controlată de lucrători ai ISU ultima dată în anul 2018, precizând că “în evidenţele instituţiei figurează că lăcaşul de cult nu avea nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu”, fiind constatate cinci deficienţe, pentru care au fost aplicate avertismente. AGERPRES

EVENIMENT

Copac căzut pe calea ferată în Hunedoara. Trafic feroviar oprit

Publicat

Circulația feroviară este oprită între stațiile Mintia și Brănișca, județul Hunedoara, după ce un copac a căzut pe calea ferată.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala 200, la kilometrul feroviar 491+600 de metri, între stațiile CF Mintia și Brănișca, județul Hunedoara, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, un copac a căzut în gabaritul liniei ferate și a rupt firul de contact.

Nu sunt persoane rănite.

Se intervine pentru remedierea situației.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

AVERTIZARE Infotrafic: Vânt puternic pe Autostrada Soarelui. Furtună de praf la Fetești

Publicat

Sursă foto: arhivă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vântul afectează circulaţia pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în localitatea Ștefan cel Mare, județul Călărași.

De asemenea, probleme sunt și în Fetești, județul Ialomița, unde s-a format furtună de praf. Din acest motiv, vizibilitatea este redusă sub 100 de metri.

„Recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare”, transmite Infotrafic.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Maşină distrusă de flăcări în Suceava, în urma unui incendiu

Publicat

O maşină a fost distrusă de flăcări, sâmbătă, într-o localitate din județul Suceava, în urma unui incendiu.

 

Incendiul a izbucnit la un autoturism în localitatea Horodnic de Sus.

Mașina a fost găsită pe marginea drumului, în șanț, arzând generalizat, iar șoferul nu era la fața locului.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident la Transilvania Rally: O mașină a ieșit în decor

Publicat

O mașină a ieșit în decor, sâmbătă, în timp ce participa la Transilvania Rally. Pilotul a ajuns la spital.

În cadrul etapei de pe traseul Dângău a Transilvania Rally, trei dintre echipajele ISU Cluj care asigură intervenția rapidă au fost alertate despre ieșirea în decor a unuia dintre autoturismele care participa la  probă.

Pilotul echipajului a primit asistență medicală și a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate. Acesta era în stare de conștiență și era cooperant.

Copilotul a fost consultat de către salvatorii SMURD însă nu a fost transportat la spital.

Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri specifice pentru siguranța celor implicați în accident, precum și a salvatorilor.

De asemenea, au sprijinit organizatorii pentru eliberarea carosabilului.

Citește mai departe