Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din județul Mureș. Intervin mai multe echipaje de pompieri

Publicat

Un incendiu a izbucnit vineri seara, la o fabrica de mobilă din localitatea Fântânele, județul Mureș.

UPDATE: Potrivit ISU Mureș, arde generalizat pe o suprafață de aproximativ 6000 mp, fără pericol de propagare la clădirile vecine.

La fața locului a intervenit ți o autospecială de la Detașamentul de Pompieri Sighișoara.

Nu au fost anunțate victime.

La fața locului intervin pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata, Detasamentul Targu Mures, Garda de interventie Miercurea Nirajului, SVSU Sangeorgiu de PĂDURE si SVSU Sovata.

Potrivit ISU MUreș,  incendiul se manifetă pe o suprafața de aproximativ 6000 mp, fără pericol de propagare la vecinatati.  A fost suplimentat forțele de intervenșie de un echipaj cu o autospecială de la  Detasamentul de Pompieri Sighisoara.

Nu sunt persoane rănite.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Întâlnire a premierului Ciucă cu premierul Republicii Moldova. Despre ce au discutat cei doi oficiali

Publicat

ciuca gravilita captura video fb
sursa foto: captură video: Facebook / Guvernul României

Republica Moldova va primi în continuate sprijin din partea României, pe mai multe planuri energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar și pentru a parcurge drumul pro-european, a confirmat premierul Nicolae Ciucă, în timpul unei întrevederi cu Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, marți, la Palatul Victoria pe Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova.

Executivul de la București anunță că discuția a vizat situația energetică, economică și de securitate a Republicii Moldova și că cei doi premieri au analizat situația energetică și efortul financiar necesar pentru menținerea costurilor de asigurare a energiei, la un nivel sustenabil, pentru Republica Moldova.

„România va continua să acorde sprijin Republicii Moldova pe mai multe planuri – energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar și pentru a parcurge drumul pro-european pe care s-a angajat. Stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova sunt strâns legate de speranța oferită de angajamentul proeuropean al autorităților și al cetățenilor”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Republica Moldova face eforturi deosebite pentru a se descurca în condițiile crizelor suprapuse cu care se confruntă. Astfel, atacurile ruse împotriva infrastructurii energetice ucrainene au determinat întreruperi de curent electric de până la 24 de ore în unele localități, din cauza debalansării sistemului comun în care sunt incluse cele două state.

În același timp, Republica Moldova nu mai poate beneficia de electricitatea care venea din Ucraina, din cauza războiului de agresiune al Rusiei. Pe acest fond, Republica Moldova se confruntă cu creșteri substanțiale la prețul gazelor și al curentului electric.

„Prim-ministrul Natalia Gavrilița a prezentat pe larg situația pentru fiecare categorie de produs energetic, mulțumind României pentru sprijinul în ceea ce privește furnizarea de curent electric – 90% din consum – gaz natural, păcură și lemn de foc.

Cei doi premieri au analizat ce alte măsuri pot fi luate în continuare de către partea română pentru a sprijini trecerea cu bine a cetățenilor Republicii Moldova peste sezonul de iarnă”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Rusia fierbe în urma declarației recente a Papei Francisc. Afirmațiile suveranului Pontif care i-au deranjat pe liderii de la Kremlin

Publicat

rusia fierbe în urma declarației recente a papei francisc. afirmațiile

Papa de la Roma a reușit să-i supere pe ruși, după ultimele declarații făcute în presă. Suveranul Pontif a acordat un interviu în care a vorbit despre cruzimea soldaților ruși, pe frontul din Ucraina. Înaltul prelat a fost imediat acuzat de rasism de către ruși.

Rusia fierbe în urma declarației recente a Papei Francisc

Ultimele declarații făcute de Papa de la Roma au stârnit o adevărată furtună în Rusia. Suveranul Pontif a acordat un interviu pentru revista catolică „America”, în care a vorbit despre cruzimea soldaților ruși. Papa Francisc a făcut însă o precizare care i-a lăsat cu gura căscată pe ruși. A spus că soldaţii din armata rusă care fac parte din minorităţi etnice necreştine dau dovadă de mai multă cruzime cu ucrainenii decât soldaţii ruşi, care sunt creştini ortodocşi. Papa…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul „Fabrici de reciclare”, finanţat prin PNRR, amânat din nou de Administraţia Fondului pentru Mediu

Publicat

sticla reciclata reciclabile sursa pixabay e1665132495956 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți amânarea lansării programului „Fabrici de reciclare” finanțat din PNRR.

Programul se va desfășura în perioada 13 ianuarie 2023, ora 12.00 – 14 aprilie 2023, ora 12.00, în limita bugetului maxim eligibil prealocat pentru prima rundă de atragere de fonduri.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația informatică destinată programului care va fi disponibilă pe site-ul instituției, www.afm.ro.

„Prin intermediul Programului vor fi sprijinite activitățile/acțiunile specifice pentru construirea instalațiilor noi de reciclare a deșeurilor colectate separat pentru reducerea impactului acestora asupra mediului și sănătății populației, reducerea consumului de resurse în scopul promovării dezvoltării economice sustenabile în toate regiunile și atingerii țintelor de reciclare în acord cu Strategia Națională privind economia circulară și Planul National de gestionare a deșeurilor/planurilor județene de gestionare a deșeurilor și a planului de gestionare a deșeurilor pentru municipiul București”, informează AFM.

Inițial, „Fabrici de reciclare” urma să înceapă pe 1 noiembrie, dar a fost amânat pe 6 decembrie.

Valoarea maximă eligibilă a ajutorului de stat acordat anunțat este de 8,4 milioane de euro/proiect.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ECONOMIE

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023. Ce se va întâmpla cu salariile demnitarilor

Publicat

bani 1 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Salariile bugetarilor se va majora cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, faţă de nivelul din decembrie 2022, dar fără a depăşi grila, iar indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora se menţin la nivelul de la finalul acestui an, potrivit unui Proiect de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicat marţi de Ministerul Finanţelor.

„Art. I. – (1) Prin derogare de la prevederile alin. (2) al art. 12 din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăşi valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu 2.500 lei”, se arată în proiectul menţionat.

În document se precizează că pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale, pentru care nu există funcţie similară în plată, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară se stabileşte la nivelul reglementat pentru anul 2022 în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradaţia corespunzătoare vechimii în muncă.

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023. Salariile demnitarilor rămân la nivelul anului 2022

De asemenea, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, cu excepţia soldei de grad şi a salariilor de grad, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Pe de altă parte, conform proiectului, „prin derogare de la prevederile alin. (1) al art. 13 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2022”.Agerpres

Citește mai departe